Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άνοιξε η πλατφόρμα myCar για άρση της ακινησίας των οχημάτων

Άνοι­ξε η πλατ­φόρ­μα myCar, μέσω της οποί­ας οι ιδιο­κτή­τες οχη­μά­των μπο­ρούν να κάνουν άρση της ακι­νη­σί­ας των οχη­μά­των τους, πλη­ρώ­νο­ντας τέλη κυκλο­φο­ρί­ας ανά­λο­γα με τους μήνες που επι­θυ­μούν να τα θέσουν σε κυκλο­φο­ρία. Η άρση της ακι­νη­σί­ας γίνε­ται μόνο με την ύπαρ­ξη ενερ­γού συμ­βο­λαί­ου ασφά­λι­σης του οχή­μα­τος. Η ΑΑΔΕ σε συνερ­γα­σία με την Ένω­ση Ασφα­λι­στι­κών Εται­ριών Ελλά­δος, θα εντο­πί­ζει τα ανα­σφά­λι­στα οχή­μα­τα και θα μπλο­κά­ρει την άρση της ακινησίας.

Ειδι­κό­τε­ρα για την ψηφια­κή άρση ακι­νη­σί­ας, οι ιδιο­κτή­τες των οχη­μά­των, μπαί­νουν με τους κωδι­κούς TAXISnet στην πλατ­φόρ­μα myCar της ΑΑΔΕ, επι­λέ­γουν το όχη­μα που είναι σε ακι­νη­σία και πλη­ρώ­νουν τα τέλη κυκλο­φο­ρί­ας για τους μήνες που επι­θυ­μούν, χωρίς πρόστιμο.

Συγκε­κρι­μέ­να, για την άρση της ακι­νη­σί­ας απαιτείται:

- Η εξό­φλη­ση των τελών κυκλο­φο­ρί­ας του έτους εντός του οποί­ου γίνε­ται η άρση ακι­νη­σί­ας, ή των αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλο­φο­ρί­ας που ανα­λο­γούν στο χρο­νι­κό διά­στη­μα άρσης ακινησίας .
— Η ύπαρ­ξη ενερ­γού συμ­βο­λαί­ου ασφά­λι­σης του οχήματος.

Σε περί­πτω­ση που δεν είναι πλη­ρω­μέ­να τα τέλη, επι­λέ­γε­ται «Ειδο­ποι­η­τή­ριο Τελών Κυκλο­φο­ρί­ας». Στη συνέ­χεια, ο κάτο­χος του οχή­μα­τος επι­λέ­γει αν θέλει να κστα­βά­λει ετή­σια ή ανα­λο­γι­κά τέλη κυκλο­φο­ρί­ας, οπό­τε για:

- Ετή­σια, δημιουρ­γεί­ται το σχε­τι­κό ειδο­ποι­η­τή­ριο, με τον κωδι­κό πληρωμής

- Ανα­λο­γι­κά, θα πρέ­πει να επι­λε­γεί το πλή­θος των μηνών για τους οποί­ους ο κάτο­χος του οχή­μα­τος επι­θυ­μεί να κατα­βά­λει τα τέλη.

Ο έλεγ­χος ενερ­γού ασφα­λι­στη­ρί­ου συμ­βο­λαί­ου, διε­νερ­γεί­ται μέσω web service με την ένω­ση ασφα­λι­στι­κών εταιρειών.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο