Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σταυρούπολη: Απροκάλυπτο «ξέπλυμα» των φασιστοειδών από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ

Σε «πλυντήριο» της δράσης των εγκληματικών φασιστικών ομάδων στην Δυτική Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στελέχη της ΝΔ, εκλεγμένα και μη, από τον υφυπουργό Παιδείας Αγγ. Συρίγο μέχρι την αποτυχημένη πολιτευτή Λατινοπούλου, έχουν αναλάβει ρόλο υπεραπιστή των χρυσαυγίτικων συμμοριών που χτύπησαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου.

Πέραν των κατάπτυστεων δηλώσεων του υφυπουργού Παιδείας (ο οποίος, αν μη τι άλλο, εκφράζει τη «γραμμή» της κυβέρνησης), θέση για το ζήτημα πήρε και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.

Σε ανακοίνωση του ο ανεκδιήγητος βουλευτής κατηγορεί την «δράση της Αριστεράς» και τις «καταλήψεις» που, σύμφωνα με τον ίδιο, γεννούν «την απαράδεκτη αντίδραση της άλλης πλευράς». Ούτε καν να πει τους φασίστες με το όνομα τους δεν έχει την αξιοπρέπεια ο βουλευτής Σιμόπουλος, την στιγμή που στοχοποιεί ξεδιάντροπα την δράση των φοιτητικών συλλόγων και του γονεϊκού κινήματος, κάνοντας λόγο για «Αριστερές και ακροαριστερές ομάδες ή συλλογικότητες»!

Πετώντας σκόπιμα την μπάλα στην εξέδρα, για να καλύψει την οργανωμένη δράση των παραφυάδων της Χρυσής Αυγής, η ανακοίνωση του κ. Σιμόπουλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρχει στις καταλήψεις σχολείων, από όπου και αν προέρχονται. Αν το φαινόμενο δεν κτυπηθεί (sic) στη ρίζα του στο τέλος θα καταλήξουμε στα γυμνάσιά μας να έχουμε φαινόμενα βίας αντίστοιχα με των πανεπιστημίων που οδήγησαν στη θέσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

Απ’ τον χορό των «δικηγόρων» των φασιστοειδών δεν θα μπορούσε να λείπει και η, γνωστή για τις ακροδεξιές της απόψεις, πολιτευτής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη Αφροδίτη Λατινοπούλου που με ένα «τιτίβισμα» αποφάσισε να ρίξει κι’ αυτή λίγο νερό για το ξέπλυμα της φασιστικής δράσης.

«Θέλουμε να αναβαθμιστεί η παιδεία μας; 1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ κάθε διανομής κομματικού προπαγανδιστικού υλικού έξω από τα σχολεία μας», έγραψε στο Τουίτερ το γαλάζιο στέλεχος δείχνοντας ότι η κυβερνητική παράταξη όχι απλά λοξοκοιτάζει προς τα φασιστοειδή, αλλά κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο στο αντιφασιστικό κίνημα, τους φοιτητές-μαθητές και τους γονείς.

Ασφαλώς, όλους αυτούς δεν τους πείραξαν οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, οι μολότοφ και τα κοντάρια των φασιστοειδών της Σταυρούπολης…

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος είναι τεράστιες για την προκλητική ανοχή – και σε ορισμένες περιπτώσεις στήριξη – που δείχνουν στη δράση των εγκληματικών φασιστικών στοιχείων, εκκολάπτοντας το «αυγό του φιδιού»…

Προκλητικό «ξέπλυμα» των εγκληματιών φασιστών της Σταυρούπολης από τον υφυπουργό Παιδείας

che guevara 008