Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άστατος ο καιρός και την Τρίτη

Βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται την Τρί­τη, αρχι­κά σε περιο­χές της Μακε­δο­νί­ας, της Θρά­κης και του Βορειο­α­να­το­λι­κού Αιγαί­ου και τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας κατά τόπους στα υπό­λοι­πα ηπειρωτικά.

Εντο­νό­τε­ρα θα είναι τα φαι­νό­με­να στη Βόρεια Ελλά­δα, στην Ήπει­ρο, στη Θεσ­σα­λία και σε ορει­νά τμή­μα­τα της Στε­ρε­άς και της Πελο­πον­νή­σου. Βρο­χές ή καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν επί­σης στα Δωδε­κά­νη­σα και ενδε­χο­μέ­νως πρό­σκαι­ρα σε τμή­μα­τα του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και της Κρή­της. Αυξη­μέ­νες θα είναι κατά τόπους οι συγκε­ντρώ­σεις αφρι­κα­νι­κής σκό­νης, ιδιαί­τε­ρα στις Κυκλά­δες, στην Κρή­τη και στα Δωδεκάνησα.

Η θερ­μο­κρα­σία σε άνο­δο στα ηπει­ρω­τι­κά, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 5 έως 19 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 8 έως 21, στην Ήπει­ρο από 7 έως 21 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 8 έως 23, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 10 έως 25 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 10 έως 23 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 10 έως 24 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 5–6 Μπο­φόρ. Στο Ιόνιο θα επι­κρα­τή­σουν δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι με εντά­σεις 3–4 Μπο­φόρ και τοπι­κά στα νότια πελά­γη 5 Μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται, κατά περιό­δους αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών όμβρων στα βόρεια και δυτι­κά. Οι άνε­μοι βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις 3–4 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 13 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με αυξη­μέ­νη πιθα­νό­τη­τα παρο­δι­κών βρο­χών και ενδε­χο­μέ­νως πρό­σκαι­ρων καται­γί­δων, κυρί­ως κατά τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά ασθε­νείς και βαθ­μιαία από νοτιο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη θα κυμαν­θεί από 10 έως 20 βαθμούς.

Ψιθύ­ρι­ζε όταν μιλάς για αγά­πη, της Βασι­λι­κής Ελευ­θε­ριά­δου – Γαλάνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο