Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΑΔΕ: Με τηλέφωνο, email και ραντεβού σε ΔΟΥ και Τελωνεία από Δευτέρα

Αλλά­ζει από Δευ­τέ­ρα ο τρό­πος επι­κοι­νω­νί­ας και συναλ­λα­γής με τις ΔΟΥ, τα Τελω­νεία και τα υπο­κα­τα­στή­μα­τα του Χημεί­ου σε όλη τη χώρα, στο πλαί­σιο των μέτρων αντι­με­τώ­πι­σης της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, με γνώ­μο­να την προ­στα­σία των πολι­τών και των εργα­ζο­μέ­νων στις υπη­ρε­σί­ες της ΑΑΔΕ.

Σύμ­φω­να με από­φα­ση του Διοι­κη­τή της Ανε­ξάρ­τη­της Αρχής Δημο­σί­ων Εσό­δων, Γιώρ­γου Πιτσι­λή, που θα δημο­σιευ­θεί στο ΦΕΚ, η προ­σέ­λευ­ση του κοι­νού περιο­ρί­ζε­ται στο απο­λύ­τως απα­ραί­τη­το και η επι­κοι­νω­νία θα γίνε­ται ως εξής:

Οι συναλ­λασ­σό­με­νοι θα δια­τυ­πώ­νουν τα αιτή­μα­τά τους τηλε­φω­νι­κά ή μέσω email. Στη δεύ­τε­ρη περί­πτω­ση, απα­ραί­τη­τη προ­ϋ­πό­θε­ση είναι ο συναλ­λασ­σό­με­νος να ανα­φέ­ρει τα στοι­χεία επι­κοι­νω­νί­ας του (email και τηλέφωνο).

Ο ειδι­κός κατά­λο­γος ηλε­κτρο­νι­κών διευ­θύν­σε­ων και τηλε­φώ­νων εξυ­πη­ρέ­τη­σης του κοι­νού, κατά την περί­ο­δο των εκτά­κτων μέτρων λόγω κορω­νοϊ­ού, θα αναρ­τη­θεί στην ιστο­σε­λί­δα της ΑΑΔΕ μέχρι την Κυρια­κή το βράδυ.

Όλα τα έγγρα­φα, που ζητούν οι ενδια­φε­ρό­με­νοι, θα τους απο­στέλ­λο­νται μέσω email και θα πρέ­πει να έχουν τα στοι­χεία επι­κοι­νω­νί­ας του αρμό­διου υπαλλήλου.

Σε περί­πτω­ση, που δεν είναι εφι­κτό ο ενδια­φε­ρό­με­νος να εξυ­πη­ρε­τη­θεί εξ απο­στά­σε­ως, αλλά πρέ­πει να επι­σκε­φθεί την υπη­ρε­σία, αυτό γίνε­ται μόνο μέσω ραντε­βού. Το αίτη­μα για ραντε­βού δια­τυ­πώ­νε­ται μέσω email ή τηλεφώνου.

Στην είσο­δο των υπη­ρε­σιών, θα υπάρ­χει υπάλ­λη­λος, που θα υπο­δέ­χε­ται τους συναλ­λασ­σό­με­νους, θα ελέγ­χει αν όντως έχουν κλεί­σει ραντε­βού, και θα τους κατευ­θύ­νει σχε­τι­κά, ώστε να είναι ελεγ­χό­με­νη η ανα­μο­νή και η είσο­δός τους.

Σε αυτή την κατεύ­θυν­ση, πραγ­μα­το­ποιού­νται οι ανα­γκαί­ες προ­σαρ­μο­γές των χώρων για την υπο­δο­χή, ανα­μο­νή και εξυ­πη­ρέ­τη­ση των πολιτών.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τηλερ­γα­σία για τα 2/3 των εργαζομένων

Την ίδια στιγ­μή, η ΑΑΔΕ λαμ­βά­νει μέτρα για την προ­στα­σία των εργα­ζο­μέ­νων της και των πολι­τών. Έτσι, από τη Δευ­τέ­ρα (16/3/2020), όλες οι υπη­ρε­σί­ες θα λει­τουρ­γούν με τη φυσι­κή παρου­σία του 1/3 των εργα­ζο­μέ­νων τους, με εναλ­λα­γή ανά εβδο­μά­δα (για παρά­δειγ­μα, αν μια υπη­ρε­σία έχει 30 υπαλ­λή­λους, οι πρώ­τοι 10 την πρώ­τη εβδο­μά­δα, οι επό­με­νοι 10 τη δεύ­τε­ρη, και οι επό­με­νοι 10 την τρί­τη, και ούτω καθε­ξής). Τα 2/3 θα δου­λεύ­ουν από το σπί­τι τους με τηλερ­γα­σία. Οι υπάλ­λη­λοι, που θα εργά­ζο­νται εξ απο­στά­σε­ως, στο πλαί­σιο της ατο­μι­κής ευθύ­νης, θα περιο­ρί­σουν τις μετα­κι­νή­σεις τους στις απο­λύ­τως απαραίτητες.

Επι­πλέ­ον, ορί­ζε­ται προ­σω­πι­κό ασφα­λεί­ας για την αντι­με­τώ­πι­ση εξαι­ρε­τι­κών κατα­στά­σε­ων. Εάν δια­πι­στω­θεί κρού­σμα της νόσου, η συγκε­κρι­μέ­νη ομά­δα υπαλ­λή­λων απο­χω­ρεί, λαμ­βά­νο­νται τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για την απο­λύ­μαν­ση του χώρου και ανα­λαμ­βά­νει εργα­σία στο κατά­στη­μα της Υπη­ρε­σί­ας η επό­με­νη κατά σει­ρά ομά­δα υπαλ­λή­λων ή υπάλ­λη­λοι του προ­σω­πι­κού ασφα­λεί­ας, ανά­λο­γα με την περίσταση.

Λειτουργία Τελωνείων

Απα­γο­ρεύ­ε­ται η είσο­δος στο χώρο των Τελω­νεί­ων σε κοι­νό και εκτε­λω­νι­στές και αξιο­ποιού­νται πλή­ρως οι παρε­χό­με­νες ηλε­κτρο­νι­κές υπη­ρε­σί­ες. Σε περι­πτώ­σεις, που πρέ­πει να γίνει φυσι­κός έλεγ­χος, καθώς και όπου απαι­τεί­ται φυσι­κή παρου­σία συναλ­λασ­σο­μέ­νου, θα γίνε­ται εκτός τελω­νεια­κού κατα­στή­μα­τος, αφού ληφθούν τα απα­ραί­τη­τα υγειο­νο­μι­κά μέτρα προ­φύ­λα­ξης, πριν και μετά τη συναλλαγή.

Λειτουργία Γενικού Χημείου του Κράτους

Οι υπη­ρε­σί­ες του Γενι­κού Χημεί­ου του Κράτους:

- Θα παρα­λαμ­βά­νουν τα δείγ­μα­τα στην είσοδο

- Θα έχουν πλή­ρη εικό­να της ταυ­τό­τη­τας και ιχνη­λα­σι­μό­τη­τας των προ­σώ­πων, που τα προσκομίζουν

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο