Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

46η Ευρωπαϊκή μπριγάδα “Χοσέ Μαρτί” (4-22 Ιούλη 2016)

brigada12

Επιμέλεια: Βαγγέλης ΓονατάςΛουκία ΚωνσταντίνουΝατάσα Τερλεξή //

Από τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης, η οργάνωση και αποστολή μπριγάδων στο νησί, αποτέλεσε έναν πρακτικό τρόπο έκφρασης αλληλεγγύης από τους διεθνιστές και τους φίλους της Κούβας σε όλο τον κόσμο. Η διεθνιστική αυτή υποχρέωση συνεχίζεται αμείωτα μέχρι τις μέρες μας και από το 1971, που χτίστηκε το Διεθνές Κάμπινγκ “Χούλιο Αντόνιο Μέγια” για να φιλοξενεί τις μπριγάδες, πάνω από 100.000 μπριγαδίστες έζησαν στις εγκαταστάσεις του την εμπειρία της κουβανικής πραγματικότητας και προσέφεραν εθελοντική εργασία στα χωράφια της Κούβας.

Την ευθύνη διοργάνωσης των έξι τακτικών ετήσιων μπριγάδων έχει το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP), στο οποίο μπορεί να δηλώσει κάποιος τη συμμετοχή του απ’ ευθείας ή μέσω των οργανώσεων που συμμετέχουν στις μπριγάδες από κάθε χώρα. Από τις έξι τακτικές μπριγάδες οι τρεις είναι εθνικές (Πουέρτο Ρίκο, ΗΠΑ, Νορβηγία), δύο περιφερειακές (Λατινική Αμερική και Ευρώπη) και μία Διεθνής, της Πρωτομαγιάς.

Φέτος όπως κάθε χρόνο, ανακοινώθηκε  από το ICAP το Κάλεσμα και το Αναλυτικό Πρόγραμμα της 11ης Διεθνούς Μπριγάδας 1η Μάη και της 46ης Ευρωπαϊκής Μπριγάδας Χοσέ Μαρτί.

Η Διεθνής Μπριγάδα 1η Μάη διήρκεσε από τις 24/4/2016 έως τις 9/5/2016 (14 μέρες) και πήρε μέρος τόσο στην Πρωτομαγιάτικη Παρέλαση στην Πλατεία της Επανάστασης, όσο και στην Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο της Αβάνας στις 2 Μάη 2016. Περιελάμβανε επίσης τριήμερη εκδρομή στην επαρχία Σάνκτι Σπίριτους, επισκέψεις – μεταξύ πολλών άλλων – στο Μνημείο και το Μουσείο του Τσε στην Σάντα Κλάρα και του Καμίλο Σιενφουέγος στο Δήμο Γιαγουαχάι και 5 ημέρες εθελοντικής εργασίας στα χωράφια.

Η 46η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Χοσέ Μαρτί θα διαρκέσει από τις 4/7/2016 έως τις 22/7/2016 (19 μέρες) και θα περιλαμβάνει -μεταξύ πολλών άλλων- τετραήμερη εκδρομή στην επαρχία Βίγια Κλάρα, επίσκεψη στο Μνημείο και το Μουσείο του Τσε στην Σάντα Κλάρα και 7 μέρες εθελοντικής εργασίας στα χωράφια. Ακολουθούν το κάλεσμα και το αναλυτικό πρόγραμμα της 46ης Ευρωπαϊκής Μπριγάδας Χοσέ Μαρτί.

Κάλεσμα 46ης Ευρωπαϊκής Μπριγάδας Χοσέ Μαρτί (Κούβα, 4-22/7/2016)

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) έχει τη χαρά να προσκαλέσει τους φίλους από την Ευρώπη να συμμετάσχουν στην 46η Μπριγάδα Χοσέ Μαρτί που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Κάμπινγκ Χούλιο Αντόνιο Μέγια από τις 4 έως τις 22 Ιουλίου 2016.

Η συμμετοχή σε αυτή την μπριγάδα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς την ιστορική κληρονομιά του Χοσέ Μαρτί, Εθνικού Ήρωα της Κούβας, καθώς και μια ευκαιρία αδερφικής ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους κουβανούς και τους φίλους από την Ευρώπη πάνω σε θέματα επικαιρότητας και ενδιαφέροντος σχετικά με την Κούβα και ιδιαίτερα πάνω στα επιτεύγματα της Επανάστασης αυτά τα χρόνια. Επιπλέον, να αποτελέσει μια γέφυρα φιλίας για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να έχουν μια πιο αντικειμενική ματιά της χώρας μας.

Όπως είναι ήδη παράδοση, η πραγματοποίηση εθελοντικής εργασίας σαν συμβολή στην αγροτική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, έχει συνεισφέρει στην διεύρυνση του Κινήματος Αλληλεγγύης και στην ισχυροποίηση της φιλίας και της αμοιβαίας γνωριμίας ανάμεσα στην Κούβα και τους υπόλοιπους λαούς του κόσμου.

Αυτό θα συνδυαστεί επίσης με αθλητικές, μουσικοχορευτικές δραστηριότητες, προβολή βίντεο και ντοκιμαντέρ και εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να προσεγγίσετε την ιδιοσυγκρασία του λαού μας και να κατανοήσετε ακόμα περισσότερο τους λόγους που στηρίζουν και ισχυροποιούν την Επανάστασή μας.

Το πρόγραμμα της μπριγάδας περιλαμβάνει επισκέψεις σε μέρη ιστορικού,πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, τόσο στην Αβάνα, όσο και στις επαρχίες Αρτεμίσα και Βίγια Κλάρα, διαλέξεις και συζητήσεις πάνω στην εθνική και διεθνή πραγματικότητα, πάνω στο έργο και τη σκέψη του Μαρτί και συναντήσεις με κοινωνικές οργανώσεις της Κούβας.

Το κόστος διαμονής είναι 450 CUC / Pesos Cubanos Convertibles (cuc=$) ανά άτομο, στο Διεθνές Κάμπινγκ Χούλιο Αντόνιο Μέγια (CIJAM) που βρίσκεται στο χωριό Γουαγιαβάλ, του Δήμου Καιμίτο της επαρχίας Αρτεμίσα, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, και περιλαμβάνει διαμονή σε κοινά δωμάτια, πλήρη διατροφή, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, μεταφορά στις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ιατρικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και 4 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κέντρο της επαρχίας Βίγια Κλάρα.

Οι προαιρετικές εκδρομές δεν περιλαμβάνονται στο κόστος της Μπριγάδας. Η διαμονή στο CIJAM για επιπλέον διανυκτερεύσεις από το πρόγραμμα έχουν κόστος 10 CUC.

To CIJAM διαθέτει επίσης υπηρεσίες καφετέριας, μπαρ, καταστήματος, εθνικών και διεθνών τηλεφωνικών κλήσεων, ιντερνετ και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χρηματοκιβώτιο για προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα αξίας.

Η πληρωμή του πακέτου πρέπει να γίνει μέσα σε 24 ώρες από την άφιξη στο κάμπινγκ, γι αυτό είναι απαραίτητο η αλλαγή των χρημάτων σας στα ανταλλακτήρια (CADECA) του Διεθνούς Αεροδρομίου Χοσέ Μαρτί, κατά την άφιξή σας στη χώρα.

Η αλλαγή νομίσματος σε CUC μπορεί να πραγματοποιηθεί από Ευρώ, Καναδικά Δολάρια, Αγγλικές Λίρες, Ελβετικά Φράγκα στην τρέχουσα διεθνή τιμή της ημέρας στα Αεροδρόμια, στα Συνεδριακά και Εμπορικά Κέντρα των ξενοδοχείων και στα ανταλλακτήρια (CADECA) της χώρας.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν την αλλαγή με τραπεζική μεταφορά μέσω του ταξιδιωτικού μας πρακτορείου AMISTUR, θα πρέπει να φέρουν την απόδειξη της συναλλαγής. Υπενθυμίζεται σαν μέτρο ασφάλειας, ότι οι τραπεζικές μεταφορές και οι αντίστοιχες πληρωμές δεν πρέπει να γίνουν με κανέναν τρόπο σε βορειοαμερικανικά δολάρια.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν πριν την 1η Ιουνίου 2016, στέλνοντας ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμό διαβατηρίου, επάγγελμα ή σχολή, ημερομηνία και πτήση άφιξης και αναχώρησης από τη χώρα για να διαπιστευθεί η συμμετοχή τους στην μπριγάδα και να προγραμματιστεί η μεταφορά τους από το αεροδρόμιο, καθώς και η διαμονή τους στο CIJAM και στο ξενοδοχείο της επαρχίας.

Κάθε μπριγαδίστας πρέπει να φέρει 2 φωτογραφίες 4 Χ 4 cm για την ταυτότητα μπριγαδίστα, καθώς και κατάλληλα ρούχα και παπούτσια (μπλούζα ή πουκάμισο με μακρύ μανίκι, μακρύ παντελόνι, γάντια, κασκέτο ή καπέλο) για την πραγματοποίηση των αγροτικών εργασιών.

Οι μπριγαδίστες που όταν τελειώσει η Μπριγάδα θέλουν να παραμείνουν στην Κούβα για περισσότερο χρόνο από τη διάρκεια της βίζας τους, πρέπει να αιτηθούν προσωπικά την παράταση της βίζας τους στη Διεύθυνση Μετανάστευσης και Αλλοδαπών.

Οι επίσημες γλώσσες της μπριγάδας θα είναι ισπανικά, αγγλικά και γαλλικά.

Θα μας έδινε μεγάλη μας χαρά η παρουσία σας για να μοιραστούμε μαζί, αυτό που παραδοσιακά είναι μια αξέχαστη εμπειρία, σαν μια έκφραση της αλληλεγγύης και της φιλίας ανάμεσα στους λαούς.

Αδερφικά

Ρομπέρτο Ροντρίγκες Ντικς

Διευθυντής Ευρωπαϊκής Μπριγάδας “Χοσέ Μαρτί”

Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP)

Για επικοινωνία :

Agencia de Viajes AMISTUR CUBA S.A del ICAP

e-mail [email protected]                 Telef:(537)834-4544/833-2374/830-1220 Ext 118

Dirección de Europa del ICAP

e-mail [email protected], [email protected] Telef: (537) 838-24-03/07

Camp. Internacional Julio A. Mella

[email protected]                   Telef:(534)7379-232/343.

brigada11

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 46ης ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΠΡΙΓΑΔΑΣ “ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ”

Κυριακή 3 Ιουλίου
Υποδοχή των αντιπροσωπειών στο CIJAM. Εγκατάσταση στα δωμάτια και γνωριμία με τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης.
*Προαιρετική εκδρομή AMISTUR.
Δευτέρα 4 Ιουλίου
07:30 Εγερτήριο & Πρωινό
10:00 Κατάθεση στεφανιού στο Μνημείου του “Χούλιο Αντόνιο Μέγια”. Φύτεμα δένδρου στο “Δάσος Μαρτί” του CIJAM από τους μπριγαδίστες και τους εργαζόμενους του κάμπινγκ.
10:30 Επίσημη Εκδήλωση Καλωσορίσματος. Συνάντηση γενικής πληροφόρησης. Κλείσιμο εκδήλωσης-καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
12:00 Γεύμα
14:30 Εγκαίνια Έκθεσης για το Χοσέ Μαρτί (Αίθουσα CIJAM)
15:00 Διάλεξη: Η επικαιρότητα της αντιιμπεριαλιστικής σκέψης του Χοσέ Μαρτί. Γραφείο Προγράμματος Μαρτί.
17:00 Ελεύθερος χρόνος για αθλητικές – ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Προβολή της ταινίας “El Canario Amarillo” του Fernando Pérez.
19:00 Δείπνο
20:00 1η συνάντηση συντονιστικής επιτροπής επικεφαλής αντιπροσωπειών.
21:00 Πολιτιστική εκδήλωση καλωσορίσματος στο κάμπινγκ.
Τρίτη 5 Ιουλίου
07:00 Εγερτήριο και πρωινό.
08:30 Αναχώρηση για την επαρχία Αρτεμίσα.
09:00 Επίσκεψη στο Μνημείο των Μαρτύρων και Ηρώων της Αρτεμίσα. Καλωσόρισμα από αντιπροσώπους της Επαρχιακής Βουλής της Αρτεμίσα.
10:00 Περιοδεία ανά ομάδες σε μέρη ενδιαφέροντος της επαρχίας.
-Επίσκεψη σε Κοινοτικό Πρόγραμμα.
-Επίσκεψη σε Συνεταιρισμό νέου τύπου.
12:00 Επιστροφή στο CIJAM.
12:30 Γεύμα
14:00 Αναχώρηση για την πόλη της Αβάνας. Κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο Χοσέ Μαρτί στην Πλατεία της Επανάστασης. Κατάλληλη εμφάνιση για την τελετή. Χαιρετισμός από αντιπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί. Επίσκεψη στο Μνημείο.
17:00-19:00 Πανοραμικός γύρος της πόλης με τα λεωφορεία. Ελεύθερος χρόνος στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης.
19:15 Βραδιά Ευρωπαικής Αλληλεγγύης στο “Σπίτι της Φιλίας”. Γεύμα και πολιτιστική εκδήλωση.
22:00 Επιστροφή στο CIJAM.
Τετάρτη 6 Ιουλίου
05:45 Εγερτήριο και πρωινό.
06:45 Πρωινή αναφορά.
07:00 Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες.
11:30 Επιστροφή στο κάμπινγκ.
12:00 Γεύμα
14:30 Προβολή του ντοκιμαντέρ “Kwo” του Santiago Álvarez.
15:00 Διάλεξη: Διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων ΗΠΑ – Κούβας. Προοπτικές και προκλήσεις.
17:00 Διαθέσιμος χρόνος για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
19:00 Δείπνο
20:30 Εναλλακτικές δραστηριότητες στο CIJAM. Μάθημα παραδοσιακών κουβανικών χορών.
*Aναχώρηση προαιρετικής εκδρομής Amistur.
** Κλείσιμο συμμετοχών προαιρετικής εκδρομής Amistur της 10/7.
Πέμπτη 7 Ιουλίου
05:45 Εγερτήριο και πρωινό.
06:45 Πρωινή αναφορά.
07:00 Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες.
11:30 Επιστροφή στο κάμπινγκ.
12:00 Γεύμα
15:00 Διάλεξη: “Κουβανική οικονομία. Η επικαιροποίηση του κουβανικού οικονομικού μοντέλου και οι ξένες επενδύσεις σαν στρατηγική ισχυροποίησης του Σοσιαλισμού”.
17:00 Διαθέσιμος χρόνος για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
19:00 Δείπνο
20:00 Προβολή του ντοκιμαντέρΔικαιοσύνη στο Λονδίνοτου Roberto Chile. Διαθέσιμος χρόνος για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Μουσική για χορό.
*Αναχώρηση προαιρετικής εκδρομής Amistur.
Παρασκευή 8 Ιουλίου
05:45 Εγερτήριο και πρωινό.
06:45 Πρωινή αναφορά.
07:00 Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες.
11:30 Επιστροφή στο κάμπινγκ.
12:00 Γεύμα
14:00 Εγκαίνια Έκθεσης για τον Αποκλεισμό(εμπάργκο) ενάντια στην Κούβα.
15:00 Διάλεξη: “Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ΚούβαΕπέμβαση vs Κυριαρχία.
19:00 Διαθέσιμος χρόνος για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
18:00 2η συνάντηση συντονιστικής επιτροπής επικεφαλής εθνικών αντιπροσωπειών.
20:30 Κουβανική βραδιά. (Πολιτιστική εκδήλωση με δείπνο).
** Κλείσιμο συμμετοχών προαιρετικής εκδρομής Amistur της 12/7.
Σάββατο 9 Ιουλίου
09:00 Αγώνας Δρόμου της Φιλίας. Απονομή των επάθλων από κουβανούς αθλητές. Πολιτιστική εκδήλωση στο πάρκο του Καϊμίτο με τους κατοίκους της κοινότητας.
12:00 Γεύμα
14:00 Διαθέσιμος χρόνος για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
19:00 Δείπνο στο κάμπινγκ.
20:30 Αφροκουβανική Φολκλορική Βραδιά. Εγκαίνια έκθεσης.Σύντομη παρουσίαση της αφροκουβανικής θρησκείας. Φολκλορικό θέαμα.
** Κλείσιμο συμμετοχών προαιρετικής εκδρομής Amistur της 13/7.
Κυριακή 10 Ιουλίου
09:00 Διαθέσιμος χρόνος για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
12:00 Γεύμα
14:00 Προβολή σποτ για τον αθλητισμό στην Κούβα. Συνάντηση με κουβανούς αθλητές και ανταλλαγή απόψεων για τον επαναστατικό αθλητισμό στην Κούβα.
16:00 Διαθέσιμος χρόνος για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
19:00 Δείπνο
20:30 Διαθέσιμος χρόνος για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
*Αναχώρηση προαιρετικής εκδρομής Amistur.
Δευτέρα 11 Ιουλίου
05:45 Εγερτήριο και πρωινό.
06:45 Πρωινή αναφορά.
07:00 Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες.
11:30 Επιστροφή στο κάμπινγκ.
12:00 Γεύμα
15:00 Προβολή ντοκιμαντέρ για την κουβανική ιατρική αποστολή στην Αφρική ενάντια στον ιό του Έμπολα.
15:30 Συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με κουβανούς διεθνιστές γιατρούς.
17:00 Σύντομο διάλειμα.
17:30 Συνάντηση με την Μπριγάδα από το Πουέρτο Ρίκο.
18:30 Δείπνο
21:00 Συμμετοχή στην πολιτιστική εκδήλωση υποδοχής της Μπριγάδας “Juan Rius Rivera” από το Πουέρτο Ρίκο.
Τρίτη 12 Ιουλίου
05:45 Εγερτήριο και πρωινό.
06:45 Πρωινή αναφορά.
07:00 Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες.
11:30 Επιστροφή στο κάμπινγκ.
12 30 Γεύμα
13:30 Διαθέσιμος χρόνος για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
19:00 Δείπνο
20:00 Βραδινή πολιτιστική εκδήλωση.
*Αναχώρηση προαιρετικής εκδρομής Amistur.
Τετάρτη 13 Ιουλίου
05:45 Εγερτήριο και πρωινό.
06:45 Πρωινή αναφορά.
07:00 Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες. Συμμετοχή νέων από την Κομμουνιστική Νεολαία (UJC) και τις Ομοσπονδίες Φοιτητών και Μαθητών (FEU, FEEM).
11:30 Επιστροφή στο κάμπινγκ.
12 30 Γεύμα
15:00 Συνάντηση με πολιτικές και μαζικές οργανώσεις ( Συνδικάτα/CTC, Γυναίκες/FMC, Φοιτητές/ FEU, Μαθητές/ FEEM).
17:00 Διαθέσιμος χρόνος για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
19:00 Δείπνο
20:30 Διαθέσιμος χρόνος για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
*Αναχώρηση προαιρετικής εκδρομής Amistur.
Πέμπτη 14 Ιουλίου
08:30 Αναχώρηση για Αβάνα.
09:30 Επίσκεψη ανά ομάδες:
Ομάδα. 1 Ψυχιατρική Κλινική Αβάνας, Δήμος Μπογιέρος.
Ομάδα. 2 Πολιτιστικό-κοινωνικό Πρόγραμμα “Cabildo Quisiguaba”.
Ομάδα 3 .Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο “La castellana” .
12:30 Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.
14:30 Επίσκεψη στο Μουσείο της Επανάστασης.
15:30 Αναχώρηση από το Μουσείο της Επανάστασης για το Ιστορικό Κέντρο της Αβάνας.
16:00 Ελεύθερος χρόνος στην πόλη.
19:15 Επιστροφή στο CIJAM.
20:00 Γεύμα στο CIJAM.
Παρασκευή 15 Ιουλίου
05:45 Εγερτήριο και πρωινό.
06:45 Πρωινή αναφορά.
07:00 Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες.
11:00 Επιστροφή στο κάμπινγκ. Συνάντηση αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της παραγωγικής εργασίας της μπριγάδας .
12 30 Γεύμα
15:00 Συνάντηση με διεθνιστές κουβανούς μαχητές.
Προβολή της ταινίας “Caravana”.
20:00 Συνάντηση για την εκδρομή στην επαρχία.
Προηγουμένως, συνάντηση των επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών.
19:00 Δείπνο
20:30 Ομαδικά γενέθλια. Πολιτιστικό εκδήλωση με το ερασιτεχνικό γκρούπ Alma Danza του Καϊμίτο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΒΙΓΙΑ ΚΛΑΡΑ 16 – 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
Σάββατο 16 Ιουλίου
05:45 Εγερτήριο και πρωινό.
07:00 Αναχώρηση για Σάντα Κλάρα.
11:30 Υποδοχή από το τμήμα του ICAP στη Σάντα Κλάρα στο Μνημείο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.
Επίσκεψη στο Μνημείο του Τσε και στο Μνημείο της μάχης ενάντια στο Θωρακισμένο τρένο.
13:00 Γεύμα στην έδρα του ICAP στη Σάντα Κλάρα.
15:00 Αναχώρηση για το ξενοδοχείο “Hanabanilla”.
16:00 Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.
19:00 Δείπνο στο ξενοδοχείο.
Βράδυ: Eναλλακτικές δραστηριότητες στο ξενοδοχείο.
Κυριακή 17 Ιουλίου
08:00 Πρωινό.
09:00 Ταξίδι με πλοίο στη λίμνη Hanabanilla ανάμεσα στα βουνά.
12;00 Γεύμα στο υπαίθριο εστιατόριο Río Negro.
16:00 Επιστροφή στο ξενοδοχείο Hanabanilla.
19:00 Δείπνο στο ξενοδοχείο.
Βράδυ: Eναλλακτικές δραστηριότητες στο ξενοδοχείο.
Δευτέρα 18 Ιουλίου
07:00 Πρωινό
09:00 Αναχώρηση για το Λαικό Συμβούλιο της Χιμπακόα. Πληροφόρηση σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης του βουνού, το λεγόμενο Plan Turquino.
Επισκέψεις:
Aγροτικό Νοσοκομείο,
Κέντρο παραγωγής φυτικών φαρμάκων από θεραπευτικά φυτά, Πανεπιστημιακό Κέντρο,
Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσίαση ερασιτεχνικών καλλιτεχνικών σχημάτων και συζήτηση μαζί τους.
12:00 Γεύμα στο ξενοδοχείο.
14:00 Ελεύθερος χρόνος στο ξενοδοχείο.
19:00 Δείπνο στο ξενοδοχείο
Βράδυ: Eναλλακτικές δραστηριότητες στο ξενοδοχείο.
Τρίτη 19 Ιουλίου
07:00 Πρωινό
08:30 Αναχώρηση για Μανικαράγουα.
09:00 Επισκέψεις:
Εργοστάσιο πούρων
Πολυκλινική
Πολιτιστικό Κέντρο, συνάντηση και παρουσίαση των ερασιτεχνικών σχημάτων της περιοχής.
12:00 Επιστροφή στο Ξενοδοχείο Hanabanilla και γεύμα.
14:00 Επίσκεψη στο Θέατρο Εσκαμπρέι, εμβληματικό πολιτιστικό οργανισμό της χώρας μας.
16:00 Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
19:00 Δείπνο στο ξενοδοχείο.
20:30 Συνάντηση με τις Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης (CDR)
της κοινότητας “La Campana”.
** Κλείσιμο συμμετοχών προαιρετικής εκδρομής Amistur της 23/7.
Τετάρτη 20 Ιουλίου
07:00 Εγερτήριο και πρωινό.
08:00 Ελεύθερος χρόνος στο ξενοδοχείο.
11.30 Γεύμα στο ξενοδοχείο.
Παράδοση δωματίων.
13:30 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο.
14:00 Αναχώρηση για το CIJAM.
19.00 Aφιξη στο CIJAM.
20.00 Δείπνο στο CIJAM.
21.00 Ψυχαγωγικές δραστηριότητας. Διαγωνισμός χορού.
Πέμπτη 21 Ιουλίου
07:00 Εγερτήριο και πρωινό.
09:30 Αναχώρηση για τις Ανατολικές Παραλίες (Τarará)
Γεύμα στην παραλία (πακέτο από το CIJAM)
16:00 Επιστροφή στο CIJAM.
17:30 Προετοιμασία Ευρωπαικής πολιτιστικής βραδιάς.
18:00 Δείπνο
21:00 Ευρωπαική Πολιτιστική βραδυά (Παρουσίαση χορών και παραδοσιακών ευρωπαικών ρυθμών) και “Φωτιά της Φιλίας” με προσκαλεσμένη μια αντιπροσωπεία ξένων φοιτητών στην Κούβα.
Παρασκευή 22 Ιουλίου
07:00 Εγερτήριο και πρωινό.
09:00 Συναντήσεις αξιολόγησης ανά χώρα.
10:30 Επίσημο κλείσιμο της Μπριγάδας. Ανάγνωση Τελικού Ψηφίσματος..
12:00 Γεύμα.
14:30 Συνάντηση συντονιστικής επιτροπής επικεφαλής αντιπροσωπείών.
17:00 . Ελεύθερος χρόνος στο CIJAM.
18:00 Δείπνο.
21:00 Πολιτιστική εκδήλωση αποχαιρετισμού.
Σάββατο 23 Ιουλίου
08:00 Εγερτήριο και πρωινό.
10:30 Αναχώρηση για την Αβάνα των φίλων που θα παραμείνουν στην Κούβα.
Αναχωρήσεις για το αεροδρόμιο για την επιστροφή των αντιπροσωπειών στις χώρες τους.
*Αναχώρηση προαιρετικής εκδρομής Amistur.
Δείτε ακόμα:
Δημοσιεύσεις για την περσινή (45η) μπριγάδα: ΕΔΩ