Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων από την Εισαγγελία Αθηνών για τις δηλώσεις Γιαννακού

Έρευ­να για δια­σπο­ρά ψευ­δών ειδή­σε­ων διέ­τα­ξε η προϊ­στα­μέ­νη της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Αθη­νών Σωτη­ρία Παπα­γε­ωρ­γα­κο­πού­λου με αφορ­μή τις δηλώ­σεις του προ­έ­δρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχά­λη Γιαν­να­κού ο οποί­ος ανα­φε­ρό­με­νος σε προ­βλή­μα­τα υγεί­ας που εμφά­νι­σε νοση­λεύ­τρια στην Κέρ­κυ­ρα, δήλω­σε με βεβαιό­τη­τα ότι οφεί­λο­νται στο εμβό­λιο κατά του κορωνοιού.

Η νοση­λεύ­τρια παρου­σί­α­σε παρά­λυ­ση των κάτω άκρων και το περι­στα­τι­κό ελέγ­χε­ται ιατρι­κά προ­κει­μέ­νου να απο­φαν­θούν οι ειδι­κοί τί ακρι­βώς συμ­βαί­νει κι αν σχε­τί­ζε­ται με το εμβόλιο.

Η δήλω­ση του κ. Γιαν­να­κού που προ­κά­λε­σε την εισαγ­γε­λι­κή παρέμ­βα­ση: «Ηταν απο­λύ­τως καλά στην υγεία της, είναι σίγου­ρο ότι πρό­κει­ται για παρε­νέρ­γεια του εμβο­λί­ου, έχουν εμβο­λια­στεί 400.000 άνθρω­ποι και δεν είχαν πρό­βλη­μα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνά­δελ­φος δεν είχε κανέ­να απο­λύ­τως πρό­βλη­μα. Εχω πλή­ρη συναί­σθη­ση των λεγο­μέ­νων μου. Το λένε και οι για­τροί εκεί, ότι είναι παρε­νέρ­γεια του εμβο­λί­ου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίπο­τα απο­λύ­τως αυτό για τον εμβο­λια­σμό, δεν λέμε τίπο­τα κακό για το εμβό­λιο, αντι­θέ­τως, αλλά η συνά­δελ­φος είναι σε ανα­πη­ρι­κό καρο­τσά­κι και δεν μπο­ρεί να σηκω­θεί κι έχει τρομοκρατηθεί».

Πηγή: Καθη­με­ρι­νή

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο