Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το Κατάκολο, ο Λάτσης, τα φέρετρα και τα πολιτικά τσιράκια των μεγαλοκαπιταλιστών

Πραγματοποιήθηκε χτες στο Κατακόλο η τελετή ονοματοδοσίας του λιμανιού, σε «λιμάνι Ιωάννης Λάτσης», παρουσία των μελών της οικογένειας Λάτση.

Η ονοματοδοσία έγινε με πρωτοβουλία του δημοτικού λιμενικού ταμείου, το οποίο με απόφασή του, την είχε προτείνει στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να εγκριθεί, όπως και έγινε.

Στην σημερινή εκδήλωση παρέστησαν η σύζυγος του Ιωάννη Λάτση, Εριέττα, μαζί με τα παιδιά της Σπύρο, Μαριάννα και Μαργαρίτα, καθώς επίσης ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής, καθώς και κάτοικοι του Κατακόλου, που ήταν η γενέτειρα του Γιάννη Λάτση.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, «η εκκρεμότητα που υπήρχε με το λιμάνι του Κατάκολου για τον άνθρωπο που ταξίδεψε το μύθο της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο λύνεται»

(Ούτε κουβέντα για τους πνιγμένους και τα κουφάρια των ναυτεργατών στις θάλασσες του κόσμου, ούτε για το μυθικό πλούτο που καρπώθηκε, ούτε για τις υπηρεσίες στους Αμερικανούς δολοφόνους),

και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε εδώ για να επιτελέσουμε την υποχρέωση, κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και χρόνια»

(Ούτε μια αράδα από τον εκπρόσωπο της «Αριστερής» κυβέρνησης, για τους 14 νεκρούς και τους δεκάδες εγκαυματίες της ΠΕΤΡΟΛΑ – δώρισε ένα κέντρο εγκαυμάτων και καθάρισε).

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου είπε μεταξύ άλλων: «Ο Γιάννης Λάτσης κρατούσε σαν φυλακτό το Κατάκολο. Η μορφή του είναι στην ψυχή και τη ζωή αυτού του τόπου. Επιβαλλόταν να αποδώσουμε τα οφειλόμενα».

Δεν ήταν στις προθέσεις μας να μιλήσουμε για τον Γ. Λάτση, άλλωστε δεν υπάρχει Έλλην που να μη γνωρίζει το «(σκοτεινό) βίο και την (αμφιλεγόμενη) πολιτεία,

(Αλήθεια στην Κατοχή τι έκανε;  Εδώ γινόταν πόλεμος, οι άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα, αλλά αυτός βρήκε τα λεφτά για να αγοράσει καράβι αμέσως μετά την απελευθέρωση. Πού τα βρήκε;)

όμως, δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση στη μνήμη των χιλιάδων πνιγμένων ναυτεργατών και των χιλιάδων που κάηκαν ή κάποια μηχανή έλιωσε τα κόκαλά τους (αυτοί κ. δήμαρχε δεν είναι στη ζωή και στην ψυχή του τόπου σας), από την τιμή που του επιφύλαξε η παροούσα κυβέρνηση

(Άλλωστε ο Λάτσης συνεργάστηκε με όλες τις ελληνικές μετακατοχικές κυβερνήσεις που στήριξαν και εγγυήθηκαν τις ναυτιλιακές του δραστηριότητες  και με τη χούντα των συνταγματαρχών μπήκε στα πετρέλαια. Αγαστή η συνεργασία και των απογόνων του με την παρούσα κυβέρνηση)

για αυτό κι εμείς θα «αποδώσουμε τα οφειλόμενα» (στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις τοπικές αρχές)  με τη λαϊκότητα και αθυροστομία  (έτσι το χαρακτήρισαν) του Γ. Λάτση, όταν έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, προέτρεψε κυβέρνηση και δημοσιογράφους «να πάτε να γαμηθείτε»…

Δεν είχαμε ποτέ καμιά αμφιβολία ότι είστε οι μπάτλερ αυτών που ματώνουν και εκμεταλλεύονται το λαό… Θα πάψετε να υπάρχετε όταν τα λιμάνια θα έχουν ονόματα πνιγμένων ναυτικών και τα εργοστάσια ονόματα δολοφονημένων εργατών.

Ατέχνως.