Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η Αστυνομία δεν έχει θέση στα σχολεία

Η ΤΕ Λάρι­σας του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την προ­σα­γω­γή 10, ανή­λι­κων στην πλειο­ψη­φία, μαθη­τών του 7ου Επαγ­γελ­μα­τι­κού Λυκεί­ου Λάρι­σας, το οποίο τελού­σε υπό κατά­λη­ψη, χτες το βράδυ.

Στην ανα­κοί­νω­σή της ανα­φέ­ρει: «Την ίδια ώρα που οι μαθη­τές δια­μαρ­τύ­ρο­νται για τα τερά­στια προ­βλή­μα­τα στο σχο­λείο τους, αφού έχει ξεκι­νή­σει η σχο­λι­κή χρο­νιά και λεί­πουν ακό­μη καθη­γη­τές και βιβλία, με πρό­σχη­μα κάποιες ζημιές και την δήθεν “παρα­βα­τι­κή” συμπε­ρι­φο­ρά κάποιων μαθη­τών, άντρες της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας πραγ­μα­το­ποί­η­σαν έφο­δο προ­σά­γο­ντας 10 μαθη­τές που βρί­σκο­νταν εκεί­νη την ώρα στο σχο­λείο τους.

Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης ΝΔ είναι τερά­στιες, αφού εφαρ­μό­ζο­ντας το δόγ­μα “νόμος και τάξη” θέλουν να δημιουρ­γή­σουν κλί­μα νομι­μο­ποί­η­σης της παρου­σί­ας της Αστυ­νο­μί­ας μέσα στα σχο­λεία, στα Πανε­πι­στή­μια, έξω από χώρους δου­λειάς και γει­το­νιές, για να μπο­ρέ­σουν ανά πάσα ώρα και στιγ­μή να δρά­σουν ενά­ντια στους αγώ­νες του λαού και της νεο­λαί­ας. Δεν είναι βέβαια η πρώ­τη φορά που συμ­βαί­νουν αυτά τα γεγο­νό­τα και όχι μόνο στη Λάρι­σα, ούτε φυσι­κά η πρώ­τη κυβέρ­νη­ση που χρη­σι­μο­ποιεί τέτοιες μεθόδους.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ δεν νοιά­ζε­ται για τα πραγ­μα­τι­κά προ­βλή­μα­τα των μαθη­τών! Αυτό που λεί­πει από τα σχο­λεία σήμε­ρα δεν είναι οι δυνά­μεις κατα­στο­λής, αλλά η επαρ­κής χρη­μα­το­δό­τη­ση, για να λυθούν προ­βλή­μα­τα, όπως οι ελλεί­ψεις καθη­γη­τών, βιβλί­ων, υλι­κο­τε­χνι­κής υπο­δο­μής. Για όλα αυτά σφυ­ρί­ζουν αδιάφορα.

Η έντα­ση της κατα­στο­λής και του αυταρ­χι­σμού πάνε χέρι — χέρι με την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ΝΔ. Στό­χος τους είναι η τρο­μο­κρά­τη­ση των μαθη­τών, η απρό­σκο­πτη εφαρ­μο­γή των αντι­λαϊ­κών — αντιεκ­παι­δευ­τι­κών πολι­τι­κών κυβερ­νή­σε­ων — ΕΕ — κεφαλαίου.

Οι εργα­ζό­με­νοι, οι μαθη­τές, οι γονείς και οι εκπαι­δευ­τι­κοί πρέ­πει να απα­ντή­σουν με τον αγώ­να τους στον αυταρ­χι­σμό και την τρο­μο­κρα­τία, στην αντι­λαϊ­κή της πολι­τι­κή που εξο­ντώ­νει τα μορ­φω­τι­κά δικαιώ­μα­τα των παι­διών, που τσα­κί­ζει τη ζωή τους. Να απαι­τή­σουν να στα­μα­τή­σει η τρο­μο­κρα­τία σε βάρος των μαθη­τών, να στα­μα­τή­σει η ποι­νι­κο­ποί­η­ση των αγώνων.

Οι εισαγ­γε­λείς, η Αστυ­νο­μία, οι χει­ρο­πέ­δες δεν έχουν θέση στο σχολείο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο