Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άδωνις Γεωργιάδης σε νέο ρεσιτάλ ξεδιαντροπιάς: «Ας ανάψουμε ένα κεράκι σε όσους ψηφίσαμε τα μνημόνια»

Δεν χάνει ευκαι­ρία να προ­κα­λεί, ακό­μη και σε συν­θή­κες καρα­ντί­νας, τον ελλη­νι­κό λαό ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης με απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις του στα μέσα ενη­μέ­ρω­σης και κοι­νω­νι­κής δικτύωσης. 

Για άλλη μια φορά, χωρίς ίχνος ντρο­πής, βγή­κε στην εκπο­μπή του Γ. Τρά­γκα να υμνή­σει τα μνη­μό­νια: «Ας ανά­ψου­με ένα κερά­κι σε όσους ψηφί­σα­με τα μνη­μό­νια και ας κατα­λά­βου­με ότι σώζε­ται ο ελλη­νι­κός λαός για­τί μεί­να­με στην Ευρώ­πη. Αν δεν ήμα­σταν στην Ευρώ­πη, θέλω να σκε­φτεί­τε τι θα συνέ­βαι­νε τώρα», δήλω­σε ο υπουρ­γός του κ. Μητσοτάκη. 

Για ποια Ευρώ­πη άρα­γε μιλά­ει ο Άδω­νις; Για την Ε.Ε που δεν έδει­ξε ίχνος αλλη­λεγ­γύ­ης απέ­να­ντι στην Ιτα­λία και την Ισπα­νία που μετρά­νε χιλιά­δες νεκρούς από τον κορω­νο­ϊό. Για την Ευρώ­πη που το νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρο κύμα ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων και εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης δεν έχει αφή­σει όρθιο ούτε κολυ­μπη­θρό­ξυ­λο στα δημό­σια συστή­μα­τα Υγείας. 

Αυτά τα λέει ο ίδιος ανεκ­δι­ή­γη­τος κύριος που πριν λίγα χρό­νια δήλω­νε δημό­σια το φόβο του μην… του πάρει τη δόξα των απο­λύ­σε­ων ο Τόμ­σεν και το ΔΝΤ! Αυτός που μιλού­σε για απο­λύ­σεις για­τρών και τους απει­λού­σε κάθε τρεις και λίγο. 

Εύγε, κ. Μητσο­τά­κη, «άξιο» μέλος της κυβέρ­νη­σης σας ο Άδωνις! 

Τώρα, σε ότι αφο­ρά το κερά­κι που μας κάλε­σε ο κ. Γεωρ­γιά­δης να ανά­ψου­με, ενδε­χο­μέ­νως να το πρά­ξου­με κάποια στιγ­μή: όταν οι «Γεωρ­γιά­δη­δες» και η τάξη που εκπρο­σω­πούν ξεκου­μπι­στούν μια και καλή απ’ την εξουσία. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο