Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Γονείς» στο Ωραιόκαστρο: Δεν είμαστε ρατσιστές, αυτά είναι παιδιά προσφύγων

Γράφει ο Οικοδόμος //

Με ομόφωνη απόφασή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου (δηλαδή μάνες  και πατεράδες που έφεραν στον κόσμο και μεγαλώνουν παιδιά), δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε παιδιά προσφύγων την ένταξη και παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και απειλεί ότι σε αντίθετη περίπτωση τα μέλη του θα προβούν σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

oraiokastro

Παράλληλα ο πρόεδρος του Συλλόγου μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί και να «διασκεδάσει» τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απαράδεκτη αυτή απόφαση δηλώνει ότι στα σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου οι μισοί μαθητές δεν έχουν κάνει το εμβόλιο της φυματίωσης, διότι έχει διακοπεί ο εμβολιασμός και «διευκρινίζει» ότι δεν είναι ρατσιστής αλλά διεκδικεί «ισότιμη μεταχείριση»! (Με ποιους; Με …τους προνομιούχους πρόσφυγες!!!)

Δεν διεκδικεί δηλαδή ο Σύλλογος Γονέων και δεν προειδοποιεί με δυναμικές κινητοποιήσεις για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού όλων των παιδιών· δεν διεκδικεί καλύτερες συνθήκες ζωής για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους, παρά «διεκδικεί» υποκριτικά δήθεν «ισότιμη μεταχείριση» με τους κυνηγημένους από τις βόμβες  και ανέστιους…

Όπως ένα ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο, κατά πώς το βλέπει κανείς, έτσι και το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δυο όψεις. Η απαισιόδοξη: οι συγκεκριμένοι «γονείς»  ―παιδιά οι ίδιοι μιας κοινωνίας που δηλητηριάζει, διαφθείρει και «τρώει» τα παιδιά της― με το παράδειγμά τους δίνουν μαθήματα στα δικά τους παιδιά. Η αισιόδοξη: Οι γονείς που η αγκαλιά τους χωράει, δίπλα στα δικά τους, κάθε παιδί που έχει ανάγκη μια αγκαλιά.

Δύσκολο να είσαι γονιός και, δυσκολότερο, άνθρωπος.