Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένοχος για βιασμό και βαρύτατες πράξεις ο Μίχος- Αθώα για όλα τα κακουργήματα η μητέρα της

Την ενο­χή του Ηλία Μίχου, όπως εισά­γε­ται για τις βαρύ­τε­ρες κατη­γο­ρί­ες στο κατη­γο­ρη­τή­ριο για στην υπό­θε­ση σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης της 12χρονης στον Κολω­νό, απο­φά­σι­σε το Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο της Αθήνας.

Το δικα­στή­ριο αρνή­θη­κε την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση και κατά πλειο­ψη­φία 5 προς 2 έκρι­νε το 55χρονο επι­χει­ρη­μα­τία για βιασμό,φέρνοντας τον, αντι­μέ­τω­πο με ισό­βια κάθειρξη.

Ως προς τα υπό­λοι­πα αδι­κή­μα­τα κρίθηκε :

-Ένο­χος για κατά­χρη­ση ανη­λί­κου που δεν έχει συμπλη­ρώ­σει τα 14 έτη με 5 προς 2.

- Ένο­χος ομό­φω­να για πορ­νο­γρα­φία ανη­λί­κου (κατεί­χε και διέ­νει­με το υλι­κό μέσω πλη­ρο­φο­ρι­κών συστημάτων)

- Ένο­χος για Μαστρο­πεία με 4 προς 3 και

- Αθώ­ος για Εμπο­ρία ανήλικου

- Ένο­χος Παρά­νο­μη κατο­χή όπλων και πυρομαχικών.

Για την μητέ­ρα της ανή­λι­κης το δικα­στή­ριο έκρι­νε ομό­φω­να ότι είναι αθώα για πορ­νο­γρα­φία και με πλειο­ψη­φία 4- 3 για μαστρο­πεία. Κρί­θη­κε ένο­χη μόνο για πλημ­με­λη­μα­τι­κή εκβί­α­ση. Η μητέ­ρα ξέσπα­σε σε κλά­μα­τα στο άκου­σμα της απόφασης.

Όσον αφο­ρά τον τρί­το εκ των βασι­κών κατηγορουμένων,τον απο­κα­λού­με­νο Μιχά­λη, κρί­θη­κε ένο­χος για μαστρο­πεία και παι­δι­κή πορ­νο­γρα­φία και αθώ­ος για γενε­τή­σιες πρά­ξεις με ανήλικο .

Ως προς τους λοι­πούς κατη­γο­ρού­με­νους, το δικα­στή­ριο έκρι­νε ενό­χους 16 κατη­γο­ρού­με­νους που είχαν το ρόλο «πελά­τη», κατά πλειο­ψη­φία, για το αδί­κη­μα της γενε­τή­σιας πρά­ξης ένα­ντι αμοι­βής, που επι­σύ­ρει ποι­νή έως 15 έτη και χρη­μα­τι­κή ποινή.

Επί­σης ένας κατη­γο­ρού­με­νος κρί­θη­κε ένο­χος για παι­δι­κή πορνογραφία.

Τέλος έξι κατη­γο­ρού­με­νοι κηρύ­χθη­καν αθώ­οι για το αδί­κη­μα της γενε­τή­σιας πρά­ξης τετε­λε­σμέ­νης ή σε απόπειρα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο