Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άσυλο Τούρκου Αξιωματικού: Με την …επιστράτευση (ακόμη μία φορά) του δημόσιου συμφέροντος!!!

Σχο­λιά­ζει  ο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Δεκτή έκα­νε το Διοι­κη­τι­κό Εφε­τείο την αίτη­ση του Ελλη­νι­κού Δημο­σί­ου και ανέ­στει­λε προ­σω­ρι­νά την από­φα­ση για την χορή­γη­ση ασύ­λου στον Τούρ­κο αξιω­μα­τι­κό “για λόγους δημό­σιου συμ­φέ­ρο­ντος” (και σε πλή­ρη αντί­θε­ση με το περί κοι­νού δικαί­ου αίσθημα).

Ήταν άλλω­στε αυτό που ήθε­λαν τόσο η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση όσο και ο Σουλ­τά­νος της γεί­το­νος. Είναι μια από­φα­ση που όπως λέει το ΚΚΕ «δημιουρ­γεί μεγα­λύ­τε­ρα ερω­τη­μα­τι­κά για τυχόν μεθο­δεύ­σεις και συμ­φω­νί­ες της κυβέρ­νη­σης με τον Ερντογάν».

Τη δε επι­στρά­τευ­ση του δημό­σιου συμ­φέ­ρο­ντος (το οποίο ορί­ζε­ται κάθε φορά από το συμ­φέ­ρον της κυρί­αρ­χης τάξης), την έχου­με πλη­ρώ­σει πολύ οδυ­νη­ρά τα τελευ­ταία χρό­νια. Είναι η ασπί­δα για κάθε αντι­λαϊ­κό μέτρο και για δικα­στι­κές απο­φά­σεις ενά­ντια στα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα και (στην προ­κει­μέ­νη) σε απο­φά­σεις ενά­ντιες στο περί δικαί­ου αίσθημα.

Όμως, από αυτή την κυβέρ­νη­ση δεν περι­μέ­να­με τίπο­τα λιγό­τε­ρο. Εχει μετα­χει­ρι­στεί σε βάρος του λαού ό,τι πιο αντι­δρα­στι­κό περιέ­χει το νομι­κό πλαί­σιο σε βάρος του λαού. Στον Τούρ­κο θα …κολ­λή­σει που στο κάτω κάτω είναι και αυτός (μαζί με τους άλλους 7) μέρος των γενι­κό­τε­ρων προ­σα­να­το­λι­σμών της (για λογα­ρια­σμό της άρχου­σας τάξης) στην ευρύ­τε­ρη περιοχή.

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης —  Δημοσιογράφος — Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο