Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κομματικές Οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ: Ολόπλευρη στήριξη των απροστάτευτων παιδιών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους

Ανα­κοί­νω­ση με αφορ­μή το νέο απο­τρό­παιο περι­στα­τι­κό σεξουα­λι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης και κακο­ποί­η­σης ανή­λι­κου κοριτσιού.

Με αφορ­μή το απο­τρό­παιο έγκλη­μα σε βάρος 14χρονου κορι­τσιού από δομή φιλο­ξε­νί­ας στη Νέα Σμύρ­νη, οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ στην περιο­χή σημειώνουν:

«Για μια ακό­μα φορά ξεχει­λί­ζει η οργή και η αγα­νά­κτη­ση του λαού μας από τις απο­κα­λύ­ψεις για το φρι­κια­στι­κό έγκλη­μα σεξουα­λι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης και κακο­ποί­η­σης σε βάρος ανή­λι­κου κορι­τσιού από δομή φιλο­ξε­νί­ας στην περιο­χή της Νέας Σμύρνης.

Θεω­ρού­με αυτο­νό­η­το ότι πρέ­πει να φτά­σει “το μαχαί­ρι στο κόκα­λο” για τη δια­λεύ­καν­ση της υπό­θε­σης, για όλους τους εμπλε­κό­με­νους δρά­στες και την παρα­δειγ­μα­τι­κή τιμω­ρία τους με τις ανώ­τα­τες ποινές.

Το τρα­γι­κό αυτό γεγο­νός απο­τε­λεί μια ακό­μα θλι­βε­ρή από­δει­ξη ότι οι αιτί­ες για τα φρι­κια­στι­κά εγκλή­μα­τα, όπως αυτά σε βάρος ανη­λί­κων, βρί­σκο­νται στην αντι­δρα­στι­κο­ποί­η­ση και τη σήψη του συστή­μα­τος της εκμε­τάλ­λευ­σης και στις σάπιες αξί­ες του. Σε ένα κρά­τος, εχθρι­κό για τον λαό, τα παι­διά και τις ανά­γκες τους, που αφή­νει απρο­στά­τευ­τα τα θύμα­τα και από την άλλη θρέ­φει δρά­στες — “τέρα­τα”. Ακό­μα και ο ευαί­σθη­τος τομέ­ας της παι­δι­κής προ­στα­σί­ας, οι σύγ­χρο­νες ανά­γκες των απρο­στά­τευ­των παι­διών συν­θλί­βο­νται στην εγκλη­μα­τι­κή λογι­κή του “κόστους” και των λεγό­με­νων αντο­χών της οικονομίας.

Είναι άκρως προ­κλη­τι­κές — για ακό­μα μια φορά — οι τοπο­θε­τή­σεις των πολι­τι­κών εκπρο­σώ­πων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που στή­νουν τον προ­ε­κλο­γι­κό τους ψευ­το­κα­βγά πάνω στις κοι­νές εγκλη­μα­τι­κές, άκρως κακο­ποι­η­τι­κές ευθύ­νες τους για την τρα­γι­κή κατά­στα­ση και τις δρα­μα­τι­κές ελλεί­ψεις σε μόνι­μο προ­σω­πι­κό στις δημό­σιες δομές παι­δι­κής προ­στα­σί­ας. Γι’ αυτό τολ­μά­νε να λένε ότι με την πολι­τι­κή τους βάζουν τέλος στα “ιδρύ­μα­τα” και ταυ­τό­χρο­να εξω­ρα­ΐ­ζουν τις δομές του ιδιω­τι­κού τομέα, τις ΜΚΟ.

Η ολό­πλευ­ρη κοι­νω­νι­κή στή­ρι­ξη των απρο­στά­τευ­των παι­διών πρέ­πει να είναι απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη του κρά­τους, χωρίς καμία εμπλο­κή κάθε είδους ιδιω­τών, ΜΚΟ, επι­χει­ρη­μα­τιών, “φιλάν­θρω­πων”. Να συν­δυά­ζε­ται — και όχι να μπαί­νει σε αντι­πα­ρά­θε­ση — η ύπαρ­ξη σύγ­χρο­νων δημό­σιων δομών παι­δι­κής προ­στα­σί­ας με το ανα­γκαίο μόνι­μο επι­στη­μο­νι­κό προ­σω­πι­κό, με την απα­ραί­τη­τη επι­στη­μο­νι­κή, κοι­νω­νι­κή ευθύ­νη για την καταλ­λη­λό­τη­τα της ανα­δο­χής και της τεκνο­θε­σί­ας, από διε­πι­στη­μο­νι­κή ομά­δα, και όχι με στε­νά οικο­νο­μι­κά κριτήρια.

Η δίκαιη οργή του λαού μπο­ρεί να γίνει δύνα­μη ανα­τρο­πής. Για­τί μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει τον λαό διεκ­δι­κώ­ντας τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες, για να σπά­σει ο “φαύ­λος κύκλος” της εκμε­τάλ­λευ­σης, της πολύ­μορ­φης βίας».

Η νέα υπόθεση μαστροπείας

Θυμί­ζου­με ότι η νέα υπό­θε­ση μαστρο­πεί­ας και σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης ανή­λι­κης — είχε προη­γη­θεί η περί­πτω­ση της 12χρονης στον Κολω­νό — ήρθε στο φως της δημο­σιό­τη­τας την Τρί­τη. Πρό­κει­ται για ένα 14χρονο κορί­τσι που φιλο­ξε­νού­νταν σε δομή παι­διών τα οποία προ­έρ­χο­νται από κακο­ποι­η­τι­κά οικο­γε­νεια­κά περι­βάλ­λο­ντα, τη Μονά­δα Προ­στα­σί­ας Νεα­νί­δων «Αγία Βαρ­βά­ρα» στη Νέα Σμύρ­νη, που ανή­κει στο Κέντρο Κοι­νω­νι­κής Πρό­νοιας της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής (ΚΚΠΠΑ) και υπά­γε­ται στον έλεγ­χο και την επο­πτεία του υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας. Από τη συγκε­κρι­μέ­νη δομή πολ­λές φορές έχουν εξα­φα­νι­στεί παι­διά για κάποιο διά­στη­μα, ενώ και την Τετάρ­τη έγι­νε γνω­στό ότι υπήρ­ξε εξα­φά­νι­ση άλλου 16χρονου κοριτσιού.

Μετά την καταγ­γε­λία που έκα­νε η κοι­νω­νι­κή λει­τουρ­γός του ιδρύ­μα­τος, έχουν ήδη συλ­λη­φθεί ένας 30χρονος, ένας 24χρονος και ένας 25χρονος και ανα­ζη­τεί­ται ακό­μα ένας. Οι τρεις συλ­λη­φθέ­ντες θα οδη­γού­νταν στην ανα­κρί­τρια το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής, ενώ ο 24χρονος που βιντε­ο­σκο­πού­σε τον βια­σμό της 14χρονης, ήταν πρώ­ην τρό­φι­μος της «Κιβω­τού του Κόσμου», στον Κολω­νό, της γνω­στής ΜΚΟ του ιερέα Αντώ­νη Παπα­νι­κο­λά­ου, για την οποία επί­σης ερευ­νώ­νται καταγ­γε­λί­ες για κακο­ποι­ή­σεις παι­διών και πλου­τι­σμό από δωρεές.

Εις βάρος των τριών συλ­λη­φθέ­ντων ασκή­θη­κε από την Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών ποι­νι­κή δίω­ξη για κακουρ­γή­μα­τα κατά περί­πτω­ση για μαστρο­πεία, γενε­τή­σιες πρά­ξεις με ανή­λι­κο και παι­δι­κή πορνογραφία.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο