• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τα ξερονήσια και η “δημοκρατική Ε.Ε.”

Την αρχή είχε κάνει πριν μερικά χρόνια ο Σαββόπουλος, προτείνοντας να στείλουμε τους… “παραπανίσιους μετανάστες” στα ξερονήσια του Αιγαίου, για να αποκτήσουν ζωή (τα νησιά, για τους μετανάστες, άστο καλύτερα). Εξάλλου το ελληνικό κράτος έχει και την απαραίτητη τεχνογνωσία από τη (μετ)εμφυλιακή περίοδο, όταν έστελνε στην εξορία κομμουνιστές και συνοδοιπόρους.

Χτες τη σκυτάλη των “πρωτοποριακών ιδεών και προτάσεων” πήρε ο Τσέχος πρωθυπουργός, Μίλος Ζέμαν, από τη Ρόδο όπου βρίσκεται για ένα φόρουμ, ζητώντας την απέλαση των μουσουλμάνων οικονομικών μεταναστών (γιατί η κουλτούρα τους είναι ασυμβίβαστη με τις ευρωπαϊκές κοινωνίες) και την εγκατάστασή τους σε ζώνες της Β. Αφρικής ή σε ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου. Η πρόταση μάλιστα είχε ξεκάθαρη μορφή συναλλαγής, χωρίς ιδιαίτερους, ανθρωπιστικούς μανδύες: κρατήστε τους μετανάστες κι αναλάβετε τα έξοδα ανθρωποφύλαξής τους στα hot-spots, κερδίζοντας σε αντάλλαγμα την απομείωση του χρέους. Τόσα δίνω, πόσα θες…

Ο Τσέχος πρόεδρος έχει δώσει και κατά το παρελθόν παρόμοια δείγματα γραφής και Ισλαμοφοβίας, θυμίζοντας σε πολλά τον Ούγγρο ομόλογό του, Βίκτορ Όρμπαν, που διοργάνωσε στη χώρα του το ξενοφοβικό δημοψήφισμα. Αλλά τάσσεται υπέρ της μετανάστευσης των ευρωπαϊκών λαών στο εσωτερικό της ηπείρου, καθώς (σε αντίθεση με τους Μουσουλμάνους) δεν έχουν ασύμβατη κουλτούρα.

Δε γνωρίζουμε αν ο Μίλος Ζέμαν θεωρεί τη δική του Ισλαμοφοβία συμβατή με τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και τους λαούς της Ευρώπης, πάντως η στάση του είναι σίγουρα συμβατή με τα “υψηλά, δημοκρατικά ιδεώδη” της Ε.Ε. και την εξάπλωση του νεοναζισμού.