Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άλλη μια φασιστοσύναξη μίσους της ΕΑΑΣ σε Γράμμο και Βίτσι…

Σε κλί­μα άκρα­του αντι­κομ­μου­νι­σμού και παρα­χά­ρα­ξης της ιστο­ρι­κής αλή­θειας πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στις 27/8/23, για μια ακό­μη χρο­νιά, οι γνω­στές φασι­στο­συ­νά­ξεις στο Γράμ­μο και στο Βίτσι. Διορ­γα­νώ­θη­καν, όπως κάθε χρό­νο, από τα Παραρ­τή­μα­τα Ιωαν­νί­νων και Καστο­ριάς της Ένω­σης Απο­στρά­των Αξιω­μα­τι­κών Στρα­τού (ΕΑΑΣ) με την συμ­με­το­χή της κεντρι­κής διοί­κη­σης της ΕΑΑΣ, όπως και της ΕΑΑΑ.

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, παρέ­στη­σαν στην εκδή­λω­ση εκπρό­σω­ποι του κόμ­μα­τος «ΝΙΚΗ», καθώς και εκεί­νου των «Σπαρ­τια­τών», που όπως είναι γνω­στό στη­ρί­χτη­κε από τον κατα­δι­κα­σμέ­νο, εγκλη­μα­τία, ναζι­στή Κασι­διά­ρη. Πρό­κει­ται για πολι­τι­κούς από­γο­νους συνερ­γα­τών των ναζί και των Ταγ­μά­των Ασφα­λεί­ας. Μετεί­χαν επί­σης και εκπρό­σω­ποι ακρο­δε­ξιών, φασι­στι­κών και βασι­λι­κών οργανώσεων.

Σε ανα­κοί­νω­σή της για το θέμα η Κίνη­ση για την Εθνι­κή Άμυ­να τονί­ζει μετα­ξύ άλλων:

«Είναι γενι­κά απα­ρά­δε­κτο και απο­τε­λεί προ­σβο­λή προς τους απο­στρά­τους συνα­δέλ­φους, η διορ­γά­νω­ση ή και η συμ­με­το­χή σε τέτοιου είδους εκδη­λώ­σεις της ΕΑΑΣ, της ΕΑΑΑ και της ΕΑΑΝ (Μακρυ­γιάν­νη), πολύ δε περισ­σό­τε­ρο μαζί με νοσταλ­γούς του Χίτλερ, των Ταγ­μά­των Ασφα­λεί­ας και των δικτα­τό­ρων Μετα­ξά – Παπα­δό­που­λου κ.α.

Αντί­θε­τα, απο­τε­λούν παρα­δείγ­μα­τα προς μίμη­ση για εμάς τους νεό­τε­ρους οι εκα­το­ντά­δες μόνι­μοι αξιω­μα­τι­κοί και υπα­ξιω­μα­τι­κοί που στην περί­ο­δο της φοβε­ρής, της μεγά­λης δεκα­ε­τί­ας του 1940 — 1950 τάχθη­καν ενά­ντια στην αγγλο­α­με­ρι­κα­νι­κή ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση και την ντό­πια αντί­δρα­ση. Μπρο­στά στο πραγ­μα­τι­κό χρέ­ος και καθή­κον τους, όταν η πατρί­δα και ο λαός μας κιν­δύ­νευε, διά­λε­ξαν το δρό­μο του αγώ­να, της αντί­στα­σης, της τιμής και της αξιο­πρέ­πειας, με τίμη­μα την ίδια τους τη ζωή και όχι την υπο­τα­γή και τη δουλοφροσύνη.

Η ΕΑΑΣ, η ΕΑΑΑ και η ΕΑΑΝ, ως ΝΠΔΔ, επο­πτεύ­ο­νται απ’ το Υπουρ­γείο Εθνι­κής Άμυ­νας της εκά­στο­τε κυβέρ­νη­σης, γι‘ αυτό και οι ευθύ­νες και της σημε­ρι­νής είναι βαριές. Ευθύ­νες έχουν ειδι­κά και οι τάχα «προ­ο­δευ­τι­κές» κυβερ­νή­σεις του παρελ­θό­ντος που δια­τή­ρη­σαν όλες τις εκδη­λώ­σεις μίσους ενά­ντια στο λαό μας, όπως και τις ίδιες τις ενώ­σεις αποστράτων.

Οι ενώ­σεις απο­στρά­των (ΝΠΔΔ) στις οποί­ες υπο­χρε­ω­τι­κά εντάσ­σο­νται οι αξιω­μα­τι­κοί μετά την απο­στρα­τεία τους, διορ­γα­νώ­νουν τις “τελε­τές” αυτές, καθώς και κάθε είδους άλλες δρα­στη­ριό­τη­τες, σπα­τα­λώ­ντας χρή­μα­τα που κρα­τού­νται υπο­χρε­ω­τι­κά από τις συντά­ξεις όλων των απο­στρά­των συνα­δέλ­φων. Κρα­τή­σεις που γίνο­νται μάλι­στα, σε και­ρούς δύσκο­λους για όλο το λαό, όπως και για τις περισ­σό­τε­ρες από τις οικο­γέ­νειες των απο­στρά­των. Με την χρη­μα­το­δό­τη­ση των Ενώ­σε­ων (ΝΠΔΔ) μετα­κι­νού­νται ανά την Ελλά­δα οι νοσταλ­γοί του φασι­σμού-ναζι­σμού, από­στρα­τοι και άλλοι.

Καλού­με τους απο­στρά­τους συνα­δέλ­φους να κατα­δι­κά­σουν ανοι­χτά την ΕΑΑΣ, την ΕΑΑΝ και την ΕΑΑΑ, για τις εκδη­λώ­σεις μίσους (Γράμ­μο, Βίτσι, Μακρυ­γιάν­νη) και να απαι­τή­σουν την κατάρ­γη­σή τους.

Οι εν ενερ­γεία και εν απο­στρα­τεία συνά­δελ­φοι να απο­μο­νώ­σουν απο­φα­σι­στι­κά κάθε είδους ναζι­στές και τα άλλα φασι­στοει­δή, που υπο­στη­ρί­ζουν, ότι οι Ένο­πλες Δυνά­μεις πρέ­πει να στρέ­φο­νται ενά­ντια στο λαό, αδια­φο­ρώ­ντας ότι είναι σάρ­κα από τη σάρ­κα του.»

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο