Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ”ρόλεξ” του Κουτσούμπα και ο μπουρδολόγος ”κηπουρός”!

Στο ”businessday.gr”, site που δημο­σιεύ­ει επι­χει­ρη­μα­τι­κές ειδή­σεις, αρθρο­γρά­φος που υπο­γρά­φει ως ”επί­μο­νος κηπου­ρός” ανα­φέ­ρε­ται για άλλη μια φορά στο ”ρόλεξ του Κου­τσού­μπα”. Η συγκε­κρι­μέ­νη αρλού­μπα έχει απα­ντη­θεί πολ­λές φορές (δεν πρό­κει­ται ούτε για γνή­σιο ούτε για ”μαϊ­μού” ρόλεξ, αλλά για ένα συνη­θι­σμέ­νο φτη­νό ρολόι).

Βέβαια, ο αρθρο­γρά­φος επα­να­φέ­ρει το θέμα όχι τυχαία, αφού Εργα­τι­κή Πρω­το­μα­γιά είχα­με, κινη­το­ποι­ή­σεις υπήρ­χαν, έπρε­πε κι αυτός να παί­ξει το ρόλο που του είχε ανατεθεί.

Στο… περι­σπού­δα­στο άρθρο του, όμως, λέει και κάτι άλλο ο μεγά­λος ”κηπου­ρός”: Πως σύμ­φω­να με τον Veblen (με τον οποίο προ­φα­νώς συμ­φω­νεί) ”δεν υπάρ­χει καμία πάλη των τάξε­ων, απλού­στα­τα για­τί οι εργά­τες δεν μάχο­νται για να ανα­τρέ­ψουν τα αφε­ντι­κά τους αλλά για να εξο­μοιω­θούν μαζί τους”.

Δυστυ­χώς για τον επι­δέ­ξιο ”κηπου­ρό” (όσο και να ”ιδρώ­νει” για το αντί­θε­το) η πάλη των τάξε­ων υπήρ­χε, υπάρ­χει και θα υπάρ­χει έως ότου εκλεί­ψει ορι­στι­κά η εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από ανθρω­πο πάνω στη γη. Και τότε οι εργά­τες θα μπο­ρούν να απο­λαμ­βά­νουν τον πλού­το και τα αγα­θά που οι ίδιοι παρά­γουν (και τώρα τους τα κλέ­βουν τα παρά­σι­τα οι καπιταλιστές).

Τέλος, θα θέλα­με να δώσου­με και μια συμ­βου­λή στον ”επί­μο­νο κηπου­ρό”: Όπως απο­δει­κνύ­ε­ται και από το συγκε­κρι­μέ­νο άρθρο του, τα μεταλ­λαγ­μέ­να που ”καλ­λιερ­γεί” βλά­πτουν σοβα­ρά την υγεία του εγκε­φά­λου! Άσε που… ο σπό­ρος τους, συνή­θως, είναι τζούφιος!!!

Ο σκω­πτι­κός

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο