Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όταν τσακώνονται τα βουβάλια…

Η ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση Τουρ­κί­ας και ΗΠΑ ανε­βαί­νει στα ύψη με κάθε πρό­φα­ση. Όπως και σε όλες τις ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κές αντι­πα­ρα­θέ­σεις, η αιτία είναι οι αντα­γω­νι­σμοί και οι αντι­θέ­σεις συμ­φε­ρό­ντων. Παρά τη συμ­φω­νία στην κλι­μά­κω­ση των εγκλη­μά­των κατά των λαών, δια­γκω­νί­ζο­νται μετα­ξύ τους για τη λεία… Και τα επι­μέ­ρους ζητή­μα­τα γίνο­νται προ­φά­σεις για να ξεσπούν αντι­πα­ρα­θέ­σεις για το κυρίαρχο.

Και ο Ερντο­γάν στην τρέ­χου­σα αντι­πα­ρά­θε­ση για τις βίζες κάλε­σε τις ΗΠΑ να απο­λύ­σουν τον πρέ­σβη τους. Πολύ σκλη­ρός ο Ερντο­γάν; Όχι και τόσο. Ο Τζον Μπας ήδη μετα­τέ­θη­κε στο Αφγα­νι­στάν και θα ανα­χω­ρή­σει το επό­με­νο διά­στη­μα από την Άγκυ­ρα… Έτσι ο Ερντο­γάν ανα­κοί­νω­σε ότι ο Μπας δεν θα γίνει δεκτός από την τουρ­κι­κή κυβέρ­νη­ση για την απο­χαι­ρε­τι­στή­ρια περιο­δεία του.

Αλλά από τα παι­χνί­δια των ιμπε­ρια­λι­στών οι λαοί δεν έχουν κάτι να κερ­δί­σουν. Όταν στο βάλ­το τσα­κώ­νο­νται τα βου­βά­λια, την πλη­ρώ­νουν τα βατράχια…

Γκά­νταλφ / Χαραυγή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο