Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρευνα για τη σύλληψη 90χρονης διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ — Τι ακριβώς διερευνά;

Τη διε­ρεύ­νη­ση της υπό­θε­σης που αφο­ρά στη σύλ­λη­ψη 90χρονης που που­λού­σε χωρίς άδεια πλε­κτές κάλ­τσες (τερ­τί­κια) που φτιά­χνει η ίδια στη λαϊ­κή αγο­ρά των Αμπε­λο­κή­πων Θεσ­σα­λο­νί­κης, διέ­τα­ξε το Αρχη­γείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά την έκτα­ση που πήρε το θέμα, με τη δημο­σιο­ποί­η­ση του σε διά­φο­ρα μέσα και στο διαδίκτυο.

Ειδι­κό­τε­ρα, από το Αρχη­γείο της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας δόθη­κε σήμε­ρα εντο­λή στην Γενι­κή Διεύ­θυν­ση Θεσ­σα­λο­νί­κης, να ερευ­νή­σει κάτω από ποιες συν­θή­κες έγι­νε η προ­σα­γω­γή της υπε­ρή­λι­κης γυναί­κας, σε βάρος της οποί­ας σχη­μα­τί­στη­κε δικο­γρα­φία για πλημμέλημα.

Το ζήτη­μα όμως είναι ότι διε­ρευ­νά το υπό ποιες συν­θή­κες έγι­νε η «η προ­σα­γω­γή της υπε­ρή­λι­κης γυναί­κας» και όχι αυτή καθ’ αυτή η αδια­νό­η­τη προ­σα­γω­γή μιας 90χρονης που έκα­νε το έγκλη­μα να που­λά τα τερ­λί­κια που έπλε­κε για να ζήσει, για να μη βαρύ­νει τα παι­διά της που κι αυτά δίνουν (πιθα­νά) το δικό τους αγώ­να επι­βί­ω­σης. Για­τί αν της έφτα­νε η σύντα­ξη, για το φαγη­τό και τα φάρ­μα­κα δε θα ήταν στη λαϊκή.

Σύμ­φω­να με όσα έχουν γίνει γνω­στά, η 90χρονη προ­σή­χθη από αστυ­νο­μι­κούς του Α.Τ. Αμπε­λο­κή­πων- Μενε­μέ­νης, οι οποί­οι πήγαν για έλεγ­χο στη λαϊ­κή, πιθα­νόν μετά από καταγγελία.

Στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα που οδη­γή­θη­κε η ηλι­κιω­μέ­νη γυναί­κα κρα­τή­θη­κε για ώρες, ενώ ενη­με­ρώ­θη­κε ο εισαγ­γε­λέ­ας, ο οποί­ος έδω­σε εντο­λή να της πάρουν απο­τυ­πώ­μα­τα και να την αφή­σουν ελεύ­θε­ρη και παράλ­λη­λα να σχη­μα­τί­σουν δικο­γρα­φία, την οποία να του στεί­λουν, κάτι το οποίο και έγι­νε (Μια δια­δι­κα­σία δηλα­δή που ακο­λου­θεί­ται για κοι­νούς εγκλη­μα­τί­ες, απα­τε­ώ­νες κλπ).

Συνέ­λα­βαν 90χρονη για­τί που­λού­σε χωρίς άδεια τερ­λί­κια (μάλ­λι­νες παντόφλες)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο