Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άδεια από τον ΠΟΥ ζήτησε η Johnson & Johnson για το εμβόλιό της

H Johnson & Johnson ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι υπέ­βα­λε δεδο­μέ­να στον Παγκό­σμιο Οργα­νι­σμό Υγεί­ας για κατα­χώ­ρη­ση επεί­γου­σας χρή­σης του εμβο­λί­ου της κατά της COVID-19, τα οποία θα επι­τρέ­ψουν μια ευρύ­τε­ρη πρό­σβα­ση για το μονο­δο­σι­κό εμβό­λιό της.

Η J&J ανέ­φε­ρε πως η κατα­χώ­ρη­ση επεί­γου­σας χρή­σης είναι προ­α­παι­τού­με­νο για την προ­μή­θεια εμβο­λί­ων στον πρό­γραμ­μα εμβο­λί­ων COVAX, υπό την ηγε­σία και του ΠΟΥ­γεί­ας, το οποίο έχει σκο­πό τη δια­νο­μή δόσε­ων σε φτω­χές χώρες και χώρες μέσου εισοδήματος.

Το εμβό­λιο της J&J χορη­γεί­ται σε μία δόση και μπο­ρεί να απο­θη­κευ­θεί σε κανο­νι­κές θερ­μο­κρα­σί­ες ψυγεί­ου, ένα χαρα­κτη­ρι­στι­κό του εμβο­λί­ου που το καθι­στά ελκυ­στι­κό για χώρες με σχε­τι­κά αδύ­να­μες υπο­δο­μές υγειο­νο­μι­κής περίθαλψης.

Το εμβό­λιο είναι υπό εξέ­τα­ση από τη ρυθ­μι­στι­κή αρχή φαρ­μά­κων των ΗΠΑ και μια επι­τρο­πή ειδι­κών του αμε­ρι­κα­νι­κού Οργα­νι­σμού Τρο­φί­μων και Φαρ­μά­κων ανα­μέ­νε­ται να συζη­τή­σει την χορή­γη­ση άδειας επεί­γου­σας χρή­σης του την ερχό­με­νη εβδομάδα.

Το εμβό­λιο χορη­γεί­ται στη Νότια Αφρι­κή, για πρώ­τη φορά εκτός μιας μεγά­λης κλι­νι­κής δοκιμής.

Η J&J ανέ­φε­ρε τον περα­σμέ­νο μήνα πως το εμβό­λιο ήταν 66% απο­τε­λε­σμα­τι­κό στην πρό­λη­ψη της COVID-19 σε μια μεγά­λη παγκό­σμια δοκι­μή τελευ­ταί­ου στα­δί­ου ενα­ντί­ον πολ­λα­πλών στε­λε­χών του κορο­νοϊ­ού. Το επί­πε­δο προ­στα­σί­ας του εμβο­λί­ου κυμάν­θη­κε από 72% στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες, έως 66% στη Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή και 57% στη Νότια Αφρική.

Η εται­ρία ανέ­φε­ρε πως τα δεδο­μέ­να που δια­βί­βα­σε στον ΠΟΥ­γεί­ας περι­λαμ­βά­νουν απο­τε­λέ­σμα­τα από τη δοκι­μή τελευ­ταί­ου σταδίου.

Η J&J κατέ­λη­ξε σε συμ­φω­νία τον Δεκέμ­βριο για την υπο­στή­ρι­ξη του προ­γράμ­μα­τος COVAX.

Η εται­ρία και η Gavi, η οποία ηγεί­ται επί­σης του COVAX, ανα­μέ­νουν ότι θα εισέλ­θουν σε μια συμ­φω­νία προ­α­γο­ράς για την προ­μή­θεια 500 εκα­τομ­μυ­ρί­ων δόσε­ων του μονο­δο­σι­κού εμβο­λί­ου στον COVAX μέχρι το 2022.

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο