Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Όχι άλλο αίμα στο βωμό του κέρδους»: Τέσσερα χρόνια και ακόμα δεν έχει γίνει δίκη για το θάνατο εργάτη στη Ζώνη, το 2019

Τέσ­σε­ρα χρό­νια περι­μέ­νει η οικο­γέ­νεια του εργά­τη που σκο­τώ­θη­κε στο ναυ­πη­γείο «ΑΤΛΑΣ» στη Ζώνη, στις 20 Μάη 2019 να εκδι­κα­στεί η υπόθεση.

Ο 42χρονος εργά­της από τη Ρου­μα­νία, μέλος του συνερ­γεί­ου «Μπαϊ­ρα­κτά­ρης» σκο­τώ­θη­κε όταν απο­ξή­λω­θη­κε σκα­λω­σιά που ήταν τοπο­θε­τη­μέ­νη περι­με­τρι­κά σε ιδιω­τι­κό σκά­φος και έπε­σε στο έδα­φος από μεγά­λο ύψος, χτυ­πώ­ντας στο κεφάλι.

Την Τετάρ­τη 7 Ιού­νη ανα­μέ­νε­ται να εκδι­κα­στεί η υπό­θε­ση στο Β’ Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Πει­ραιά. Μια δίκη που δεν έχει γίνει, τέσ­σε­ρα χρο­νιά μετά τον θάνα­το του, ούτε καν σε πρώ­το βαθ­μό. Έχει ήδη ανα­βλη­θεί δύο φορές με αίτη­μα των κατη­γο­ρου­μέ­νων της εργο­δο­σί­ας, ενώ σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­μέ­νε­ται να ζητή­σουν εκ νέου ανα­βο­λή! Η κατη­γο­ρία τους μάλι­στα είναι ανθρω­πο­κτο­νία εξ αμε­λεί­ας, δηλα­δή πλημμέλημα.

Τέσ­σε­ρα χρό­νια, και η χήρα του νεκρού εργά­τη και το 18χρονο παι­δί του (τότε ανή­λι­κο, σήμε­ρα φοι­τη­τής) δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ απο­ζη­μί­ω­ση, με απο­τέ­λε­σμα να αντι­με­τω­πί­ζουν μεγά­λο οικο­νο­μι­κό πρόβλημα.

Και εύλο­γα γεν­νά­ται το ερώ­τη­μα, πότε θα δικαιω­θούν οι νεκροί και οι οικο­γέ­νειες τους; Πότε θα δικαιω­θεί η χήρα του 47χρονου Γιάν­νη Νομι­κού, που σκο­τώ­θη­κε τη Δευ­τέ­ρα; Θα πρέ­πει να περι­μέ­νει και αυτή 4 και πλέ­ον χρόνια;

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο