Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένα ξεδιάντροπο «φυντάνι» που τον λέγανε Σιμόπουλο

Ο απί­θα­νος αυτός τύπος λέγε­ται Στρά­τος Σιμό­που­λος και είναι βου­λευ­τής Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης της Νέας Δημοκρατίας.

Το «φυντά­νι» αυτό, μιλώ­ντας σε εκπο­μπή του Kontra Channel, δήλω­σε ότι οι νεκροί της παν­δη­μί­ας είναι ένας… «λεκές» τον οποίο μεγε­θύ­νει η αντι­πο­λί­τευ­ση. Ναι, καλά δια­βά­σα­τε. Λεκές!

«Είναι ένας λεκές και όσο περισ­σό­τε­ρο επι­κε­ντρώ­νε­σαι σ’ αυτόν, μεγα­λώ­νει. Είναι η αντι­πο­λί­τευ­ση και κάποιοι από τους δημο­σιο­γρά­φους που κάνουν την τρί­χα, τρι­χιά», σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κα χωρίς ίχνος ντροπής.

«Λεκές» και οι 23.833 συνάν­θρω­ποι μας που έχα­σαν την ζωής τους από τον Covid-19, εξαι­τί­ας της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής της κυβέρ­νη­σης. «Τρι­χιά» οι σχε­δόν 100 νεκροί την ημέ­ρα — αδέρ­φια, σύζυ­γοι, μάνες, πατε­ρά­δες, παπ­πού­δες, για­γιά­δες που ξεψυ­χούν στις ΜΕΘ και τους δια­δρό­μους των νοσοκομείων.

Το ίδιο αυτό «φυντά­νι» ονό­μα­τι Σιμό­που­λος προ­χώ­ρη­σε και σε δηλώ­σεις για τις απο­λύ­σεις στη ΛΑΡΚΟ. Και τι είπε; «Ακού­στη­κε ότι ξεσπι­τώ­νου­με τους ανθρώ­πους» ανέ­φε­ρε, με τη δημο­σιο­γρά­φο να του εξη­γεί πως οι ίδιοι οι εργα­ζό­με­νοι το λένε, κι εκεί­νον να απα­ντά: «Οι εξει­δι­κευ­μέ­νοι μπο­ρούν να βρουν δου­λειά πάρα πολύ εύκο­λα, γνω­ρί­ζω ότι θα υπάρ­χουν προ­γράμ­μα­τα του ΟΑΕΔ, μια στή­ρι­ξη που θα βοηθήσει».

Για όσους έχουν ακό­μη απο­ρί­ες, ανα­φε­ρό­μα­στε στον ίδιο τύπο που τον περα­σμέ­νο Σεπτέμ­βρη «ξέπλε­νε» με δηλώ­σεις του τα φασι­στι­κά τάγ­μα­τα εφό­δου που χτυ­πού­σαν μαθη­τές και καθη­γη­τές στην Σταυ­ρού­πο­λη. Το ίδιο ξεδιά­ντρο­πο άτο­μο που, με ανα­κοι­νώ­σεις του, έστα­ζε αντι­κομ­μου­νι­στι­κή χολή με αφορ­μή την επέ­τειο της Απε­λευ­θέ­ρω­σης της Θεσ­σα­λο­νί­κης από τον ΕΛΑΣ, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως πρό­κει­ται για… ψέμα.

Στις εκλο­γές του Ιού­λη το 2019, αυτός ο «λεκές» της πολι­τι­κής, ο Σιμό­που­λος, έλα­βε 16.061 ψήφους. Τόσοι τον ψήφι­σαν για να τους εκπρο­σω­πεί σήμε­ρα στη Βουλή.

Να τον χαί­ρο­νται το φυντά­νι τους οι 16.061 ψηφο­φό­ροι του και ο κ. Μητσοτάκης.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο