Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις & Κούλουμα στο Δήμο Καισαριανής

Απόκριες 2019 στο «Γαλατικό Χωριό»

Μετά τις κάθε είδους επιτυχημένες εκδηλώσεις (από αυτές των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, μέχρι το λαϊκό παραδοσιακό τσίκνισμα στα ΚΑΠΗ κλπ)… την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 16:00 η ώρα έρχονται οι Γαλάτες κατασκηνώνοντας από νωρίς στο σχολικό συγκρότημα Βενιζέλου.

Μαζί τους θα είναι εκατοντάδες μικροί καρναβαλιστές όπως: τα παιδιά των λουλουδιών που μεγαλώνουν στο 1ο δημοτικό, οι τρεις που λαλούν και οι δυο που χορεύουν του 2ου Δημοτικού, οι ΚαισαριαΝίτζα από το 3ο δημοτικό, οι μικροί σεφ του 6ου δημοτικού σχολείου, τα μικρά κίτρινα ΙΜΟΤΖΙ από το 7ο Δημοτικό σχολείο, αλλά και τα νήπια των παιδικών σταθμών ως Στρουμφάκια και πλάι τους τα μουσικά τμήματα από το Πολιτιστικό Κέντρο ντυμένα νότες και το τμήμα χιπ χοπ που δίνουν το ρυθμό Εμπρός Μαρς.

Επίσης οι εκκλησιάζουσες του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής, το γαϊτανάκι, ο αρκουδιάρης, ο μικρασιάτικος γάμος από το Μικρασιατικό Σύλλογο και πολλοί άλλοι καρναβαλιστές!

Σημεία συνάντησης πριν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση είναι το 2ο Δημοτικό, το 4ο Δημοτικό και τα Γυμνάσια της πόλης μας, από όπου θα ξεκινήσουν με κέφι και χορό να κατευθύνονται μέσα από τις γειτονιές της Καισαριανής για να καταλήξουν στο σχολικό συγκρότημα Βενιζέλου.

Εκεί θα τους περιμένει το άρμα του καρναβαλιού, όπου ήδη βρίσκεται μέσα στο προαύλιο του σχολείου δίνοντας το σήμα ότι οι Απόκριες έχουν φθάσει στην πόλη μας! Και πολλά άλλα ! Για να μην χαλάσουμε όμως την έκπληξη…. σας περιμένουμε όλες και όλους στο Καρναβάλι της Καισαριανής για να ξεφαντώσουμε σε ξέφρενους ρυθμούς!

Ώρα εκκίνησης 4.00 το απόγευμα / Σχολικό συγκρότημα «Βενιζέλου»

Σημειώνουμε -το επισημαίνουμε, πως όλη η προετοιμασία γίνεται αποκλειστικά από το δήμο, σε συνεργασία με τις μαζικές οργανώσεις και τους φορείς της πόλης, τους συλλόγους κλπ. χωρίς σπόνσορες και χρηματοδότες όπως επίσης ότι οι εκδηλώσεις φέρνονται σε πέρας από τις υπηρεσίες του δηλ. από τους εργαζόμενους.

Κούλουμα στα Ξύλινα

Αν επιλέξετε την Καισαριανή δε χρειάζεστε το παραδοσιακό καλαθάκι με τα «βασικά» σαρακοστιανά …χαλβά, ταραμοσαλάτα, ελιές, τουρσιά, θαλασσινά, λαγάνα, κρασάκι και άλλες νηστίσιμες νοστιμιές: όλ’ αυτά προσφέρονται δωρεάν στο χώρο, για να διασκεδάστε την Καθαρά Δευτέρα όπως κάθε χρόνο για δεκαετίες τώρα και μάλιστα με ζωντανή μουσική. Και μαζί η παραδοσιακή φασολάδα κλπ «καλούδια» που θα τα βρείτε σε μια παραδοσιακή μάζωξη -που είναι και λαϊκό γλέντι, με χορευτικά κλπ στο καταπράσινο και φιλικό για μικρούς και μεγάλους, πάρκο Αϊ Γιάννη στα “Ξύλινα”. Και μην ξεχνάτε: Η Καισαριανή είναι ιδανική και για το πέταγμα του χαρταετού, πνέει πάντα εκείνος ο ούριος -γλυκός άνεμος «από τα αριστερά», έχει και τον Υμηττό σε απόσταση αναπνοής. Το ραντεβού λοιπόν μετά την αποκριάτικη παρέλαση ανανεώνεται για την (καθαρή) Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 στις 11.00πμ (και μέχρι αργά το απόγευμα).

Την ίδια ώρα, θα βρεθεί στο χώρο και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όχι «περαστικός», αλλά ακριβώς επειδή οι κομμουνιστές δήμαρχοι «κάνουν τη διαφορά» όχι μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει, αλλά και με τις στοχευμένες επιλογές τους σε πολιτιστικές δράσεις, στην υπηρεσία των γνήσιων παραδόσεων της ελληνικής λαϊκής οικογένειας. Είναι κι αυτό ένας λόγος που το «ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ» του σημερινού Ριζοσπάστη δε σηκώνει παρερμηνείες…

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog


Με πληροφορίες από το portal του Δήμου Καισαριανής