Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος

Πέθα­νε σήμε­ρα, σε ηλι­κία 67 ετών, ο Επί­τι­μος Αρχη­γός του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου Εθνι­κής Άμυ­νας (ΓΕΕΘΑ) Μιχα­ήλ Κωστα­ρά­κος, μετά από προ­βλή­μα­τα υγεί­ας που αντιμετώπιζε.

Το τελευ­ταίο διά­στη­μα νοση­λευό­ταν στο 404 Γενι­κό Στρα­τιω­τι­κό Νοσο­κο­μείο Εκπαι­δεύ­σε­ως στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μ. Κωστα­ρά­κος γεν­νή­θη­κε το 1956 στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, με κατα­γω­γή από την Κότρω­να Λακω­νί­ας. Απο­φοί­τη­σε από το Πει­ρα­μα­τι­κό Σχο­λείο του Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης και εισήλ­θε στη Στρα­τιω­τι­κή Σχο­λή Ευελ­πί­δων το 1974.

Απο­φοί­τη­σε ως ανθυ­πο­λο­χα­γός Πυρο­βο­λι­κού το 1978. Παρα­κο­λού­θη­σε την Ανώ­τα­τη Σχο­λή Πολέ­μου και τη Σχο­λή Εθνι­κής Άμυ­νας. Την 1η Νοεμ­βρί­ου 2011, προ­ή­χθη στο βαθ­μό του Στρα­τη­γού και ανέ­λα­βε τα καθή­κο­ντα του Αρχη­γού Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου Εθνι­κής Αμύ­νης ενώ στις 15 Σεπτεμ­βρί­ου 2015 απο­στρα­τεύ­θη­κε. Ωστό­σο αυθη­με­ρόν ανα­κλή­θη­κε στην ενερ­γό υπη­ρε­σία για να ανα­λά­βει στις 6 Νοεμ­βρί­ου 2015 για τα επό­με­να 3 χρό­νια την προ­ε­δρία της Στρα­τιω­τι­κής Επι­τρο­πής της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης.

Μετα­ξύ άλλων, υπη­ρέ­τη­σε στο Διε­θνές Στρα­τιω­τι­κό Επι­τε­λείο του ΝΑΤΟ στις Βρυ­ξέλ­λες, στα τμή­μα­τα Πλη­ρο­φο­ριών και Τρε­χου­σών Επι­χει­ρή­σε­ων αντί­στοι­χα. Έχει τιμη­θεί με το Μεγα­λό­σταυ­ρο του Τάγ­μα­τος του Φοί­νι­κα, ως Ανώ­τε­ρος Ταξιάρ­χης του Τάγ­μα­τος της Τιμής, με το Μετάλ­λιο Στρα­τιω­τι­κής Αξί­ας Α΄Τάξεως, τον αστέ­ρα Αξί­ας και Τιμής, τις δια­μνη­μο­νεύ­σεις Αξί­ας και Τιμής, Ηγε­σί­ας Σχη­μα­τι­σμού- Μεγά­λης μονά­δος Α’ Τάξε­ως, Αρχη­γί­ας Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου Εθνι­κής ‘Αμυ­νας, Ευδο­κί­μου Διοι­κή­σε­ως Α’ Τάξε­ως, Υπη­ρε­σιών Αξιω­μα­τι­κού Επι­τε­λούς Α’ Τάξε­ως, Ειρη­νευ­τι­κών Απο­στο­λών ενώ έλα­βε ανα­μνη­στι­κό μετάλ­λιο του ΝΑΤΟ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο