Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένας 21χρονος δολοφονείται μετά από επίθεση εναντίον πρώην μαχητών του FARC

Το πολι­τι­κό τμή­μα του απο­στρα­τευ­μέ­νου πλέ­ον (πρώ­ην μετώ­που) FARC κατήγ­γει­λε ότι έχουν ήδη δολο­φο­νη­θεί σχε­δόν 200 μαχη­τές από αυτούς που υπέ­γρα­ψαν την Ειρη­νευ­τι­κή Συμ­φω­νία (παρα­δί­δο­ντας και τα όπλα τους).

colombia ataque excombatientes

Ένας 21χρονος νέος πέθα­νε το Σάβ­βα­το 23–5, θύμα επί­θε­σης ενα­ντί­ον δύο πρώ­ην μαχη­τών από τις απο­στρα­τευ­μέ­νες Επα­να­στα­τι­κές Ένο­πλες Δυνά­μεις της Κολομ­βί­ας (FARC) στη νοτιο­δυ­τι­κή επαρ­χία της Cauca, όπως ανα­φέρ­θη­κε σε ένα μήνυ­μα που δημο­σιεύ­τη­κε στο Twitter «για μια επί­θε­ση που κατευ­θύ­νε­ται “ενα­ντί­ον δύο πρώ­ην αντάρ­τες και ενός συγ­γε­νή του στο Caloto #Cauca.»

colombia asesinato excombatiente farc

«Σήμε­ρα (Σάβ­βα­το) στις 4:45 μ.μ., ένο­πλοι επι­τέ­θη­καν στους υπο­γρά­φο­ντες την ειρή­νη Sebastián Ilamo και τον Eduardo Hilamo, οι οποί­οι τραυ­μα­τί­στη­καν, ενώ ο Cristian Conda, ξάδελ­φος του S. Ilamo, δολοφονήθηκε.
«Την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη, το κόμ­μα FARC κατήγ­γει­λε και τη δολο­φο­νία του Robert Hurtado Victoria, ο οποί­ος υπέ­γρα­ψε την ειρη­νευ­τι­κή συμ­φω­νία το 2016. Το έγκλη­μα συνέ­βη στις 20 Μαΐ­ου, όταν ένο­πλοι άνδρες εισήλ­θαν στην κοι­νό­τη­τα Munguido, που βρί­σκε­ται στην ακτή του San Juan, νότια του βορειο­δυ­τι­κού τμή­μα­τος Chocó, και ο πρώ­ην μαχη­τής σκοτώθηκε».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο