Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Επισημαίνομεν την φθοροποιόν επίδρασιν της συμμετοχής της μαθιωτίωσης νεολαίας εις τοιαύτας συγκεντρώσεις» (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Γρά­φει ο Αλέ­κος Χατζη­κώ­στας //

Με αφορ­μή την παρα­τε­τα­μέ­νη σημε­ρι­νή προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο και τη ανά­γκη για ενερ­γή συμ­με­το­χή της νεο­λαί­ας σ’αυτήν (αλλά και της δυνα­τό­τη­τας μέσω του εκλο­γι­κού δικαιώ­μα­τος σε όσους έχουν συμπλη­ρώ­σει το 17 έτος της ηλι­κί­ας τους) παρου­σιά­ζου­με ένα ντο­κου­μέ­ντο μιας άλλης όχι τόσο μακρι­νής επο­χής που θεω­ρού­σε τη συμ­με­το­χή αυτή ως «φθο­ρο­ποιόν»…

Πρό­κει­ται για ντο­κου­μέ­ντο με τον χαρα­κτη­ρι­σμό «Απόρ­ρη­τος» και βρί­σκε­ται στο αρχείο της Νομαρ­χί­ας στα ΓΑΚ Ν. Ημαθίας.

documento2

«ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΥΣΤHΡΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ

ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ-ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Εν Βερ­ροία τη 14η Οκτω­βρί­ου 1963

Προς τον κ. Νομάρ­χην Ημαθίας

Ενταύ­θα

Συμ­με­το­χή μαθη­τών εις προ­ε­κλο­γι­κάς συγκεντρώσεις *

Λαμ­βά­νω την τιμήν να ανaφέ­ρω, ότι διε­πι­στώ­θη παρ’ ημών, ότι κατά τας προ­ε­κλο­γι­κάς συγκε­ντρώ­σεις γενι­κώς συμ­με­τέ­χει ικα­νός αριθ­μός μαθη­τών και μαθη­τριών της Μέσης και Στοι­χειώ­δους εκπαiδεύσεως.

Η τοιαύ­τη συμ­με­το­χή τού­των δυνα­τόν να οφεί­λε­ται, είτε εις περιέρ­γειαν αυτών των ιδί­ων των μαθη­τών, είτε εις προ­τρο­πήν άλλων.

Επι­ση­μαί­νο­μεν την φθο­ρο­ποιόν επί­δρα­σιν της συμ­με­το­χής της μαθιω­τί­ω­σης νεο­λαί­ας εις τοιαύ­τας συγκε­ντρώ­σεις και παρα­κα­λού­μεν όπως επι­στη­θή η προ­σο­χή των αρμοδίων»

* Εκλο­γές έγι­ναν εκλο­γές στις 3 Νοέμ­βρη 1963 από την υπη­ρε­σια­κή κυβέρ­νη­ση Στυ­λια­νού Μαυ­ρο­μι­χά­λη και πρώ­το κόμ­μα ανα­δεί­χθη­κε η Ένω­ση Κέντρου με σχε­τι­κή πλειοψηφία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο