Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητικό «ξέπλυμα» των εγκληματιών φασιστών της Σταυρούπολης από τον υφυπουργό Παιδείας

Την κατά­πτυ­στη θεω­ρία των «δύο άκρων» και της εξί­σω­σης θύτη και θύμα­τος επα­νά­φε­ρε ο υφυ­πουρ­γός Παι­δεί­ας ‘Αγγε­λος Συρί­γος, σχο­λιά­ζο­ντας τα γεγο­νό­τα της φασι­στι­κής επί­θε­σης στην Σταυρούπολη.

Μιλώ­ντας στην ΕΡΤ, ο υφυ­πουρ­γός ούτε λίγο, ούτε πολύ, επι­χεί­ρη­σε να «ξεπλύ­νει» τα φασι­στοει­δή που με ορμη­τή­ριο τους το ΕΠΑΛ Σταυ­ρού­πο­λης επι­τέ­θη­καν σε μαθη­τές, γονείς και φοι­τη­τές, μίλη­σε για κατα­δί­κη της βίας «απ’ όπου κι’ αν προ­έρ­χε­ται» και προ­σπά­θη­σε να εξι­σώ­σει τους κου­κου­λο­φό­ρους νεο­να­ζί με το αντι­φα­σι­στι­κό κίνημα!

«Δίπλα στους μαθη­τές και τους γονείς έχουν αρχί­σει και εμφα­νί­ζο­νται διά­φο­ροι αυτό­κλη­τοι υπε­ρα­σπι­στές της δημο­κρα­τί­ας, του α’, του β’, οι οποί­οι έρχο­νται δήθεν για να υπο­στη­ρί­ξουν τους μαθη­τές και τους γονείς τους. Το απο­τέ­λε­σμα είναι ότι οι μαθη­τές φοβι­σμέ­νοι δεν πάνε στο σχο­λείο», σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων ο υφυ­πουρ­γός, προ­σθέ­το­ντας ότι «ήταν και άλλοι από έξω οι οποί­οι κοπα­νά­γα­νε κόσμο».

Ο Α. Συρί­γος ξεπέ­ρα­σε κάθε όριο προ­κλη­τι­κό­τη­τας λέγο­ντας ότι «βία άσκη­σαν και εκεί­νοι που επι­τέ­θη­καν στους φασί­στες»!! Λες και οι φοι­τη­τές, οι μαθη­τές και οι γονείς έπρε­πε να υπο­δε­χτούν με ανθο­δέ­σμες τις συμ­μο­ρί­ες των κου­κου­λο­φό­ρων που κρα­τού­σαν καδρό­νια, μαχαί­ρια και μολότοφ!

Με τις δηλώ­σεις του αυτές ο υφυ­πουρ­γός Παι­δεί­ας επι­βε­βαιώ­νει πως πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης είναι η έμμε­ση αθώ­ω­ση της δρά­σης των φασι­στι­κών στοι­χεί­ων, μέσω της «θεω­ρί­ας των δύο άκρων».

ΚΚΕ: Ανεκδιήγητες οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας

«Φαί­νε­ται ότι είναι επί­ση­μη γραμ­μή του υπουρ­γεί­ου η αθώ­ω­ση ‑μέσω της εξί­σω­σης- των εγκλη­μα­τι­κών φασι­στι­κών στοι­χεί­ων» σημειώ­νει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχο­λιά­ζο­ντας τις δηλώ­σεις του υφυ­πουρ­γού Παι­δεί­ας Άγγε­λου Συρί­γου στην ΕΡΤ. Καλεί την κυβέρ­νη­ση «να απα­ντή­σει και με ποιων την ανο­χή αυτοί οι φασι­στι­κοί πυρή­νες είχαν κατοι­κο­ε­δρεύ­σει στο συγκε­κρι­μέ­νο σχολείο».

Ανα­λυ­τι­κά:

«Οι σημε­ρι­νές ανεκ­δι­ή­γη­τες δηλώ­σεις του υφυ­πουρ­γού Παι­δεί­ας απο­δει­κνύ­ουν ότι η χθε­σι­νή ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου, που επι­χεί­ρη­σε να εξι­σώ­σει τους θύτες με τα θύμα­τα, μέσα από “λογι­κές άκρων” και “συμ­ψη­φι­σμούς”, δεν ήταν τυχαία.

Φαί­νε­ται ότι είναι επί­ση­μη γραμ­μή του υπουρ­γεί­ου η αθώ­ω­ση ‑μέσω της εξί­σω­σης- των εγκλη­μα­τι­κών φασι­στι­κών στοι­χεί­ων, που είχαν μετα­τρέ­ψει το ΕΠΑΛ Σταυ­ρού­πο­λης σε ορμη­τή­ριο κι ενώ βλέ­πουν το φως της δημο­σιό­τη­τας εικό­νες για τα “οπλο­στά­σια” που αυτοί οι πυρή­νες διέ­θε­ταν. Όλα αυτά κάνει πως δεν τα βλέ­πει το υπουρ­γείο, το οποίο θα πρέ­πει επι­πλέ­ον να απα­ντή­σει και με ποιων την ανο­χή αυτοί οι φασι­στι­κοί πυρή­νες είχαν κατοι­κο­ε­δρεύ­σει στο συγκε­κρι­μέ­νο σχολείο».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο