Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δύο πανό ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ κρέμασε το ΚΚΕ στην Ακρόπολη

Δύο μεγάλα πανό,  ένα γραμμένο στα αγγλικά κι ένα στα ελληνικά, κρέμασαν πριν λίγη ώρα μέλη του ΚΚΕ από τα τείχη της Ακρόπολης, με σύνθημα: «ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό». ΝΑΙ στη φιλία – αλληλεγγύη, και κοινή πάλη των λαών».

pano1

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στέλνουν σήμερα το μήνυμα της καταδίκης της Συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι είναι Νατοϊκής έμπνευσης που ρίχνει νερό στο μύλο των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Καλούν στα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια του ΚΚΕ το απόγευμα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

pano7

Στο κοινοβούλιο το ΚΚΕ έχει εκφράσει έντονες για την συμφωνία, καταγγέλλοντας πως δρομολογεί «ιμπεριαλιστικά συμφέροντα» και δεν θέτει τέλος σε εκφάνσεις αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια.

Ενόψει της ψηφοφορίας για την συμφωνία, που αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής Το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Λάρισα στις 18:30 το απόγευμα.

Στην πρωτεύουσα το σημείο συνάθροισης είναι το Πάρκο Ελευθερίας όπου θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της παράταξης, Δημήτρης Κουτσούμπας.

pano3

Στον χώρο βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος σε δήλωσή του κάλεσε στα σημερινά συλλαλητήρια του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ με αυτή τη συμβολική ενέργεια λέει ένα “Όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών, στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, λέει “Όχι” στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή, λέει “Όχι” στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό και από τη μία και από την άλλη πλευρά, λέει “Ναι” στη φιλία, την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σήμερα και καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό στα συλλαλητήρια του ΚΚΕ στη Αθήνα, το απόγευμα στις 6.30 στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ), στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, αντίστοιχα. Ο λαός πρέπει να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του, γιατί αυτή η συμφωνία είναι επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής» δήλωσε ο Χ. Κατσώτης.

pano4

pano6

Σημειώνεται, τέλος, ότι εκ μέρους του ΚΚΕ έγινε παρέμβαση στον υπεύθυνο του αρχαιολογικού χώρου, προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο και να μη μείνει κλειστός με πρόσχημα την ανάρτηση των πανό.