Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Όταν η ΓΣΕΕ δίνει μαθήματα στη Χρυσή Αυγή για το πώς γράφονται ανακοινώσεις ενάντια στις ταξικές δυνάμεις και το ΚΚΕ – Αραγε γιατί;

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός έφτασε στον πάτο και πήρε το φτυάρι για να σκάψει ακόμα πιο βαθιά!. Με μια ανακοίνωση που θα ζήλευε και η Χρυσή Αυγή η συμβιβασμένη και εργοδοτική ΓΣΕΕ επιτίθεται στις ταξικές δυνάμεις (ΠΑΜΕ) και το ΚΚΕ με αφορμή την απεργία στις 14 Νοεμβρίου.

Ενα μνημείο χυδαίου αντικομουνισμού εμπνευσμένο από τα έργα και τις ημέρες της Μεταξικής δικτατορίας και της Χούντας των Συνταγματαρχών. Άλλωστε το ζητούμενο είναι το ίδιο, να μπει «στο γύψο» το εργατικό κίνημα για να υπηρετήσουν ανεμπόδιστα και αποτελεσματικότερα τη στρατηγική του κεφαλαίου. Το το ύστατο μέσο τους για να το πετύχουν, ο χυδαίος αντικομουνισμός (όταν δεν τα καταφέρνουν με τις παρελκυστικές τακτικές, τις κουτοπονηριές και τη νόθευση της βούλησης των εργαζομένων).

Σκοπός τους είναι η ενίσχυση του ρόλου της ΓΣΕΕ ως μηχανισμού διαμόρφωσης ενός νέου συνδικαλιστικού «προτύπου», πιο στενά διασυνδεδεμένου με το αστικό κράτος και την εργοδοσία, και μάλιστα σε συνθήκες στήριξης των προσπαθειών καπιταλιστικής ανάκαμψης. Δηλαδή – επί της ουσίας – μηχανισμού αποτροπής ανάπτυξης της διεκδικητικής συνδικαλιστικής δράσης, αποτροπής της συμμετοχής των εργαζομένων στην πάλη, ο οποίος θα περνά ακόμα πιο αποτελεσματικά την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Έτσι με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση φτιάχνει άλλοθι  για να χτυπήσει την απεργία στις 14 Νοεμβρίου.  Στη λογική ότι δεν είναι κατά της απεργίας αλλά ενάντια στον συγκεκριμένο σχεδιασμόπου απορρέει από το ΠΑΜΕ, θέλει να συσπειρώσει όλες τις συστημικές δυνάμεις και να υπονομεύσει τη δυναμική της απεργίας. Μια απεργία που  εκθέτει την ίδια και μια επιτυχία και κλιμάκωσή της που θα φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων, δεν είναι αυτό που θέλουν κατά την προεκλογική περίοδο.

Η βασική στόχευση όμως είναι το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ, όπου για να μπορέσουν να διασωθούν πρέπει να στήσουν βιομηχανία νοθείας, κάτι που έχουν ήδη ξεκινήσει (Βλέπε Κατερίνη κλπ).  Με αυτή την ανακοίνωση, που αναπαράγει τα πιο χυδαία επιχειρήματα του συστήματος, προλειαίνουν το έδαφος σε ένα συντηρητικό τοπίο για να σωθούν. Δικαιολογούν την εκτεταμένη νοθεία στα συνδικάτα με το χυδαίο αντικομμουνισμό και τη συκοφάντιση του εργατικού κινήματος διαχρονικά.

Αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος, τα φαινόμενα διαφθοράς, εκφυλισμού, τις νοθείες κ.λπ. είναι οι ίδιοι που σε κάθε φάση – και στην ανάπτυξη, και στην κρίση, και τώρα στην πορεία ανάκαμψης – στήριξαν και στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Απάντηση θα πάρουν με την επιτυχία της απεργίας και με το συνεχές ξεμπρόστιασμα στους εργάτες.

Ατέχνως.

Υ.Γ. Για λόγους ιστορικούς, ως μνημείου κατάντιας της ΓΣΕΕ, αναδημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της. Χρήσιμη για συγκρίσεις και άντληση συμπερασμάτων

Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
31/10/18
Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Πριν από περίπου ένα μήνα και αφού είχαν προηγηθεί οι τραμπούκικες ενέργειες σε μια σειρά Συνδικαλιστικών Οργανώσεων μελών της ΓΣΕΕ από μεταφερόμενα στελέχη του ΠΑΜΕ (αγρότες, επαγγελματίες, φοιτητές) στους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις και έπεται συνέχεια, η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ μέσω του καθοδηγητικού τους οργάνου της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί απεργία στις 8 Νοεμβρίου επειδή έτσι αποφάσισαν τα όργανά τους.

Εκλάβαμε ως κακόγουστο αστείο την απαίτησή τους η ΓΣΕΕ να προσχωρήσει «έτσι χωρίς πρόγραμμα» στο σχεδιασμό τους, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα βίας στα σωματεία τροφίμων, στα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Τρικάλων, Φλώρινας, Κατερίνης, Κοζάνης και άλλα.

Παρόλα ταύτα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και απέρριψε ομόφωνα (πλην κομματικών «λακεδαιμονίων») την πρόταση για απεργία στις 8 Νοέμβρη ορίζοντας την αυριανή μέρα για τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, προκειμένου να λάβει αποφάσεις στη βάση του ανεξάρτητου σχεδιασμού των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας.

Αύριο λοιπόν το ΠΑΜΕ, καλεί τα μέλη του, που στις περιπτώσεις που προαναφέραμε, λειτουργούν ως μεταφερόμενοι τραμπούκοι (αλήθεια το «πανεργατικό» έχει μέλη αγρότες, φοιτητές, εργοδότες και λοιπές δυνάμεις;;) να βρίσκονται στο κτήριο της ΓΣΕΕ για να υποχρεωθούμε να προκηρύξουμε απεργία στις 14 Νοέμβρη (καθώς στην πορεία ο σχεδιασμός τους άλλαξε όχι με την «ευλυγισία» αλλά και με τη χαμαιλεόντια προσαρμοστικότητα) προκειμένου να… «παρασύρουν» κάποιες οργανώσεις μη κομματικά καθοδηγούμενες.

Οφείλουν λοιπόν ΟΛΟΙ να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις των συνδικάτων παίρνονται από τα συνδικάτα και εντός των γραφείων τους. Η Συνομοσπονδία δεν θα ενταχθεί στους όποιους κομματικούς σχεδιασμούς τους.

Η τρομοκρατία τους δε μας τρομάζει και δε θα περάσει.

Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα κυριαρχήσουν παντού και πάντα εντός των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Έξω από τα συνδικάτα το κράτος, οι κυβερνήσεις, οι εργοδότες αλλά και τα κόμματα με τους έμμισθους κομματικούς υπαλλήλους τους(κυριολεκτικά και μεταφορικά).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Υ.Σ 1 Όλως περιέργως Η κυβέρνηση επιτίθεται αποκλειστικά στα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ.
Για το ΠΑΜΕ τσιμουδιά, αλλά και το ΠΑΜΕ τσιμουδιά…. (άραγε ποιον εξυπηρετεί η τακτική τους;)
Υ.Σ 2 Αν είχαν χιούμορ θα μας καλούσαν να συνεδριάσουμε στα γραφεία του ΠΑΜΕ και θα μας έδιναν την απόφαση του κομματικού τους οργάνου να την ψηφίσουμε.
Υ.Σ 3 Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ικανοποίησε το αίτημα του ΠΑΜΕ και συναντήθηκε με την ηγεσία του (όπως έκανε με τον ΣΕΒ) και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις όπως το ΠΑΜΕ έχει κάνει «εν κρυπτώ και παραβύστω».
Σε ανάλογο αίτημα του προεδρείου της ΓΣΕΕ η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ούτε καν ανταποκρίθηκε.
Ενόψει λοιπόν και της αυριανής αντισυγκέντρωσης έξω από τα γραφεία της Συνομοσπονδίας την καθιστούμε πολιτικά και επιχειρησιακά υπεύθυνη για κάθε αδίκημα που θα συντελεστεί κατά ζωής και περιουσίας και εν τέλει κατά της δημοκρατίας.