Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: Άμεσες προσλήψεις και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Αντί να προ­σλη­φθεί όλο το ανα­γκαίο μόνι­μο προ­σω­πι­κό στα δημό­σια νοσο­κο­μεία και τις μονά­δες Υγεί­ας η κυβέρ­νη­ση διά του αρμό­διου υπουρ­γεί­ου προ­χώ­ρη­σε σε απο­σπά­σεις από άλλα νοσο­κο­μεία και Κέντρα Υγεί­ας, όπου όμως έτσι δεν λύνε­ται το πρό­βλη­μα, σημεί­ω­σε ο Ηλί­ας Σιώ­ρας, για­τρός και πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο Νοσο­κο­μείο «Ευαγ­γε­λι­σμός». Υπο­γράμ­μι­σε πως «έγκαι­ρα, από την αρχή της παν­δη­μί­ας εμείς ως νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί είχα­με προει­δο­ποι­ή­σει την κυβέρ­νη­ση και τους αρμό­διους φορείς να πάρουν όλα τα ανα­γκαία μέτρα προ­στα­σί­ας στους χώρους δου­λειάς, στον Του­ρι­σμό, στη Ναυ­τι­λία, στα ΜΜΜ, στα σχο­λεία, στα γηρο­κο­μεία», ωστό­σο, όπως πρό­σθε­σε, «δεν εισα­κου­στή­κα­με και είδα­με από τα τέλη Σεπτέμ­βρη την κατά­στα­ση να επιδεινώνεται».

Σε σχέ­ση με τα στοι­χεία που δημο­σιο­ποιού­νται, επι­σή­μα­νε ότι η Επι­δη­μιο­λο­γι­κή Επι­τή­ρη­ση πρέ­πει να ανα­κοι­νώ­νει πάνω απ’ όλα τι επί­πτω­ση έχει η παν­δη­μία στο σύστη­μα Υγεί­ας, σε χώρους δου­λειάς, όπως στα σού­περ μάρ­κετ, κλπ.

Παράλ­λη­λα, όπως τόνι­σε, οι μονά­δες καρ­διο­χει­ρουρ­γη­μέ­νων αρρώ­στων σε πολ­λά πανε­πι­στη­μια­κά νοσο­κο­μεία είτε έχουν κατα­λη­φθεί πλή­ρως από Covid και έχουν μετα­τρα­πεί σε μονά­δες Covid ή υπο­λει­τουρ­γούν, με συνέ­πεια όλα τα επεί­γο­ντα καρ­διο­χει­ρουρ­γι­κά περι­στα­τι­κά ή το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος των επει­γό­ντων περι­στα­τι­κών πανελ­λα­δι­κά να έρχο­νται στο «Ιππο­κρά­τειο» και στον «Ευαγ­γε­λι­σμό». Και κατέ­λη­ξε ότι άμε­σα πρέ­πει να γίνει πραγ­μα­τι­κή επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της Υγείας.

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο