Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νέα Ιωνία: Όλα τα ‘χει η Νέα Ιωνία ο αρχοντοχωριατισμός της έλειπε κ. Θωμαΐδου

Σχολιάζει ο Δημότης Νέας Ιωνίας //

Όλα τα έχει η Μαριγώ (Νέα Ιωνία; Δέσποινα Θωμαΐδου; διαλέξτε) το νέο δημαρχείο της μάρανε… Το όραμα της νέας δημάρχου – σε συνεργασία με την Περιφέρεια – είναι ένα νέο δημαρχείο στο οικόπεδο 150, πάνω από το τεράστιο υπόγειο γκαράζ που κατασκευάζεται εκεί.

Έργο που αποφάσισε η διοίκηση  Γκότση με τις ψήφους και της νυν δημάρχου κ. Δέσποινας Θωμαΐδου. Προκειμένου να αμβλύνουν τις αντιδράσεις μιλούσαν για έναν όμορφο ελεύθερο-πάνω από το γκαράζ – χώρο, που θα ενοποιούνταν με την πλατεία Αγίου Γεωργίου για να αποκτήσει η πόλη στο κέντρο ένα μεγάλο χώρο πρασίνου. Φεύ…

Και να ήταν μόνο αυτό. Είναι οι ίδιοι (μαζί με τον Μανούρη) που έδωσαν στην Εκκλησία για μπίζνες το οικόπεδο στον Περισσό. Έναν χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων, για σχολικές αίθουσες που λείπουν στην περιοχή μας, χώρους πολιτισμού που δεν υπάρχουν, χώρους άθλησης που δεν υπάρχουν και άλλες ανάγκες.

Ο κ. Γκότση και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές στις οποίες μετείχαν με θέση ευθύνης και ο κ. Μανούρης και η κα. Θωμαΐδου, οι οποίες έχοντας τις ίδιες πολιτικές επιλογές στην ουσία παρέδωσαν δεκάδες χώρους, ειδικά παλιά εργοστάσια από την Καλογρέζα μέχρι τον Περισσό, σε μεγάλες τραπεζικές και εμπορικές αλυσίδες.

Από την άλλη, τα τελευταία 16 χρόνια, δηλαδή 4 δημοτικές θητείες, έχουν γίνει μόνο ένας παιδικός σταθμός και ένα μόνο Νηπιαγωγείο. Κάθε χρόνο τεράστια τα προβλήματα σε νηπαιγωγεία και σχολεία. Εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο μένουν έξω από τις δομές, με τους γονείς να μην ξέρουν τι να κάνουν.

Και όμως παρά την επανειλημμένη διαπίστωση της δραματικής έλλειψης ελεύθερων χώρων, οι δημοτικές αρχές περί άλλα τυρβάζουν και μεριμνούν… (εκκλησιαστικές μπίζνες κλπ)

Κυρία Θωμαΐδου, δε μας ενδιαφέρει αν εσείς, οι πρώην και οι επόμενοι δήμαρχοι ασφυκτιάτε στο υπάρχον δημαρχείο, μας νοιάζει να ανασάνουν οι δημότες και η πόλη. Για τα όποια λειτουργικά προβλήματα πιθανά υπάρχουν, μπορούν να βρεθούν λύσεις διακριτικές.

Η κατάσταση για τους δημότες έχει φτάσει στο απροχώρητο κ. Θωμαΐδου.

Επιβάλλεται:

√ Κατασκευή του υπόγειου γκαράζ στο ΟΤ 150 με εντελώς συμβολικό αντίτιμο για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της.

√ Δέσμευση ελεύθερων χώρων, παλιών κτιρίων, εγκαταλειμμένων εργοστασίων, οικοπέδων για να κτιστούν σχολεία και παιδικοί σταθμοί, να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα και χώροι πρασίνου για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των δημοτών, των νέων γονιών και της νεολαίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

√ Διεκδίκηση χρωστούμενων από το κράτος και διεκδίκηση αύξησης της επιχορήγησης από το κράτος.

Ιδού η Νέα Ιωνία, ιδού και το πήδημα κ. Θωμαΐδου…

________________________________________________________

Δημότης Νέας Ιωνίας είναι ο Ηρακλής Κακαβάνης – Πηγή φωτό: ionianet