Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένα ακόμη διάγγελμα μέτρων και ατομικής ευθύνης για να κρυφτεί η εγκληματική πολιτική

Άλλο ένα διάγ­γελ­μα που απο­τε­λεί προ­σπά­θεια συγκά­λυ­ψης της εγκλη­μα­τι­κής δια­χεί­ρι­σης της παν­δη­μί­ας από την κυβέρ­νη­ση, έκα­νε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κη, ανα­κοι­νώ­νο­ντας αυστη­ρο­ποί­η­ση των μέτρων για τους ανεμ­βο­λί­α­στους πολί­τες και καθι­στώ­ντας την κοι­νω­νία υπεύ­θυ­νη για την εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας και συνυ­πεύ­θυ­νη για τα lockdown.

Αφού επα­νέ­λα­βε ότι δεν πρό­κει­ται να γίνει νέο lockdown ανέ­φε­ρε τα μέτρα της κυβέρ­νη­σης για το επό­με­νο δίμηνο.

Επι­κα­λέ­στη­κε ότι διε­θνώς υπάρ­χει πρό­βλη­μα με τη μετάλ­λα­ξη «Δ» και δήλω­σε ότι υπάρ­χει πλέ­ον το εμβό­λιο, κάνο­ντας σαφές ότι ο ανα­γκαί­ος εμβο­λια­σμός αξιο­ποιεί­ται και για να μην προ­χω­ρή­σει η ουσια­στι­κή ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας. Αντί­θε­τα, δήλω­σε ότι θα προ­χω­ρή­σει το «νέο ΕΣΥ» της περαι­τέ­ρω εμπορευματοποίησης.

Ισχυ­ρί­στη­κε πως η χώρα θρη­νεί αχρεί­α­στες απώ­λειες διό­τι δεν έχει τα ποσο­στά εμβο­λια­σμού άλλων χωρών, άρα υπο­στή­ρι­ξε πως για όλα φταί­ει η «ατο­μι­κή ευθύ­νη» και όχι ο κυβερ­νη­τι­κός σχεδιασμός!

Τα συμπλη­ρω­μα­τι­κά μέτρα που ανακοίνωσε:

«- Πρώ­τον, από την επό­με­νη Δευ­τέ­ρα όλοι οι ενή­λι­κες ανεμ­βο­λί­α­στοι πολί­τες, πέραν της εστί­α­σης, δεν θα εισέρ­χο­νται και σε άλλες κλει­στές αίθου­σες. Ούτε και με την επί­δει­ξη τεστ. Σε σινε­μά, θέα­τρα, μου­σεία ή γυμνα­στή­ρια, για παρά­δειγ­μα. Είναι μία άμε­ση ενέρ­γεια προ­στα­σί­ας και, ασφα­λώς, μία έμμε­ση προ­τρο­πή να εμβο­λια­στούν. Στις εκκλη­σί­ες, επα­να­λαμ­βά­νω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβο­λια­στεί θα πρέ­πει να προ­σκο­μί­ζουν αρνη­τι­κό εργα­στη­ρια­κό τεστ.

- Δεύ­τε­ρον, το πιστο­ποι­η­τι­κό εισό­δου σε κλει­στούς χώρους για εμβο­λια­σμέ­νους άνω των 60 ετών παύ­ει να ισχύ­ει επτά μήνες, επα­να­λαμ­βά­νω, επτά μήνες, από την έκδο­σή του. Θα δοθεί, δηλα­δή, ένας μήνας περι­θώ­ριο για τον εμβο­λια­σμό τους με την 3η δόση μετά την πάρο­δο του εξα­μή­νου. Και αυτό για­τί τα ιατρι­κά δεδο­μέ­να δεί­χνουν ότι, με τον και­ρό, μειώ­νε­ται η άμυ­να του εμβολίου.

- Τρί­τον, στον δημό­σιο και ιδιω­τι­κό τομέα επε­κτεί­νε­ται το κυλιό­με­νο ωράριο.

- Τέταρ­τον, οι έλεγ­χοι θα συνε­χι­στούν, ακό­μα πιο εντατικά.

- Πέμ­πτον, αξιο­ποιού­νται, ήδη, ιδιω­τι­κές Μονά­δες Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας. Και στις περιο­χές μεγά­λης πίε­σης επι­τάσ­σο­νται και οι υπη­ρε­σί­ες ιδιω­τών για­τρών. Σήμε­ρα, μάλι­στα, υπέ­γρα­ψα και τη σχε­τι­κή διά­τα­ξη. Ενώ γίνο­νται προ­σλή­ψεις στη θέση ανεμ­βο­λί­α­στων υγειο­νο­μι­κών που παρα­μέ­νουν σε αναστολή».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο