Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ίδρυμα Νιάρχος: Μεταξωτά βρακιά αλλά καμία επιδεξιότητα στους…

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Ο απε­γκλω­βι­σμός ανθρώ­πων από ασαν­σέρ είναι μια απλή δια­δι­κα­σία. Το ασαν­σέρ κατε­βαί­νει χει­ρο­κί­νη­τα στον όρο­φο, ανοί­γουν την πόρ­τα και βγά­ζουν τον κόσμο έξω. Χρειά­ζο­νται μόνο κάποιος που να γνω­ρί­ζει την δια­δι­κα­σία. Αυτός ο κάποιος όμως απο­δεί­χθη­κε είδος εν ανε­πάρ­κεια στο κτί­ριο – «δωρεά», που μας έχει στοι­χί­σει ο κού­κος αηδό­νι, του ιδρύ­μα­τος όπου ξεπου­λή­σα­με τον πολι­τι­σμό μας και πλη­ρώ­νου­με κι από πάνω ιλιγ­γιώ­δη ποσά. Μία ώρα και τριά­ντα λεπτά (20:15–21:45) μεί­να­νε τα σαρά­ντα παι­διά της χορω­δί­ας της Εθνι­κής Λυρι­κής Σκη­νής εγκλω­βι­σμέ­να στο ασαν­σέρ, την Κυρια­κή 28/1/18. Πλή­ρης η ανι­κα­νό­τη­τα δια­χεί­ρι­σης και η εγκλη­μα­τι­κή ανορ­γα­νω­σιά για την αντι­με­τώ­πι­ση ακό­μη κι ενός τόσο απλού συμ­βά­ντος. Η δε Πυρο­σβε­στι­κή ειδο­ποι­ή­θη­κε από τους γονείς στις 21:10 μιας και οι… Ιδρυ­μα­τι­κοί ούτε αυτό δεν στά­θη­καν ικα­νοί να κάνουν.

Κάποια παι­διά λιπο­θύ­μη­σαν. Όλα βγή­καν σοκα­ρι­σμέ­να. Για­τρός στο περι­βό­η­το Ίδρυ­μα Νιάρ­χου δεν προβλέπεται.

Κι όμως, χρειά­στη­κε να πνι­γούν πολ­λοί ναυ­τι­κοί στα φου­ντα­ρι­σμέ­να Liberties του Νιάρ­χου, για να ‘χου­με σήμε­ρα να ξεπου­λά­με τον πολιτισμό.

Για το γεγο­νός ο διε­θνούς φήμης βαρύ­το­νος Δημή­τρης Τηλια­κός δήλωσε:

«Την παρου­σία πυρο­σβε­στών και για­τρού υπη­ρε­σί­ας σε ΚΑΘΕ παρά­στα­ση της ΕΛΣ και όλων των κρα­τι­κών σκη­νών είναι το αυτο­νό­η­το που πρέ­πει να εξα­σφα­λί­σει το ανά­ξιο αυτό κρά­τος ΤΩΡΑ, που μερι­μνά για την ασφά­λεια των πολι­τι­κών και αδια­φο­ρεί εγκλη­μα­τι­κά γι’ αυτή των πολι­τών… Τη συμπα­ρά­στα­ση μου στα υπέ­ρο­χα παι­διά της χορω­δί­ας που εγκλω­βί­στη­καν για περισ­σό­τε­ρο από μιά­μι­ση ώρα στο ασαν­σέρ, “έχα­σαν” την είσο­δο τους στην παρά­στα­ση αλλά όχι το χαμό­γε­λο τους».Επίσης ένας από τους γονείς των παι­διών ο κ. Τάσος Κών­στας καταγγέλλει:

Τριά­ντα οκτώ παι­διά της χορω­δί­ας ΕΛΣ εγκλω­βί­στη­καν για μιά­μι­ση ώρα σε ασαν­σέρ του Ιδρύ­μα­τος Σταύ­ρος Νιάρχος

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο