Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Νόμιμο το πρόστιμο στην 90χρονη λέει η Κ. Παπακώστα – Καταδικάζει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία της 90χρονης γυναίκας που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή πουλούσε τερλίκια (μάλλινα παπούτσια) σε λαϊκή αγορά.

Της επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ! «Το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο», δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, που ανακοίνωσε ότι θα το πληρώσει το υπουργείο και πρόσθεσε πως «τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουν αν από μία ηλικία και πάνω θέλουμε τους πολίτες να απαλλάσσονται από την ευθύνη που ο νόμος ορίζει».

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταδικάζει κατηγορηματικά τη σύλληψη αλλά και την επιβολή προστίμου σε μια 90χρονη ηλικιωμένη γυναίκα.

Σε ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο κρατικός μηχανισμός επέδειξε πρωτοφανή αυστηρότητα σε μια ηλικιωμένη, την οποία συνέλαβε, της πήρε αποτυπώματα λες και αποτελεί εθνικό κίνδυνο, και της επέβαλε πρόστιμο 200 ευρώ. Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει δωράκια φοροαπαλλαγές στους φαρμακοβιομήχανους, που δεκάδες υποθέσεις εργαζομένων που τους χρωστούν υπερωρίες, δεδουλευμένα μηνών ή και χρόνων όπως στην περίπτωση του Καρυπίδη, πηγαίνουν από δικαστήριο σε δικαστήριο και από έφεση σε έφεση.

Όμως το πιο εξοργιστικό στη συγκεκριμένη υπόθεση, αυτό στο οποίο θα πρέπει να σταθούν οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός της Θεσσαλονίκης, είναι στο ότι μια 90χρονη αναγκάζεται να δουλεύει στη λαϊκή για να ζήσει, και όλα αυτά στην “μεταμνημονιακή Ελλάδα” της ανάπτυξης. Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή της 90χρονης από κάθε κατηγορία και πρόστιμο».

Η ΕΔΕ για την 90χρονη δεν αφορά τη σύλληψή της αλλά τη βιντεοσκόπηση!!! – Απαράδεκτες δηλώσεις συνδικαλιστή αστυνομικού