Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ξέχασα ότι είμαι σε κυβερνητικό κανάλι»: Η Λ. Καφαντάρη βάζει στην θέση της την παρουσιάστρια της ΕΡΤ

Ορισμένα πράγματα η ΕΡΤ δεν θέλει να ακούγονται. Ειδικά σε ότι αφορά τις ευθύνες της τωρινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων. Όταν κάποιος πάει να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να αναδείξει τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνώντων διακόπτεται – πολλές φορές αγενώς – από τον παρουσιαστή, ή παρουσίαστρια.

Ένα τέτοιο επεισόδιο συνέβη σήμερα στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με την Μάριον», κατά την διάρκεια συζήτησης για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης στον καλλιτεχνικό χώρο.

Μόλις η Λίλα Καφαντάρη, Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, επιχείρησε να θέσει την πολιτική διάσταση του ζητήματος, αναφερόμενη μεταξύ άλλων και στις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η οικοδέσποινα της εκπομπής Μάριον Μιχελιδάκη την διέκοψε με το πρόσχημα ότι… «δεν υπάρχει αντίλογος» και πως δεν θέλει να πάει το ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο. Γιατί κ. Μιχελιδάκη;

Όταν η κ. Καφαντάρη προσπάθησε να αναφερθεί την υποκρισία του λεγόμενου «κώδικα δεοντολογίας» που φέρνει η κυβέρνηση, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ την ξαναδιέκοψε λέγοντας της ότι βρίσκεται στην εκπομπή «υπό έναν συγκεκριμένο ρόλο», λες και ένας ηθοποιός, η μέλος του ΣΕΗ, δεν πρέπει να ‘χει πολιτικό λόγο!

Εκεί όμως που η κ. Μιχελιδάκη έδειξε έντονα ενοχλημένη ήταν όταν η Λ. Καφαντάρη χαρακτήρισε «κυβερνητικό κανάλι» την ΕΡΤ. «Δεν είναι κυβερνητικό κανάλι, είναι δημόσια τηλεόραση» απάντησε η Μ. Μιχελιδάκη, λες και οι τηλεθεατές δεν γνωρίζουν, δεν βλέπουν, δεν καταλαβαίνουν, χρόνια τώρα, το πως διαχειρίζονται την ΕΡΤ οι εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις, από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη ΝΔ.

Λες και δεν ξέρουν μέχρι και οι πέτρες αυτής της χώρας τον διαχρονικό ρόλο της ΕΡΤ ως κυβερνητικό φερέφωνο της εκάστοτε εξουσίας. Ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν άραγε;

Δείτε το απόσπασμα από το 15′ λεπτό μέχρι το 19′.