Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Αγωνιστική Συσπείρωση» Εκπαιδευτικών: Καταγγέλλει την νέα απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας

Την νέα από­πει­ρα τρο­μο­κρά­τη­σης των εκπαι­δευ­τι­κών από το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας καταγ­γέλ­λει η «Αγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση» Εκπαι­δευ­τι­κών. Αφορ­μή η νέα «οδη­γία» του γενι­κού γραμ­μα­τέα του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, με την οποία απαι­τεί την κατά­θε­ση των εκθέ­σε­ων απο­τί­μη­σης του 2020, απει­λώ­ντας με κυρώσεις.

Στην ανα­κοί­νω­σή της η ΑΣΕ αναφέρει:

Το Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας συνε­χί­ζει τις απει­λές και την τρο­μο­κρα­τία στους εκπαι­δευ­τι­κούς! Με τρί­τη κατά σει­ρά απει­λη­τι­κή επι­στο­λή μέσω του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτση επι­διώ­κει να εκβιά­σει τους συνα­δέλ­φους που αντι­στέ­κο­νται στην αντιεκ­παι­δευτ­κή πολι­τι­κή του Υπουρ­γεί­ου Παιδείας.

Η “οδη­γία” — απει­λή που στάλ­θη­κε σε σχο­λι­κές μονά­δες στις 24/11, δίνει νέα παρά­τα­ση για να ανέ­βουν οι εκθέ­σεις απο­τί­μη­σης για την περ­σι­νή χρο­νιά, ως τις 3/12. Η “οδη­γία” — απει­λή στάλ­θη­κε σε σχο­λι­κές μονά­δες που έχουν ανε­βά­σει στην πλατ­φόρ­μα του ΙΕΠ τα ενιαία κεί­με­να της ΔΟΕ. Τα εγκα­λεί να συμ­μορ­φω­θούν για­τί αλλιώς θα υπάρ­ξουν οι προ­βλε­πό­με­νες κυρώσεις.

Το ίδιο το Υπουρ­γείο ανα­γνω­ρί­ζει ότι η δια­δι­κα­σία της “αξιο­λό­γη­σης” δεν προ­χω­ρά­ει, βρί­σκει σοβα­ρά εμπό­δια και αντι­στά­σεις από τον κόσμο της εκπαί­δευ­σης. Η νέα απει­λή δεί­χνει το μέγε­θος της ήττας του ΥΠΑΙΘ αφού το μόνο μέσο που έχει είναι η επι­βο­λή με το μαστί­γιο της αντιεκ­παι­δευ­τι­κής του πολι­τι­κής. Απο­δει­κνύ­ε­ται για μια ακό­μη φορά ότι σκο­πός τους ΔΕΝ είναι να λύσουν τα οξυμ­μέ­να προ­βλή­μα­τα της εκπαί­δευ­σης. Αν ήταν σε αυτή την κατεύ­θυν­ση δε θα προ­χω­ρού­σαν σε εκα­το­ντά­δες συγ­χω­νεύ­σεις τμη­μά­των με 25 μαθη­τές ανά τμή­μα! Δε θα άφη­ναν τα σχο­λεία στο έλε­ος του 4ου κύμα­τος παν­δη­μί­ας, με ανύ­παρ­κτα μέτρα προ­στα­σί­ας και πρω­τό­κολ­λα λάστι­χο! Δε θα είχαν παρα­τη­μέ­να τα σχο­λι­κά κτί­ρια με τις γνω­στές τρα­γι­κές συνέ­πειες, να πλημ­μυ­ρί­ζουν με την πρώ­τη στά­λα, να πέφτουν ταβά­νια από τις αίθου­σες, να στρι­μώ­χνο­νται τα παι­διά στα εκα­το­ντά­δες κοντέι­νερ που έχουν γεμί­σει τις ανύ­παρ­κτες πλέ­ον αυλές των σχολείων.Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ

Άλλες είναι οι στοχεύσεις τους και πλέον οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τις γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού καθημερινά βιώνουμε στο πετσί μας τη διαχρονική αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Η συλ­λο­γι­κή στά­ση του κλά­δου δεί­χνει πως αυτή είναι η πραγ­μα­τι­κή μας ασπί­δα ώστε να μεί­νει ο άδι­κος αυτός νόμος στα χαρ­τιά, να μεί­νει ανε­νερ­γός. Αυτό μαρ­τυ­ρούν και οι συνε­χό­με­νες παρα­τά­σεις που δίνει το ΥΠΑΙΘ. Συνε­χί­ζου­με απο­φα­σι­στι­κά, μένου­με δυνα­τοί και συσπει­ρω­μέ­νοι σε κάθε Σύλ­λο­γο Διδα­σκό­ντων. Κρα­τά­με συλ­λο­γι­κή και ενιαία στά­ση. Καλού­με το Δ.Σ. της ΔΟΕ να επα­να­προ­κη­ρύ­ξει απερ­γία – απο­χή, ώστε να μεί­νει στα χαρ­τιά η προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης και του ΥΠΑΙΘ να προ­χω­ρή­σουν τον αυταρ­χι­κό έλεγ­χο των εκπαι­δευ­τι­κών. Να πάρουν τις ευθύ­νες τους απέ­να­ντι στον κλάδο.

Στη­ρί­ζου­με κάθε μορ­φή αγώ­να, κάθε μέσο που συλ­λο­γι­κά θα αφή­σει ανε­νερ­γό τον αντιεκ­παι­δευ­τι­κό σχε­δια­σμό της κυβέρ­νη­σης.

Με αποφασιστικότητα και ενότητα θα τα καταφέρουμε!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο