Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σταυρούπολη: Απροκάλυπτο «ξέπλυμα» των φασιστοειδών από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ

Σε «πλυ­ντή­ριο» της δρά­σης των εγκλη­μα­τι­κών φασι­στι­κών ομά­δων στην Δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη έχει μετα­τρα­πεί τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες το κυβερ­νών κόμ­μα της Νέας Δημοκρατίας.

Στε­λέ­χη της ΝΔ, εκλεγ­μέ­να και μη, από τον υφυ­πουρ­γό Παι­δεί­ας Αγγ. Συρί­γο μέχρι την απο­τυ­χη­μέ­νη πολι­τευ­τή Λατι­νο­πού­λου, έχουν ανα­λά­βει ρόλο υπε­ρα­πι­στή των χρυ­σαυ­γί­τι­κων συμ­μο­ριών που χτύ­πη­σαν στα ΕΠΑΛ Σταυ­ρού­πο­λης και Ευόσμου.

Πέραν των κατά­πτυ­στε­ων δηλώ­σε­ων του υφυ­πουρ­γού Παι­δεί­ας (ο οποί­ος, αν μη τι άλλο, εκφρά­ζει τη «γραμ­μή» της κυβέρ­νη­σης), θέση για το ζήτη­μα πήρε και ο βου­λευ­τής Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης της ΝΔ Στρά­τος Σιμόπουλος.

Σε ανα­κοί­νω­ση του ο ανεκ­δι­ή­γη­τος βου­λευ­τής κατη­γο­ρεί την «δρά­ση της Αρι­στε­ράς» και τις «κατα­λή­ψεις» που, σύμ­φω­να με τον ίδιο, γεν­νούν «την απα­ρά­δε­κτη αντί­δρα­ση της άλλης πλευ­ράς». Ούτε καν να πει τους φασί­στες με το όνο­μα τους δεν έχει την αξιο­πρέ­πεια ο βου­λευ­τής Σιμό­που­λος, την στιγ­μή που στο­χο­ποιεί ξεδιά­ντρο­πα την δρά­ση των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων και του γονεϊ­κού κινή­μα­τος, κάνο­ντας λόγο για «Αρι­στε­ρές και ακρο­α­ρι­στε­ρές ομά­δες ή συλλογικότητες»!

Πετώ­ντας σκό­πι­μα την μπά­λα στην εξέ­δρα, για να καλύ­ψει την οργα­νω­μέ­νη δρά­ση των παρα­φυά­δων της Χρυ­σής Αυγής, η ανα­κοί­νω­ση του κ. Σιμό­που­λου ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων: «Καμία ανο­χή δεν πρέ­πει να υπάρ­χει στις κατα­λή­ψεις σχο­λεί­ων, από όπου και αν προ­έρ­χο­νται. Αν το φαι­νό­με­νο δεν κτυ­πη­θεί (sic) στη ρίζα του στο τέλος θα κατα­λή­ξου­με στα γυμνά­σιά μας να έχου­με φαι­νό­με­να βίας αντί­στοι­χα με των πανε­πι­στη­μί­ων που οδή­γη­σαν στη θέσπι­ση της πανε­πι­στη­μια­κής αστυνομίας».

Απ’ τον χορό των «δικη­γό­ρων» των φασι­στοει­δών δεν θα μπο­ρού­σε να λεί­πει και η, γνω­στή για τις ακρο­δε­ξιές της από­ψεις, πολι­τευ­τής της ΝΔ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη Αφρο­δί­τη Λατι­νο­πού­λου που με ένα «τιτί­βι­σμα» απο­φά­σι­σε να ρίξει κι’ αυτή λίγο νερό για το ξέπλυ­μα της φασι­στι­κής δράσης.

«Θέλου­με να ανα­βαθ­μι­στεί η παι­δεία μας; 1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ κάθε δια­νο­μής κομ­μα­τι­κού προ­πα­γαν­δι­στι­κού υλι­κού έξω από τα σχο­λεία μας», έγρα­ψε στο Τουί­τερ το γαλά­ζιο στέ­λε­χος δεί­χνο­ντας ότι η κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη όχι απλά λοξο­κοι­τά­ζει προς τα φασι­στοει­δή, αλλά κου­νά­ει επι­δει­κτι­κά το δάκτυ­λο στο αντι­φα­σι­στι­κό κίνη­μα, τους φοι­τη­τές-μαθη­τές και τους γονείς.

Ασφα­λώς, όλους αυτούς δεν τους πεί­ρα­ξαν οι ναζι­στι­κοί χαι­ρε­τι­σμοί, οι μολό­τοφ και τα κοντά­ρια των φασι­στοει­δών της Σταυρούπολης…

Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης και του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος είναι τερά­στιες για την προ­κλη­τι­κή ανο­χή — και σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις στή­ρι­ξη — που δεί­χνουν στη δρά­ση των εγκλη­μα­τι­κών φασι­στι­κών στοι­χεί­ων, εκκο­λά­πτο­ντας το «αυγό του φιδιού»…

Προ­κλη­τι­κό «ξέπλυ­μα» των εγκλη­μα­τιών φασι­στών της Σταυ­ρού­πο­λης από τον υφυ­πουρ­γό Παιδείας

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο