Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έφυγε από τη ζωή ο Luc Montagnier αμφιλεγόμενη μορφή της ιατρικής

Ο διά­ση­μος ιολό­γος πέθα­νε πριν δύο 24ωρα (8.2.22) –αρχι­κά δημο­σιεύ­τη­κε μόνο στην ηλε­κτρο­νι­κή έκδο­ση του Il Giornale και περιο­ρι­σμέ­να στον γαλ­λι­κό Τύπο κι όχι στα μεγά­λα διε­θνή ΜΜΕ.

Στα συγκε­κρι­μέ­να δημο­σιεύ­μα­τα υπο­γραμ­μί­ζε­ται η ανα­κοί­νω­ση του συνα­δέλ­φου του –καθη­γη­τή επί­σης, Didier Raoult, (σσ. για­τρός από τη Μασ­σα­λία, που τις πρώ­τες μέρες της παν­δη­μί­ας έγι­νε πολύ δημο­φι­λής για τις εναλ­λα­κτι­κές του συντα­γές στη θερα­πεία του κορω­νοϊ­ού με βάση την υδρο­ξυ­χλω­ρο­κί­νη, ένα προ­ϊ­όν που αργό­τε­ρα απο­δεί­χθη­κε ανα­πο­τε­λε­σμα­τι­κό κατά του κορωνοϊού)

Ανα­φέρ­θη­κε παράλ­λη­λα στην «πρω­το­πο­ρια­κή έρευ­να του να απο­μο­νώ­σει στο εργα­στή­ριο του να  ταυ­το­ποι­ή­σει τον ιό HIV-AIDS, γεγο­νός για το οποίο μοι­ρά­στη­κε το Νόμπελ φυσιο­λο­γί­ας Ιατρι­κής πριν από 14 χρό­νια». Ο Luc Montagnier εργά­στη­κε στο Ινστι­τού­το Pasteur για αρκε­τά χρό­νια, φτιά­χνο­ντας πρω­το­πο­ρια­κό ερευ­νη­τι­κό κέντρο, αλλά και σε μεγά­λους ιατρι­κούς ερευ­νη­τι­κούς οργα­νι­σμούς σε όλο τον κόσμο, απο­σπώ­ντας δεκά­δες δια­κρί­σεις για τις επι­στη­μο­νι­κές του έρευνες.

Τελευ­ταία μπλέ­χτη­κε με τις θεω­ρί­ες συνο­μω­σί­ας του Covid-19 (υπο­στή­ρι­ξε ότι ο ιός covid- φτιά­χτη­κε στο Γiου­χάν), ενώ μιλού­σε δημό­σια για τις αντιρ­ρή­σεις του στα εμβόλια.

Μετά την προ­χθε­σι­νή –χωρίς συνέ­χεια, λακω­νι­κή ανα­κοί­νω­ση του γαλ­λι­κού ιστό­το­που France Soir, την οποία δεν είχε ακο­λου­θή­σει άλλη επι­κοι­νω­νία, ο καθη­γη­τής Didier Raoult ανα­κοί­νω­σε επί­σης τον θάνα­το του ιολό­γου Luc Montagnier, ο οποί­ος έχει γίνει σημαία για τα περι­θώ­ρια­κά αντιεμ­βο­λια­στι­κά κινήματα.

“Ο Luc Montagnier είναι νεκρός. Χάνου­με έναν άνθρω­πο του οποί­ου η πρω­το­τυ­πία, η ανε­ξαρ­τη­σία και οι ανα­κα­λύ­ψεις του RNA επέ­τρε­ψαν τη δημιουρ­γία του εργα­στη­ρί­ου που απο­μό­νω­σε και εντό­πι­σε τον ιό του AIDS”, έγρα­ψε ο Raoult στο προ­φίλ του στο Twitter.

Ο Luc Montagnier, βρα­βευ­μέ­νος με Νόμπελ Ιατρι­κής το 2008, έχει λάβει αμφι­λε­γό­με­νες θέσεις από την εισα­γω­γή των εμβο­λί­ων κατά του κορω­νοϊ­ού, τόσο πολύ που έχει γίνει ο γκου­ρού του nobels σε όλο τον κόσμο. Η έρευ­να που διε­ξή­χθη στο παρελ­θόν επέ­τρε­ψε να σημειω­θεί πρό­ο­δος στη γνώ­ση και τη μελέ­τη των ιών και όπως διευ­κρί­νη­σε ο Raoult, το έργο του έδω­σε «τη δόξα και το βρα­βείο Νόμπελ» αλλά και, σύμ­φω­να με τον Didier Raoult, «την άνευ προη­γου­μέ­νου εχθρό­τη­τα των συνα­δέλ­φων του. Η προ­σο­χή που δόθη­κε στις τελευ­ταί­ες του υπο­θέ­σεις ήταν δυσανάλογη».

«Ο για­τρός Ζεράρ Γκι­γιόμ, ένας από τους πιο πιστούς συνερ­γά­τες του, εκμυ­στη­ρεύ­τη­κε ότι έφυ­γε με την ησυ­χία του, περι­τρι­γυ­ρι­σμέ­νος από τα παι­διά του», ανα­φέ­ρει η ιστο­σε­λί­δα. Από εκεί­νη τη στιγ­μή, οι θέσεις συνω­μο­σί­ας πολ­λα­πλα­σιά­στη­καν στα κύρια κανά­λια επι­κοι­νω­νί­ας που υιο­θε­τή­θη­καν από το no vax για τον θάνα­το του Montagnier, ο οποί­ος σύμ­φω­να με ορι­σμέ­νους θα είχε ακό­μη και σκοτωθεί.

Άλλα υπε­ραλ­πι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, μετά την επα­λή­θευ­ση του CheckNews, επι­βε­βαί­ω­σαν τον θάνα­το. Η είδη­ση ​​μετα­δό­θη­κε μετά από ορι­σμέ­νες από τις μεγα­λύ­τε­ρες γαλ­λι­κές εφη­με­ρί­δες, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της “Libèration” και του ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κού σταθ­μού “France info”. Οι πηγές που επι­κα­λεί­ται η Liberation είναι το πιστο­ποι­η­τι­κό θανά­του “ο οποί­ος πέθα­νε την περα­σμέ­νη Τρί­τη στο αμε­ρι­κα­νι­κό νοσο­κο­μείο στο Neuilly, που κατα­τέ­θη­κε στον Δήμο” και η μαρ­τυ­ρία της για­τρού Béatrice Milbert, με την οποία είχε οργα­νώ­σει στρογ­γυ­λή τρά­πε­ζα στη Γενεύη.

Στη χώρα μας κυκλο­φο­ρεί ‑μετα­ξύ άλλων το βιβλίο του “Ιοί και άνθρω­ποι, Aids: Γεγο­νό­τα, έρευ­νες και προ­βλη­μα­τι­σμοί” (ISBN: 978–618-5111–76‑2)

Πηγή: ilgiornale

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο