Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μητσοτάκης: Εκβιάζει το λαό για την επίτευξη αντιλαϊκής σταθερότητας

Φρού­δες προ­ε­κλο­γι­κές υπο­σχέ­σεις μοί­ρα­σε ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης σε περιο­δεία του στην Κόριν­θο ενό­ψει των εκλο­γών της 25ης Ιού­νη, θέτο­ντας ξανά εκβια­σμούς στον λαό για να συναι­νέ­σει σε μια εχθρι­κή προς τα συμ­φέ­ρο­ντά του πολιτική.

«Θα αυξή­σου­με τους μισθούς για την καθε­μία και τον καθέ­να, θα στη­ρί­ξου­με τη μικρο­με­σαία επι­χεί­ρη­ση, θα μειώ­σου­με, προ­σέξ­τε, κι άλλο τους φόρους», έτα­ξε ο Κ. Μητσο­τά­κης, χωρίς φυσι­κά να θέτει κανέ­να χρο­νο­διά­γραμ­μα, την ώρα που η εαρι­νή έκθε­ση της Κομι­σιόν «έκο­ψε μαχαί­ρι» την επα­να­φο­ρά των τριε­τιών μέχρι το 2027 και περιέ­γρα­ψε την νέα φορο-επέ­λα­ση και το πετσό­κο­μα κάθε δαπά­νης που αφο­ρά τις λαϊ­κές ανά­γκες στο όνο­μα της επί­τευ­ξης των ματω­μέ­νων πλεονασμάτων.

Μάλι­στα, σχε­τι­κά με τους φόρους που, δήθεν σκο­πεύ­ει να μειώ­σει κι άλλο, ο Κ. Μητσο­τά­κης το πήγε ένα βήμα παρα­πέ­ρα λέγο­ντας ότι «εμείς φόρους δεν θέλου­με, εμείς κόψα­με τους φόρους. Κόψα­με τους φόρους για όλες και για όλους, όπως είχα­με δεσμευ­τεί», την ώρα που σε κάθε έκθε­ση εκτέ­λε­σης του κρα­τι­κού Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού απο­τυ­πώ­νε­ται αύξη­ση των εσό­δων που προ­έρ­χο­νται από την άγρια φορο­λη­στεία των εργα­ζο­μέ­νων και των λαϊ­κών στρω­μά­των, τόσο από τους άμε­σους φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ, όσο και από τους έμμε­σους (ΦΠΑ και Ειδι­κό Φόρο Κατα­νά­λω­σης) που με την άνο­δο του πλη­θω­ρι­σμού και της ακρί­βειας «έγδα­ραν» τον λαό. Βεβαί­ως, η αλή­θεια είναι ότι η κυβέρ­νη­ση του ‑όπως και η προη­γού­με­νη- όντως περιό­ρι­σαν τους φόρους, αλλά μόνο στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους, συνε­χί­ζο­ντας μια δια­χρο­νι­κή πορεία νόμι­μης φορο­α­συ­λί­ας του μεγά­λου κεφαλαίου.

Φυσι­κά ο Κ. Μητσο­τά­κης δεν παρέ­λει­ψε να ανα­φερ­θεί στην τήρη­ση της δημο­σιο­νο­μι­κούς στα­θε­ρό­τη­τας που είναι η παρα­δο­χή πώς ό,τι και αν δώσει στον λαό, θα το πάρει πίσω από την άλλη τσέ­πη για να επι­τυγ­χά­νε­ται η περί­φη­μη ισορροπία.

Επί­σης προ­σπά­θη­σε ξανά να συν­δέ­σει την ανά­πτυ­ξη της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μί­ας με την βελ­τί­ω­ση των όρων ζωής του λαού λέγο­ντας ότι «όταν η οικο­νο­μία ανα­πτύσ­σε­ται πιο γρή­γο­ρα, τότε και το κρά­τος έχει περισ­σό­τε­ρα χρή­μα­τα να στη­ρί­ξει την παι­δεία και την υγεία», τη στιγ­μή που η ίδια η εμπει­ρία επι­βε­βαιώ­νει το ακρι­βώς αντί­θε­το. Και έθε­σε τον εκβια­σμό στον λαό πώς χρειά­ζε­ται «η χώρα να έχει επι­τέ­λους μία στα­θε­ρή κυβέρ­νη­ση, με ισχυ­ρή πλειο­ψη­φία στο Κοινοβούλιο».

Ακό­μα, πανη­γύ­ρι­σε επει­δή «χθες το Αμε­ρι­κα­νι­κό Κογκρέ­σο πήρε μία πάρα πολύ σημα­ντι­κή από­φα­ση. Απε­λευ­θέ­ρω­σε και τυπι­κά, έδω­σε την έγκρι­σή του για την από­κτη­ση από την πατρί­δα μας των υπερ­σύγ­χρο­νων αερο­σκα­φών F‑35», εξο­πλι­σμών που δεν αφο­ρούν δηλα­δή την άμυ­να και την προ­στα­σία των συνό­ρων, αλλά εξυ­πη­ρε­τούν γεω­στρα­τη­γι­κούς σκο­πούς της πολε­μι­κής ΝΑΤΟι­κής μηχα­νής στην περιο­χή και θα φορ­τώ­σουν στο λαό ένα τερά­στια κόστος.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο