Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άχεντ Ταμίμι: πρέπει να ενωθούμε όλοι ενάντια στην αποικιοκρατία και τον καπιταλισμό που είναι ο λόγος και η αιτία όλων των δεινών του κόσμου

Πρώ­τη στο βήμα της μεγά­λης πολι­τι­κής συγκέ­ντρω­σης στο «Φεστι­βάλ 100 Χρό­νια ΚΚΕ — 50 Χρό­νια ΚΝΕ» ανέ­βη­κε για να απευ­θύ­νει χαι­ρε­τι­σμό η 17χρονη Παλαι­στί­νια αγω­νί­στρια Αχέντ Ταμί­μι που συμ­με­τέ­χει στις εκδη­λώ­σεις του Φεστιβάλ.

Στο χαι­ρε­τι­σμό της είπε:

«Καλω­σο­ρί­ζω όλους τους παρευ­ρι­σκό­με­νους στο Φεστι­βάλ. Σας ευχα­ρι­στώ όλους για τη μεγά­λη στή­ρι­ξη στην παλαι­στι­νια­κή μας υπό­θε­ση. Σας ευχα­ρι­στώ για τη μεγά­λη στά­ση ηθι­κής που μας δίνει πολ­λή δύνα­μη στον αγώ­να μας.

Πρώ­τα απ’ όλα θα ήθε­λα να συγ­χα­ρώ το ΚΚΕ για τα 100 χρό­νια της δρά­σης του και τα 50 χρό­νια της ΚΝΕ. Πάντα λέμε εμείς ότι παίρ­νου­με δύνα­μη από τη δύνα­μη και τη στή­ρι­ξη που μας δίνε­τε, παρ’ όλα αυτά δεν σας θεω­ρού­με μόνο υπο­στη­ρι­κτές της υπό­θε­σής μας, αλλά συνε­ταί­ρους στον αγώ­να και στην πάλη μας.

Παρ’ όλα τα δει­νά που περ­νά κάθε Παλαι­στί­νιος, κάθε μέρα, δεν ανα­γνω­ρί­ζει το εαυ­τό του ως θύμα, αλλά ως μαχη­τή για την ελευ­θε­ρία και την υπό­θε­ση. Πάντα λέμε ότι οι λαοί και ο λαός μας μπο­ρεί να επι­τύ­χει την αλλα­γή και μπο­ρεί να φέρει εις πέρας τον αγώ­να του, για αυτό ελεύ­θε­ροι όλου του κόσμου ενω­θεί­τε για να τερ­μα­τί­σου­με την εκμε­τάλ­λευ­ση, τον καπι­τα­λι­σμό και την αποι­κιο­κρα­τία και να τελειώ­σου­με τον ιμπεριαλισμό.

Σας ευχα­ρι­στού­με όλους για τη στή­ρι­ξη που μας δίνε­τε. Η στά­ση σας αυτή σημαί­νει πολ­λά για εμάς και αυτή η στά­ση σας μου δίνει πολύ μεγά­λη δύνα­μη για να επι­στρέ­ψω στην πατρί­δα μου, στη χώρα μου και να συνε­χί­σω τον αγώ­να ενά­ντια στην αποικιοκρατία.

Κλεί­νο­ντας, θέλω να πω ότι ερχό­μα­στε από τη γη της ειρή­νης, από την Παλαι­στί­νη, η οποία ουδέ­πο­τε είχε ειρή­νη. Εάν δεν υπάρ­ξει ειρή­νη στην Παλαι­στί­νη, δεν θα υπάρ­ξει ειρή­νη ποτέ στον κόσμο.

Όλες οι κυβερ­νή­σεις που στη­ρί­ζουν το Ισρα­ήλ, το στη­ρί­ζουν για τα καπι­τα­λι­στι­κά τους συμ­φέ­ρο­ντα και πρέ­πει να ενω­θού­με όλοι ενά­ντια στην αποι­κιο­κρα­τία και τον καπι­τα­λι­σμό που είναι ο λόγος και η αιτία όλων των δει­νών του κόσμου. Ευχα­ρι­στώ όλους για τη στήριξη».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο