Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού — Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Επι­δεί­νω­ση θα παρου­σιά­σει ο και­ρός από­ψε, έως και τις πρω­ι­νές ώρες της Κυρια­κής (16/10) στη δυτι­κή και τη νότια Ελλά­δα με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες που θα συνο­δεύ­ο­νται από μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών, χαλα­ζο­πτώ­σεις και πρό­σκαι­ρα, κατά τη διάρ­κεια των φαι­νο­μέ­νων, από ισχυ­ρούς ανέμους.

Σύμ­φω­να με Έκτα­κτο Δελ­τίο Επι­δεί­νω­σης Και­ρού της Εθνι­κής Μετε­ω­ρο­λο­γι­κής Υπηρεσίας:

Από σήμε­ρα τη νύχτα και έως αύριο το από­γευ­μα, ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται στα νησιά του Ιονί­ου, την Ήπει­ρο και τη δυτι­κή Στερεά.

Αύριο, τα ισχυ­ρά φαι­νό­με­να θα επη­ρε­ά­σουν, από νωρίς το πρωί, τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο, από το μεση­μέ­ρι την ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο και βαθ­μιαία από το από­γευ­μα τις δυτι­κές Κυκλάδες.

Κατά περιό­δους έντο­νες θα είναι οι βρο­χο­πτώ­σεις στα νότια τμή­μα­τα της Θεσ­σα­λί­ας και στην κεντρι­κή Στερεά.

Το Σάβ­βα­το (15/10) ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται στις δυτι­κές και τις νότιες Κυκλά­δες και την Κρήτη.

Το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να στις Κυκλά­δες θα εξα­σθε­νή­σουν, αλλά θα συνε­χι­στούν στην Κρή­τη, ενώ θα επη­ρε­ά­σουν κατά τόπους και τα Δωδε­κά­νη­σα. Στην Κρή­τη και τα Δωδε­κά­νη­σα ανα­μέ­νε­ται εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων τις πρω­ι­νές ώρες της Κυρια­κής (16/10).

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο