Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άννα Φόνσου: «Εγώ όσο ζω ΚΚΕ θα ψηφίζω» (VIDEO)

Κόρη κομ­μου­νι­στή, εξό­ρι­στου στη Μακρό­νη­σο, η Άννα Φόν­σου έχει δηλώ­σει αρκε­τές φορές στο παρελ­θόν ότι τιμά το αγω­νι­στι­κό παρελ­θόν του πατέ­ρα της και η ίδια στη­ρί­ζει το ΚΚΕ.

Μιλώ­ντας στην εκπο­μπή «Δυο στη 1» της ΕΡΤ, τον περα­σμέ­νο Φλε­βά­ρη, η γνω­στή ηθο­ποιός επα­νέ­λα­βε την συμπό­ρευ­ση της με το ΚΚΕ, παρά τις όποιες επί μέρους δια­φω­νί­ες μπο­ρεί να έχει.

Ανα­φε­ρό­με­νη στο κατά πόσο οι ιδέ­ες του πατέ­ρα της πέρα­σαν και σε εκεί­νη, η Α. Φόν­σου σημεί­ω­σε: «Η εικό­να για μένα του ΚΚΕ είναι η επα­νά­στα­ση, είναι η τιμιό­της την οποία δια­τη­ρού­νε μέχρι σήμε­ρα, είναι η τόλ­μη, να είμα­στε όλοι ίσοι.… Δεν ξέρω τώρα αν ζού­σε, για­τί τον έχα­σα 59 χρο­νών, τι θα ήταν αλλά εγώ όσο ζω ΚΚΕ θα ψηφίζω».

Δεί­τε το από­σπα­σμα από το 3:06 έως το 3:49.

Από τον «Ριζο­σπά­στη» αλιεύ­σα­με και μια αρκε­τά παλαιό­τε­ρη δήλω­ση της ηθο­ποιού, το Μάη του 1999 όταν δήλω­νε: «Καταρ­χήν είναι ο χώρος μου το ΚΚΕ, για­τί εκεί ανή­κω, εκεί θέλω να ανή­κω. Νομί­ζω ότι είναι όχι μόνο ανα­γκαίο, αλλά και επι­βάλ­λε­ται, να ενι­σχυ­θεί το ΚΚΕ, για τους λόγους που είπε και η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, πρώ­τον για­τί είμα­στε κατά του ΝΑΤΟ, που θα το βρί­σκου­με μπρο­στά μας, κατά των πολυ­ε­θνι­κών μονο­πω­λί­ων και υπέρ του λαού».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο