Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άδωνις Γεωργιάδης για «Ελληνική Αγωγή»: Άρες μάρες κουκουνάρες και πατριωτισμός της δεκάρας

Σε γρα­πτό παρα­λή­ρη­μα που υπο­τι­μά τη νοη­μο­σύ­νη του λαού προ­σέ­φυ­γε ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και αντι­πρό­ε­δρος της ΝΔ Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης, απα­ντώ­ντας για την έγκρι­ση από το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας σχο­λι­κού προ­γράμ­μα­τος της «Ελλη­νι­κής Αγω­γής» που ίδρυ­σε ο ίδιος.

Ο Α. Γεωρ­γιά­δης υπο­στη­ρί­ζει ότι ουδέ­πο­τε πήρε χρή­μα­τα από το Δημό­σιο και πως η «Ελλη­νι­κή Αγω­γή» βρέ­θη­κε… συμ­πτω­μα­τι­κά στα σχο­λι­κά προ­γράμ­μα­τα μέσω του ΙΕΠ. Δηλα­δή, επι­λέ­χθη­κε με αξιο­κρα­τι­κά κρι­τή­ρια για να μπει στα σχο­λεία και σε αυτό δεν έχει καμία εμπλο­κή το υπουρ­γείο και η κ. Νίκη Κερα­μέ­ως. «Τα προ­γράμ­μα­τα ελέγ­χθη­καν για την επι­στη­μο­νι­κή τους επάρ­κεια και την παι­δα­γω­γι­κή τους καταλ­λη­λό­τη­τα και κρί­θη­καν επι­στη­μο­νι­κά σωστά και παι­δα­γω­γι­κά κατάλ­λη­λα» και ανα­ρω­τιέ­ται κανείς αν τα πιστεύ­ει και ο ίδιος ο Αδ. Γεωρ­γιά­δης αυτά που ισχυρίζεται.

Στο κεί­με­νο του, που δημο­σιεύ­θη­κε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης (δεί­τε το ολό­κλη­ρο εδώ), ο Αδ. Γεωρ­γιά­δης περιαυ­το­λο­γεί ασύ­στο­λα για την σπου­δαιό­τη­τα της σχο­λής του («εκπαι­δευ­τή­ριο υψη­λού επι­πέ­δου», «συμ­με­το­χή σε μεγά­λα συνέ­δρια», κλπ.) ενώ κατα­λή­γει με άλλη μια επί­θε­ση στην «Αρι­στε­ρά», στην οποία χρε­ώ­νει τον ντό­ρο των τελευ­ταί­ων ημερών.

Ανά­με­σα στις παρα­λη­ρη­μα­τι­κές μπούρ­δες του υπουρ­γού και αντι­προ­έ­δρου της ΝΔ ξεχω­ρί­ζουν τα εξής:

«Η Γλώσ­σα, η Ιστο­ρία και ο Πολι­τι­σμός μας είναι για μας σημείο Υπε­ρη­φά­νειας και τα παι­διά μας θελου­με αυτά να τα μάθουν και να τα περά­σουν και στα δικά τους παι­διά. Προ­φα­νώς όλα αυτά απο­τε­λούν αυτά που ακρι­βώς σιχαί­νο­νται οι αριστεροί!»

«Η Αρι­στε­ρά σήμε­ρα αντι­λαμ­βά­νε­ται τα Αρχαία Ελλη­νι­κά ως κάτι το άχρη­στο και επι­κίν­δυ­νο, που οδη­γεί τα παι­διά στον εθνικισμό».

Θυμί­ζο­ντας τον παλιό Γεωρ­γιά­δη του ΛΑ.Ο.Σ που έκα­νε εκπο­μπή πλάι-πλάι με τον ναζι­στή Κων­στα­ντί­νο Πλεύ­ρη και άλλα «φυντά­νια» της μαύ­ρης ακρο­δε­ξιάς, ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης σημειώνει:

«Όμως θέλω να είμαι ειλι­κρι­νής μαζί σας και όχι διό­τι εγώ ίδρυ­σα την Ελλη­νι­κή Αγω­γή, αλλά ίδρυ­σα την Ελλη­νι­κή Αγω­γή διό­τι πιστεύω αυτά ακρι­βώς! Είμα­στε ο ίδιος λαός, όχι σε επί­πε­δο φυλε­τι­κής καθα­ρό­τη­τας προ­φα­νώς, αλλά διό­τι εδώ και χιλιά­δες χρό­νια εδώ κατοι­κεί ο ίδιος λαός, με την ίδια Γλώσ­σα, τα ίδια ήθη και έθι­μα, τις ίδιες παρα­δό­σεις και αν αυτό χαλά­ει το ιδε­ο­λό­γη­μα της Αρι­στε­ράς για τα τεχνη­τά έθνη που γενν­νή­θη­καν μετά την Γαλ­λι­κή Επα­νά­στα­ση λυπούμαι».

Προ­χω­ρά στο ασυ­νάρ­τη­το παρα­λή­ρη­μά του μπλέ­κο­ντας τον Μαρξ, τον Λένιν και τον Τσε με τον… ΣΥΡΙΖΑ! (Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…)

«Έχει ένας από εσάς την παρα­μι­κρή αμφι­βο­λία ότι αν αντί για την Ελλη­νι­κή Αγω­γή είχα ιδρύ­σει την Μαρ­ξι­στι­κή Αγω­γή και αντί για τον Πλ’ατωνα, τον Όμη­ρο και τον Αίσω­πο διδά­σκα­με τον Μαρξ, τον Λένιν και τον Τσέ ότι σήμε­ρα θα φώνα­ζε ο Σύρι­ζα αν τολ­μού­σε το ΙΕΠ να πει όχι;»

Και, φυσι­κά, επι­χει­ρεί να απο­προ­σα­να­το­λί­σει το κοι­νό από την ουσία του ζητή­μα­τος, κάνο­ντας λόγο για «πολι­τι­κή δια­φω­νία και σύγκρου­ση» περί «εθνι­κής ταυτότητας»:

«Ας μην κοροϊ­δευό­μα­στε επι­τέ­λους εδώ υπάρ­χει και πολι­τι­κή δια­φω­νία και σύγκρου­ση με το πώς αντι­λαμ­βα­νό­μα­στε την εθνι­κή μας ταυ­τό­τη­τα στην οποία τα μαθή­μα­τα της Ελλη­νι­κής Αγω­γής με απο­λύ­τως σύγ­χρο­νο τρό­πο και μεγά­λη επι­τυ­χία, δίνει μεγά­λη σημασία».

Μπο­ρεί να γελά­σα­τε με τις απεί­ρου κάλ­λους μπα­ρου­φο­λο­γί­ες του τέως τηλε­πω­λη­τή νανο­γι­λέ­κων και «καθη­γη­τή» της «Ελλη­νι­κής Αγω­γής». Όμως, το κύριο ερώ­τη­μα που τίθε­ται είναι το εξής:

Ποιόν νομί­ζει ότι κοροϊ­δεύ­ει ο Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης που­λώ­ντας, για άλλη μια φορά, «ελλη­νο­φρο­σύ­νη» και πατριω­τι­σμό της δεκά­ρας όπως στα ένδο­ξα χρό­νια του Τηλεάστυ;

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο