Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Θέση του ΚΚΕ για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Για την επό­με­νη Πέμ­πτη 7 Απρί­λη, στις 12 μ., ορί­στη­κε η ομι­λία του Ουκρα­νού Προ­έ­δρου Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι στη Βου­λή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Θυμί­ζου­με ότι την πρό­σκλη­ση στον Ζελέν­σκι να μιλή­σει στη Βου­λή είχε απευ­θύ­νει ο Κυρ. Μητσο­τά­κης στην τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία που είχαν στις 25 Μάρ­τη, μετά την οποία ο Ζελέν­σκι έλε­γε σε ανάρ­τη­σή του ότι «συζη­τή­σα­με για την αμυ­ντι­κή συνερ­γα­σία Ελλά­δας και Ουκρα­νί­ας», απο­τυ­πώ­νο­ντας τη βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, που απο­τε­λεί και το υπό­βα­θρο της πρό­σκλη­σης αυτής. Εξ ου άλλω­στε και πρώ­τος πρώ­τος έσπευ­σε να χαι­ρε­τί­σει την κίνη­ση ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γ. Κατρού­γκα­λο να μιλά­ει για «θετι­κή κίνη­ση αλληλεγγύης».

Μάλι­στα, χτες, προ­κα­λώ­ντας ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Γ. Οικο­νό­μου, στην ενη­μέ­ρω­ση των δημο­σιο­γρά­φων, παρου­σί­α­ζε την παρέμ­βα­ση Ζελέν­σκι στην ελλη­νι­κή Βου­λή ως «θεσμι­κή ενέρ­γεια συμπα­ρά­στα­σης προς την Ουκρα­νία και τον ηρω­ι­κό λαό της»!

Η πρό­σκλη­ση και η έκφρα­ση αλλη­λεγ­γύ­ης από την κυβέρ­νη­ση, τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα, αφο­ρά μια αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση, όπως αυτή του Ζελέν­σκι, που στη­ρί­ζε­ται από το στρα­τό­πε­δο των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ κι ευθύ­νε­ται, όπως και η Ρωσία, για το δρά­μα του ουκρα­νι­κού λαού. Αυτή η κυβέρ­νη­ση εδώ και χρό­νια έχει στη­ρί­ξει και ενσω­μα­τώ­σει ναζι­στι­κές οργα­νώ­σεις, διώ­κει και φυλα­κί­ζει κομ­μου­νι­στές, έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας.

Θυμί­ζου­με επί­σης ότι ο Αντι­πρό­ε­δρος της ελλη­νι­κής Βου­λής και βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρου­λής θεω­ρεί­ται ανε­πι­θύ­μη­το πρό­σω­πο από την Ουκρα­νι­κή κυβέρ­νη­ση για­τί έχει συμπα­ρα­στα­θεί σε διω­κό­με­νους κομ­μου­νι­στές στην Ουκρανία.

Καμία σχέ­ση λοι­πόν δεν έχει η κίνη­ση αυτή με αλλη­λεγ­γύη στον λαό της Ουκρανίας.

Με βάση τα παρα­πά­νω, είναι προ­φα­νής η αρνη­τι­κή στά­ση του ΚΚΕ, όπως θα έκα­νε κι αν προ­σκα­λού­νταν οποιοσ­δή­πο­τε άλλος, είτε από το ευρω­α­τλα­ντι­κό στρα­τό­πε­δο, όπως ο Μπάι­ντεν, είτε από τους αντα­γω­νι­στές του, όπως ο Πούτιν.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο