Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άνοιξη Αττικής: Άγρια εργοδοτική — ρατσιστική βία σε βάρος μετανάστη διανομέα

Δολο­φο­νι­κή εργο­δο­τι­κή — ρατσι­στι­κή επί­θε­ση σημειώ­θη­κε σε βάρος ενός μετα­νά­στη, ο οποί­ος εργα­ζό­ταν ως δια­νο­μέ­ας σε ψητο­πω­λείο, στην πλα­τεία της Άνοιξης.

Ο 43χρονος δια­νο­μέ­ας με κατα­γω­γή από το Πακι­στάν, χτυ­πή­θη­κε άγρια από τον εργο­δό­τη, επει­δή δεν έβρι­σκε τη διεύ­θυν­ση που του είχαν δώσει. Όταν έφτα­σε εκεί με τη μηχα­νή του, δια­πί­στω­σε ότι ήταν λάθος η διεύθυνση.

Όταν επέ­στρε­ψε, ο ιδιο­κτή­της του ψητο­πω­λεί­ου του έρι­ξε γρο­θιές, του πέτα­ξε ποτή­ρια και τασά­κια, τον έβρι­σε χυδαία, με ρατσι­στι­κές εκφρά­σεις κατά των Πακι­στα­νών. Για να τον απο­φύ­γει, ο μετα­νά­στης βγή­κε έξω από το μαγα­ζί, αλλά το αφε­ντι­κό τον κυνή­γη­σε. Όταν ο μετα­νά­στης κάλε­σε την Αστυ­νο­μία (η οποία την πρώ­τη φορά δεν ήρθε), ο εργο­δό­της πήρε το τζίπ του και πέρα­σε πάνω από τη μηχα­νή του δια­νο­μέα, αφού προη­γου­μέ­νως του είχε πάρει τα κλει­διά για να μην μπο­ρέ­σει να φύγει.

Ο μετα­νά­στης καταγ­γέλ­λει πως όταν τελι­κά πήγε στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Αγί­ου Στε­φά­νου, προ­σπά­θη­σαν να τον απο­τρέ­ψουν να κατα­θέ­σει μήνυ­ση. Τελι­κά, ανα­γκά­στη­κε να κάνει καταγ­γε­λία στο Τμή­μα Αντι­με­τώ­πι­σης Ρατσι­στι­κής Βίας της Αστυ­νο­μί­ας, το οποίο συνέ­λα­βε τον ιδιο­κτή­τη του ψητοπωλείου.

Πηγή: 902.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο