Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Online και πάλι το Ελληνικό Αρχείο Τσε Γκεβάρα

Έπειτα από διαδικτυακή απουσία ενός χρόνου το Ελληνικό Αρχείο Τσε Γκεβάρα © Guevaristas είναι και πάλι online στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.guevaristas.org.

Το Ελληνικό Αρχείο Τσε Γκεβάρα © Guevaristas δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2011 και αποτελεί την πρώτη και πληρέστερη διαδικτυακή προσπάθεια συγκέντρωσης υλικού στην ελληνική γλώσσα για έναν απ’ τους κορυφαίους επαναστάτες της παγκόσμιας ιστορίας – τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να φωτίσει, κατά το δυνατόν περισσότερο, τις γνωστές αλλά και τις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του Che, όπως αυτή σκιαγραφείται μέσα από τα δικά του γραπτά, τις δικές του διηγήσεις αλλά και μέσα από βιβλία, άρθρα, γνώμες και αναλύσεις τρίτων. Απώτερος στόχος είναι η μελέτη της ζωής και δράσης του Che, όχι υπό το πρίσμα του σύγχρονου καπιταλιστικού μάρκετινγκ, αλλά μέσα από τη κριτική παρουσίαση, ανάλυση και εκτίμηση της πραγματικής συνεισφοράς του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στην πολιτική επιστήμη, την επαναστατική, μαρξιστική θεωρία, σκέψη και δράση.

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει δημοσιευμένο και αδημοσίευτο υλικό- όπως μεταφρασμένα άρθρα, ομιλίες, συνεντεύξεις, ανέκδοτες πληροφορίες- το οποίο γίνεται προσπάθεια να ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ευελπιστούμε το Ελληνικό Αρχείο Τσε Γκεβάρα © Guevaristas να αποδειχθεί ενδιαφέρον και κυρίως χρήσιμο, όχι μόνο σε όσους πιστεύουν στα ιδανικά που κληροδότησε ο σπουδαίος επαναστάτης, αλλά και στους ιστορικούς του παρόντος και του μέλλοντος που θα θελήσουν να μελετήσουν σε βάθος το βίο, την σκέψη και τη δράση του Che.

Νίκος Μόττας.