Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Από το 2021 δεν έχει καθαριστεί ούτε ένα ρέμα σε Δυτική και Ανατολική Αττική

Επί δύο χρό­νια δεν έχουν καθα­ρι­στεί τα ρέμα­τα ούτε στη Δυτι­κή ούτε στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή, δύο πολύ­πα­θες περιο­χές, που κάθε φθι­νό­πω­ρο πλημ­μυ­ρί­ζουν ενώ έχει καεί το μεγα­λύ­τε­ρος μέρος των δασι­κών τους εκτά­σε­ων λόγω πυρκαγιών.

Αυτό κατήγ­γει­λε ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπο­ψή­φιος Περι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» μιλώ­ντας σήμε­ρα στο κανά­λι «Attika» και με αφορ­μή την κακο­και­ρία, για την οποία προει­δο­ποιούν οι μετε­ω­ρο­λό­γοι εδώ και μέρες.

Ο Γ. Πρω­τού­λης με συγκε­κρι­μέ­να επί­ση­μα στοι­χεία από την Περι­φέ­ρεια Αττι­κής σχε­τι­κά με τον καθα­ρι­σμό των ρεμά­των, απο­κά­λυ­ψε ότι για τη Δυτι­κή Αττι­κή, από το 2021 δόθη­καν 8 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ και δεν έχει καθα­ρι­στεί ούτε ένα ρέμα, κι αυτό για­τί οι δια­γω­νι­σμοί έχουν ακυ­ρω­θεί επει­δή οι εργο­λα­βι­κές εται­ρεί­ες, που έχουν ανα­λά­βει το έργο, τσα­κώ­νο­νται μετα­ξύ τους για το ποιος θα πάρει το έργο και τα λεφτά.

Χει­ρό­τε­ρη η κατά­στα­ση στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή, όπου επί­σης έχουν δια­τε­θεί 7 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ κι επει­δή και πάλι συγκρού­ο­νται μετα­ξύ τους οι ιδιω­τι­κές εται­ρεί­ες, οι προ­σφο­ρές θα ανοί­ξουν την Παρα­σκευή 3 Νοέμ­βρη του 2023, εν μέσω δηλα­δή φθι­νό­πω­ρου κι ενώ θα έχουν ξεκι­νή­σει οι βροχές.

Επί­σης, ο Γ. Πρω­τού­λης κατήγ­γει­λε ότι αυτή η κατά­στα­ση οφεί­λε­ται στο γεγο­νός πως η Περι­φέ­ρεια Αττι­κής δεν έχει και δεν προ­σλαμ­βά­νει προ­σω­πι­κό και παρα­δί­δει τις συγκε­κρι­μέ­νες υπη­ρε­σί­ες σε ιδιώ­τες προ­κει­μέ­νου ν’ αυξή­σουν τα κέρ­δη τους. Απο­τέ­λε­σμα είναι να υπάρ­χουν 1.700 θέσεις κενές (λόγω συντα­ξιο­δό­τη­σης κλπ) και να έχουν καλυ­φθεί μόλις οι 106. Ετσι, οι υπη­ρε­σί­ες αυτές, δίνο­νται στους ιδιώ­τες για να διεκ­πε­ραιώ­σουν τα απα­ραί­τη­τα έργα.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ: Βρο­χές και πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας από τη Δευ­τέ­ρα – Σε συστά­σεις «αυτο­προ­στα­σί­ας» ανα­λώ­νε­ται η κυβέρνηση

Τόνι­σε πως σε αυτά τα απο­τε­λέ­σμα­τα οδη­γεί η πολι­τι­κή της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­σης και στην οποία κατα­γρά­φε­ται σύμπλευ­ση των άλλων δυνά­με­ων όπως δεί­χνει η υπερ­ψή­φι­ση των προ­ϋ­πο­λο­γι­σμών. Υπο­γράμ­μι­σε ότι η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» είναι το απο­κού­μπι των λαϊ­κών ανθρώ­πων και αυτό σημα­το­δο­τεί το ψηφο­δέλ­τιο της που απαρ­τί­ζε­ται από αγω­νι­στές και ανθρώ­πους που βρέ­θη­καν στην πρώ­τη γραμ­μή της υπε­ρά­σπι­σης της ζωής και της περιου­σί­ας του λαού μας.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο