Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΈΚΤΑΚΤΟ: Ντροπή και Αίσχος! Στέλνουν τα δικαστήρια τους απεργούς του μετρό — Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Είναι αδί­στα­κτοι! Την ώρα που η χώρα θρη­νεί, συνε­χί­ζουν προ­κλη­τι­κά και σήμε­ρα, όπως και σε όλες τις προη­γού­με­νες εργα­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις που είχαν ως βασι­κό αίτη­μα το ζήτη­μα της ασφά­λειας, να μιλούν για την ταλαι­πω­ρία των λίγων, να προ­σπα­θούν να τις λερώ­σουν για να δημιουρ­γή­σουν κοι­νω­νι­κό αυτο­μα­τι­σμό» τονί­ζει το ΠΑΜΕ σε ανα­κοί­νω­ση για το γεγο­νός πως έστει­λαν ξανά τα δικα­στή­ρια τους απερ­γούς του μετρό που διεκ­δι­κούν μέτρα ασφάλειας!

Ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση:

Όλες και όλοι σήμε­ρα στις σημε­ρι­νές συγκε­ντρώ­σεις στην Αθή­να και σε άλλες πόλεις για να μην περά­σει η συγκά­λυ­ψη.

Η σύγκρου­ση τραί­νων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύ­χη­μα, ούτε ατύ­χη­μα, αλλά προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο και διαρ­κές έγκλημα

Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα Συν­δι­κά­τα να πάρουν μέρος στις κινη­το­ποι­ή­σεις σε όλη χώρα και στη συγκέ­ντρω­ση που οργα­νώ­νε­ται με πρω­το­βου­λία του Εργα­τι­κού Κέντρου Πει­ραιά στη Αθή­να την Πέμ­πτη 2 Μάρ­τη στις 6 το από­γευ­μα, έξω από τα γρα­φεία της Hellenic Train (Συγ­γρού 41).

Να απα­ντη­θεί η έντο­νη προ­σπά­θεια συγκά­λυ­ψης των πραγ­μα­τι­κών ευθυ­νών και η νέα, απα­ρά­δε­κτη επί­θε­ση της κυβέρ­νη­σης και των γνω­στών παπα­γά­λων σε ΜΜΕ που πριν ακό­μα στε­γνώ­σει το αίμα των νεκρών επι­βα­τών και των εργα­ζό­με­νων σιδη­ρο­δρο­μι­κών, χυδαιο­λο­γούν ξανά απέ­να­ντι στις κινη­το­ποι­ή­σεις των συν­δι­κά­των. Έφτα­σαν στο σημείο πριν από λίγο να στεί­λουν ξανά στα δικα­στή­ρια τους απερ­γούς του μετρό για να βγά­λουν τη σημε­ρι­νή απερ­γία τους παράνομη.

Είναι αδί­στα­κτοι! Την ώρα που η χώρα θρη­νεί, συνε­χί­ζουν προ­κλη­τι­κά και σήμε­ρα, όπως και σε όλες τις προη­γού­με­νες εργα­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις που είχαν ως βασι­κό αίτη­μα το ζήτη­μα της ασφά­λειας, να μιλούν για την ταλαι­πω­ρία των λίγων, να προ­σπα­θούν να τις λερώ­σουν για να δημιουρ­γή­σουν κοι­νω­νι­κό αυτοματισμό.

Ντρο­πή και Αίσχος!

Προ­σπα­θούν να σβή­σουν τις δια­χρο­νι­κές ευθύ­νες που υπάρ­χουν για την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση, την «απε­λευ­θέ­ρω­ση» και την κατά­τμη­ση του σιδη­ρο­δρο­μι­κού έργου και την αντι­με­τώ­πι­ση της ανθρώ­πι­νης ζωής ως κόστος.

Δε θα περάσει!

902.gr.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο