Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όχι στον ιμπεριαλισμό

H ΘΥΡΑ 9 σε πρό­σφα­το αγώ­να της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανάρ­τη­σε πανό με το σύν­θη­μα «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ».

Και αργό­τε­ρα εξή­γη­σε ότι ήταν η δική της απά­ντη­ση στην προ­κλη­τι­κή από­φα­ση των ΗΠΑ να ανα­γνω­ρί­σουν την Ιερου­σα­λήμ ως «πρω­τεύ­ου­σα» του Ισρα­ήλ. Ανά­με­σα σε άλλα οι οργα­νω­μέ­νοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανέ­λυ­σαν τα βάρ­βα­ρα εγκλή­μα­τα του ισραη­λι­νού κατο­χι­κού στρα­τού και κατα­δί­κα­σαν τις ενέρ­γειες των ΗΠΑ που όχι μόνο νομι­μο­ποιούν την κατο­χι­κή σφα­γή, αλλά εντεί­νουν «την επι­θε­τι­κό­τη­τα του αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπεριαλισμού».

Η ΘΥΡΑ 9 τόνι­σε ότι πέρα από την αλλη­λεγ­γύη στον ηρω­ι­κό λαό της Παλαι­στί­νης, με το πανό εκφρά­στη­κε και η αντί­θε­ση στην πολι­τι­κή της κυπρια­κής κυβέρ­νη­σης «που γίνε­ται υπη­ρέ­της των φονιά­δων ιμπε­ρια­λι­στών, συνερ­γα­ζό­με­νη ακό­μα και στρα­τιω­τι­κά με το Ισραήλ».

«Εξάλ­λου ο στρα­τη­γι­κός άξο­νας Ελλά­δας – Κύπρου – Αιγύ­πτου – Ισρα­ήλ υπό την ηγε­μο­νία των ΗΠΑ, έχει μετα­ξύ άλλων στό­χο την ανα­βάθ­μι­ση των επι­χει­ρη­σια­κών δυνα­το­τή­των του ΝΑΤΟ στην περιο­χή», προ­σθέ­τει η ΘΥΡΑ 9 και ζητά «να κλεί­σουν οι βάσεις του θαΝΑ­ΤΟυ σε Κύπρο και Ελλάδα».

Γκά­νταλφ / Χαραυγή

Ομό­νοια – Θύρα 9: Όχι υπη­ρέ­τες των φονιά­δων ιμπεριαλιστών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο