Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προθεσμία να δικαστεί την Δευτέρα έλαβε ο 22χρονος επιδειξιομανής (εξαιρετικό παιδί κατά τη μάνα και το δικηγόρο του!!!)

Κρα­τού­με­νος θα παρα­μεί­νει έως την Δευ­τέ­ρα ο 22χρονος επι­δει­ξιο­μα­νής με από­φα­ση του Αυτό­φω­ρου Μονο­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου από το οποίο ζήτη­σε και έλα­βε προ­θε­σμία για να δικαστεί.

Το δικα­στή­ριο διέ­τα­ξε την κρά­τη­ση του 22χρονου που συνε­λή­φθη μετά την καταγ­γε­λία 25χρονης στη Νέα Σμύρ­νη, παρό­λο που ο ίδιος ο κατη­γο­ρού­με­νος για προ­σβο­λή γενε­τή­σιας αξιο­πρέ­πειας κατά συρ­ροή, η μητέ­ρα και ο συνή­γο­ρος του ζήτη­σαν να αφε­θεί ελεύ­θε­ρος μέχρι την δίκη, δεσμευό­με­νοι πως θα είναι “παρών” στο δικαστήριο.

Η μητέ­ρα του 22χρονου κατέ­θε­σε στο Δικα­στή­ριο πως το παι­δί της είναι ένα εξαι­ρε­τι­κό παι­δί, που σχε­τί­ζε­ται με μία κοπέ­λα και εργά­ζε­ται παράλ­λη­λα με τις σπου­δές του. «Είμαι συντε­τριμ­μέ­νη» δήλω­σε η μάρ­τυ­ρας η οποία τόνι­σε στο δικα­στή­ριο ότι είναι κοι­νω­νι­κή λει­τουρ­γός και εργά­ζε­ται με έφη­βους: «Δεσμεύ­ο­μαι να είμαι συνέ­χεια μαζί του, είμαι και σε επα­φή με ψυχο­λό­γο για να κάνει ψυχο­θε­ρα­πεία μήπως συμ­βαί­νει κάτι. Ο γιος μου είναι σε άσχη­μη ψυχο­λο­γι­κή κατά­στα­ση. Το ίδιο και ο αδελ­φός του ο οποί­ος είναι φοι­τη­τής επί­σης» είπε η γυναί­κα ανα­φέ­ρο­ντας ακό­μη πως τόσο η ίδια όσο και ο άντρας της είναι κοντά στα παι­διά τους. Όπως ανέ­φε­ρε: «Δεν μας πέρα­σε από το μυα­λό ότι μπο­ρεί στο παι­δί μας να συμ­βαί­νει κάτι. Αν υπήρ­χε έστω και μια πιθα­νό­τη­τα ότι κάτι συμ­βαί­νει στο παι­δί μου θα το είχα αντιμετωπίσει».

Η μάρ­τυ­ρας τόνι­σε πως ο γιος της «θα εμφα­νι­στεί σίγου­ρα στο Δικα­στή­ριο» ενώ ξέσπα­σε σε κλά­μα­τα όταν ανα­φέρ­θη­κε σε όσα γρά­φο­νται στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα για το περι­στα­τι­κό: «Το τι λέγε­ται… Του λένε να αυτο­κτο­νή­σει και ο ίδιος και ο άλλος μου ο γιος» είπε κλαίγοντας.

Ο ίδιος ο 22χρονος ζήτη­σε να αφε­θεί ελεύ­θε­ρος, δηλώ­νο­ντας: «Δεν υπάρ­χει περί­πτω­ση φυγής. Θα είμαι εδώ στο δικα­στή­ριο. Θέλω να τελειώ­σει γρή­γο­ρα αυτό και για εμέ­να και για την οικο­γέ­νεια μου».

Ο συνή­γο­ρος του κατη­γο­ρού­με­νου Γιώρ­γος Μυτα­ού­λης ανέ­φε­ρε στο Δικα­στή­ριο πως η ανα­γνώ­ρι­ση του εντο­λέα του στην Αστυ­νο­μία «δεν έγι­νε με άλλους δέκα» και επι­ση­μαί­νο­ντας πως πρέ­πει να γίνει σεβα­στό το τεκ­μή­ριο αθω­ό­τη­τας. Ζήτη­σε δε, από τον πρό­ε­δρο να δει με συμπά­θεια τον κατη­γο­ρού­με­νο: «Είναι ένα παι­δί 22 χρο­νών. Είναι δυνα­τόν να βγει έξω να κάνει τα ίδια; Δεν μπο­ρεί καν να βγει έξω. Θα τον σκο­τώ­σουν. Υπάρ­χουν 2.500 ύβρεις στο Facebook» είπε ο συνή­γο­ρος ο οποί­ος είπε επί­σης πως μπο­ρεί να δια­τά­ξει το Δικα­στή­ριο να μην κρα­τη­θεί ο εντο­λέ­ας του. «Δεν θα πάθει κάτι η Δικαιο­σύ­νη αν αφε­θεί ελεύ­θε­ρος για δύο μέρες» είπε χαρακτηριστικά.

Σε δήλω­ση του μετά την λήξη της δια­δι­κα­σί­ας και την αρνη­τι­κή από­φα­ση που έλα­βε το Δικα­στή­ριο ως προς το αίτη­μα να μην κρα­τη­θεί ο εντο­λέ­ας του, ο κ. Μυτα­ού­λης ανέ­φε­ρε: «Είναι διο­γκω­μέ­νη η υπό­θε­ση. Θα κατα­δει­χτεί η πραγ­μα­τι­κή διά­στα­ση του θέμα­τος. Αυτή τη φορά τα social media λει­τούρ­γη­σαν αρνη­τι­κά. Μιλά­με ότι έχει γίνει μια φρε­νί­τι­δα. Είναι ένα εξαι­ρε­τι­κό παι­δί από μια εξαι­ρε­τι­κή οικο­γέ­νεια».

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο