Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνέλαβαν 90χρονη γιατί πουλούσε χωρίς άδεια τερλίκια (μάλλινες παντόφλες)

Απί­στευ­τη μοιά­ζει η είδη­ση της σύλ­λη­ψης μίας 90χρονης γυναί­κας, στην περιο­χή των Αμπε­λο­κή­πων, στη Θεσσαλονίκη.

Η ηλι­κιω­μέ­νη γυναί­κα συνε­λή­φθη το μεση­μέ­ρι της Πέμ­πτης, σε λαϊ­κή αγο­ρά, για­τί που­λού­σε χωρίς άδεια, για να βγά­λει τα προς το ζην, μάλ­λι­νες παντό­φλες, τα τερ­λί­κια για να ζήσει.

(Θα έπρε­πε να μεί­νει στο σπί­τι και να πεθά­νει είτε από παγω­νιά, είτε από πεί­να, είτε από έλλει­ψη φαρ­μά­κων, είτε να καεί, όπως έχουν κατα­δι­κά­σει όλους τους συνταξιούχους)

Τα τερ­λί­κια, είναι μάλ­λι­να παπου­τσά­κια για το σπί­τι που πλέ­κουν οι παλιές γυναί­κες από τον Πόντο. Η 90χρονη, η οποία ζει μόνη με τον συνο­μή­λι­κο σύζυ­γό της, πηγαί­νει κάποιες φορές σε κεντρι­κό δρό­μο των Αμπε­λο­κή­πων, όπου γίνε­ται η λαϊ­κή και που­λά τα παπου­τσά­κια που πλέ­κει η ίδια.

Όπως καταγ­γέλ­λει η κόρη της, ‑σύμ­φω­να με την εκπο­μπή «Ώρα Ελλά­δος 7:00, του Open tv- ένα περι­πο­λι­κό με τρεις άνδρες, την οδή­γη­σε στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα  των Αμπε­λο­κή­πων, μετά από καταγ­γε­λία, πιθα­νόν από άλλους πωλη­τές της λαϊκής.

Αφού της πήραν απο­τυ­πώ­μα­τα, την προ­σή­γα­γαν στο Μέγα­ρο της Κεντρι­κής Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης προ­κει­μέ­νου να ακο­λου­θη­θεί και άλλη δια­δι­κα­σία. Η γυναί­κα τελι­κά επέ­στρε­ψε ταλαι­πω­ρη­μέ­νη στο σπί­τι της, έπει­τα από 12 ώρες, με τους συγ­γε­νείς της να καταγ­γέλ­λουν πως δεν είχε φάει τίπο­τα, και δεν είχε πιει καν νερό.

«Δεν της έδω­σαν ούτε νερό να πιει ενώ οι αστυ­νο­μι­κοί κάποιες στιγ­μές δεν ήταν καν ευγε­νι­κοί μαζί της», λέει η κόρη της.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο