Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άλλα 103 άλλα κρούσματα κοροναϊού — 331 συνολικά

Μακραί­νει συνε­χώς ο κατά­λο­γος, και στη χώρα μας, με τα κρού­σμα­τα και τα θύμα­τα της νόσου Covid-19 που προ­κα­λεί ο παν­δη­μι­κός κορω­νο­ϊ­ός SARS-CΟV-19.

Όπως ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο κ. Τσιό­δρας, στην Ελλά­δα έχου­με πλέ­ον στο σύνο­λο 331 ασθε­νείς με κορω­νο­ϊό, καθώς προ­στέ­θη­καν 103 άλλα κρού­σμα­τα. Ανα­λυ­τι­κά, τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες υπήρ­ξαν 49 νέα κρού­σμα­τα, ενώ υπήρ­ξαν και 54 κρού­σμα­τα που επι­βε­βαιώ­θη­καν τα προη­γού­με­να 24ωρα.

Αυτή τη στιγ­μή νοση­λεύ­ο­νται 51 ασθε­νείς με κορω­νο­ϊό, ενώ 8 είναι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι σε νοσο­κο­μεία της Αθή­νας, της Θεσ­σα­λο­νί­κης και της Πάτρας. Δέκα άνθρω­ποι έχουν πάρει εξι­τή­ριο και περί­που 4.000 δείγ­μα­τα έχουν ελεγχθεί.

Από τους ασθε­νείς, 44 άνθρω­ποι δεν ταξί­δε­ψαν σε χώρα, όπου υπάρ­χει η επι­δη­μία, ούτε ήρθαν σε επα­φή με ανθρώ­πους που νοσούν. Ο κ. Τσιό­δρας πάντως ζήτη­σε να μην χρη­σι­μο­ποιεί­ται ο όρος «ορφα­νά».

Ο Σωτή­ρης Τσιό­δρας δήλω­σε πως δεν είναι ανη­συ­χη­τι­κός ο αριθ­μός των κρου­σμά­των σε σχέ­ση με τον μέσο όρο παγκο­σμί­ως. «Δεν έχου­με ξεφύ­γει από τη νόρ­μα», είπε, προ­σθέ­το­ντας πως τα μέτρα που ελή­φθη­σαν «ανα­μέ­νε­ται να φέρουν απο­τε­λέ­σμα­τα τις επό­με­νες 2 — 3 εβδομάδες».

Ο κ. Τσιό­δρας ανα­φέρ­θη­κε και στον ρόλο της Εκκλη­σί­ας και εξέ­φρα­σε την ελπί­δα αύριο η Ιερά Σύνο­δος να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο